Nykomlingen Åstorp ser inte ut att bli vilken nykomling som helst. Man siktar på att med små medel etablera sig i division 2 – och kommer att prova ett nytt grepp. Man kommer nämligen att ge flera unga spela tryoutavtal, men sportchefen Peter Frank är samtidigt kritisk mot många av spelarna i division 2.

– Det är brist på bra spelare och de som finns vill oftast ha hutlöst betalt. Föreningarna blir helt utarmade ekonomiskt. Många av spelarna begär 6000-7000 kronor i månaden. Jag tror på en bra stomme på cirka 12-15 personer men sen ytterligare 10-12 unga, hungriga och lärovilliga individer, säger han till riktighockey.se

Vi har även pratat Tobias Johansson, ordförande i den andra nykomlingen, Kalmar HC. Han känner igen bilden som Peter Frank pratar om och inte heller han förstår hur en del resonerar.

– Vi i Kalmar HC upplever precis samma sak. Är många gånger förvånad över den kravbild på kontrakt som spelare med inga direkta meriter begär. Tror det i många klubbar dessvärre skrivs kontrakt som inte är ekonomiskt försvarbart utifrån ett division 2-perspektiv. Det i sin tur gör att spelarna kräver att det ska erbjudas samma pengar eller till och med mer vid ett klubbbyte. Men i min värld byter du klubb på division 2-nivå av andra skäl, eller det bör vara så, säger Tobias Johansson till riktighockey.se

Det här är ett ämne som onekligen är intressant och det hade för oss här varit intressant att höra fler åsikter kring det här. Kommentera gärna eller skicka oss ett mail till division2sodra@hotmail.com.