Division 2

Klart: Meriterade spelare till Nässjö HC

För ett par dagar sedan kunde vi berätta att Jens Williamsson vänder hem till moderklubben efter ett år i HA74. Men nu står det klart att flera andra spelare ansluter till Nässjö dessutom. Det ska enligt uppgifter till riktighockey.se handlar om John Friberg, Jeff Ström, Joel Ström, Alexander Eklund och Fredrik Streiby. Därmed får klubben in drygt 550 matcher i division 2 i klubben.

Riktighockey.se får som hastigast tag på Jeff Ström som bekräftar uppgifterna:

– Det stämmer, men det har varit klart ett tag, säger han.

Nässjö ser med andra ut att spänna bågen rejält inför sin första säsong i division 3 på drygt tio år.

 

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Eric Berggren uppges vara på väg hem till Nässjö. Foto: Vetlandaposten
Division 2

Lämnade Boro – nu är han på väg till moderklubben

Han såg som en av Hockeytvåans bästa värvningar – men för en dryg månad sedan lämnade han Boro. Nu är han i träning med moderklubben, Nässjö HC.

Eric Berggren värvades till Boro/Vetlanda efter att ha varit med och kvalat med Borlänge till Hockeyallsvenskan. Vi på Riktighockey.se rankade den 21-årige forwarden som en av seriens absolut bästa värvningar – men den 13 december lämnade han Boro på grund av motivationsbrist. Trots det lyckades han göra 21 poäng på de 18 matcher han spelade.

Nu kan vi berätta att Eric Berggren tränar med moderklubben Nässjö HC – och enligt en uppgiftslämnare ska han i kväll skrivit på för laget. Men när vi når honom dementerar han det.

– Nej, det stämmer inte. Jag har tränat en gång och det var alldeles nyss, säger Eric Berggren till Riktighockey.se.

Hur går tankarna?
– Jag vet inte, det är svårt att svara på efter bara en träning.

 

 

Division 1

Uppgifter: Norpar superförstärkningen framför ögonen på konkurrenten

Det har kommit in uppgifter till oss som säger att Boro/Vetlanda kommer att norpa Nässjöprodukten Eric Berggren. Berggren sägs ha förhandlat länge med HA74 men nu sägs det alltså att han väljer konkurrenten Boro i stället.

Berggren kommer närmast från division 1-laget Borlänge där han noterades för 18 poäng på 42 matcher och var med och kvalade upp till HockeyAllsvenskan.

Här hittar ni Eric Berggrens Eliteprospectsprofil.

Division 2

Bomben – lämnar HA74 för moderklubben

Jens Williamsson sägs ha varit ett jagat villebråd under säsongen. Förutom att Sävsjölaget HA74 velat ha honom kvar ryktas det om att ett gäng andra klubbar också varit i kontakt med forwarden.

Men nu har Williamsson lite överraskande valt att komma hem till moderklubben Nässjö som bekant ramlade ur division 2 efter en svag säsong. 22-åringen stod för totalt 39 poäng på lika många matcher. Kul kuriosa är att Jens Williamsson är bror till Jesper Williamsson som huserar i SHL-laget Rögle.

Här hittar ni Jens profil på http://www.eliteprospects.com/player.php?player=16797.

 

Division 1

Nu kör vi!

Hej och hjärtligt välkomna till riktighockey.se. Vi finns ju som ni redan känner till på Facebook under namnet Doktor Hockey och på Twitter, där vi kanske är allra störst under namnet Division 2 Södra.

Här är tanken att vi kommer att skriva våra egna artiklar, vi kommer att bjuda på precis ALLT, avslöjande, nyförvärv, spelare som lämnar och kontraktsförlängningar. Så fortsätt att tipsa precis som ni gör. Nu kommer allting att bli lite roligare.

Som ni kanske ser står division 1 som en ”kolumn” det beror på att ibland är vi inne och snuddar på division 1. Annars läggs störst fokus på division 2 men vi kommer mer och mer börja blicka mot division 3-hockeyn som också är värd uppmärksamhet.

Vi har numera även en mailadress – division2sodra@hotmail.com. Annars går det bra att fortsätta tipsa via de andra kanalerna.

Nu kör vi!

Riktighockey