Division 2

Viktig pjäs stannar i Oasen

Backen Jonathan Svensson har förlängt sitt kontrakt med Kungälv. 28-åringen går därmed in på sin fjärde säsong i Oasen.

– Jonathan är en riktig klasspelare och från sin backplats vann hann lagets interna poängliga senaste säsongen, där han gjorde 36 poäng på 35 spelade matcher, fördelat på 15 mål och 21 assist. Förutom de offensiva kvaliteterna är Jonathan även skicklig defensivt och framför allt en bra mentor och ledare för lagets i övrigt unga backbesättning, skriver Kungälv på sin webbsida.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 2

Vi tar pulsen på Kungälv: ”Slagkraftigt”

Kungälv var i vanlig ordning med i toppen av tabellen under fjolåret. Man knep fjärdeplatsen som gav en plats i Alltvåan, tre poäng för jagande Trollhättan. Väl i Alltvåan kom man näst sist och fick sedermera möta Jonstorp. Där tog det stopp efter två raka förluster mot skåningarna. Hittills i år har man förlängt med många viktiga spelare men också tappat en del.

Spelare in: Glen Patterson (Björbo), Magnus Wessberg (Göteborgs IK).

Spelare ut: Axel Pietilä (Bäcken), Emil Andersson (Bäcken).

Ryktas in: ?

Ryktas ut: ?

Kungälv går in på sin fjärde säsong i tvåan sedan degraderingen från Hockeyettan. Någon återkomst har de aldrig varit riktigt nära men fortsätter att år efter år ha ett slagkraftigt lag. I år har man två blytunga tapp i duktige målvakten Axel Pietilä samt en av laget poängkungar Emil Andersson till Bäcken. Duktiga backarna Jonathan Svensson och Simon Ackeström har förlängt kontrakten. Har en ny tränare i rutinerade Conny Magnusson. Kungälv blir definitivt att räkna med även i år. Betyget blir en trea.

Tidigare betygsatta lag:
Bäcken – 3,5
Kållered – 3
Stenungsund – 3
Hovås – 1
Tibro – 1
Trollhättan – 3,5
Vänersborg – 4
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt

Division 2

Vi tippar tabellerna – de ser hetast ut i den västra serien

I fredag den södra, i dag den västra. Tidigt på säsongen ännu men dessa tycker vi ser hetast ut.

1. Vänersborg
Ser riktigt stabila ut, har fått in flera bra spelare av division 1-klass. Favoriter!

2. Bäcken
Har smugit med under silly utan att ma egentligen har märkt det. Fått in Emil Andersson och Axel Pietilä från Kungälv. Blir ett topplag.

3. Trollhättan
Flera tunga förstärkningar, däribland Sergei Kolosov. Bör hamna i toppen.

4. Kungälv
Har förvisso tappat Pietilä och Andersson men har ändå ett habilt lag så här långt. Blir att räkna med.

5. Värnamo
Finns massor av potential i detta laget. Får man ut detta blir det en rolig säsong för smålänningarna.

6. Ulricehamn
Behållit stora delar av fjolårets trupp. Aspirerar helt klart på en topplacering.

7. Stenungsund
Kanske får äta upp det här – men jag älskar föreningens tänk med egna produkter. Laget för jaget.

8. Töreboda
Är nästan hugget som stucket från plats åtta och neråt. Töreboda har flera duktiga killar med Mariestad som moderklubb som Erik Carlsson och Mathias Mörk. Tog sig oväntat till play off i fjol.

9. Sörhaga/Alingsås
Blytunga tapp i börderna Mårtensson men fick Luka Vukoja att stanna, utan honom hade förmodligen bottenstriden varit ett faktum.

10. Kållered
Redan nu en stor trupp. Förlängt med viktiga Christoffer Lindqvist, Philip Wong och Simon Ramsby. Har definitivt potential att hoppa upp ett par pinnhål i tabellen.

11. Tibro
Vaknade till i veckan och radade upp förlängningar. Känns ändå svaga.

12. Hovås
Tja, vad ska man säga? Verkar varken ha några spelare eller tränare på kontrakt. Uselt..

Division 1

Det senaste sillytugget från söder till Värmland

I vanlig ordning har det tuggats en hel del i veckan. Här får du lite av veckans godbitar.

Borås HC, hoppas fortfarande på en plats i division 2 till hösten – och det ser ut som att man värvar för det. Tidigare i veckan blev nämligen Linus Bergman, närmast från HC Dalen klar för klubben. Dessutom förlängde duktige backen Casper Estola sitt kontrakt med laget.

Några mil västerut hittar vi Kungälv. De värvade i veckan in kanadensaren Glen Patterson från Björbo i den västra serien där han noterades för 19 poäng på 22 matcher.

Sörhaga/Alingsås plockade in 23-åringen Linus Bjelke från Borås där han stod för åtta poäng på 39 matcher under fjolåret.

Tranås Mikael Brancalion är färdig med sin utbildning i Linköping enligt Vetlandaposten. Då verkar det vara slut på pendlande. Kan då Mjölby vara ett alternativ? Har hört ryktet hur som helst.

Ulricehamn förlängde kontrakten med tvillingarna Robin– och Rickard Thorstenson. Tillsammans har de närmare 400 matcher i UIF-tröjan.

Viking HC presenterade under dagen ett nyförvärv i form av målvakten Cary Byron, närmast från collegehockey i TorontoHär kan du läsa en intressant intervju med honom. Det viskas också om att man har fler nordamerikanare på väg in i laget!?

För en liten stund sedan fick jag höra att Trollhättan värvar Philip Erixon som stod för 31 poäng i Avesta den gångna säsongen. 20-åringen ser ut som en intressant värvning.

Det viskas också om att Kalmar HC inom kort kommer presentera ett nyförvärv. Vem det handlar om får vi återkomma till.

Har vi missat något? Säg till!

 

Division 2

Poängkungen förlänger och mycket annat

Det har länge varit tyst om Alvesta och hade fram tills för några dagar sedan endast målvakterna under kontrakt. Nu har man förlängt med hela nio spelare – och det handlar om Simon Johansson, Oscar Martinsson, Andreas Bennström, William Holmgren, Jesper Vingren, Måns Regin och Sebastian Palmqvist.

Dessutom har källor till riktighockey.se bekräftat att Victor Svangård förlängt sitt kontrakt med Alvesta. En mycket viktigt förstärkning. 21-åringen stod för 27 poäng och var med det lagets näst bästa poängplockare.

Här hittar du Alvestas lagbygge.

Mer från division 2. Andreas Djuse har förlängt sitt kontrakt med Kungälv Hockey. 28-åringen stod för 17 poäng i vinter och går nu in på sin fjärde säsong i Göteborgslaget. Kul kuriosa kring Djuse är att han är bror till den nyblivna Skellefteåspelaren Emil Djuse.