Division 3

Legendar tar över Limhamn

Division 3 blir en profil rikare. Nu står det klart att Robert ”Burra” Burakovsky tar över som tränare i Limhamn Hockey.

Det våras verkligen för Limhamn Hockey just nu. I hockey-VM dominerar Limhamns-produkterna Gustav Nyqvist och André Burakovsky. Och nu står det även klart att division 3-laget Limhamn Hockey har gjort en riktig profilvärvning till tränarstaben. Andrés pappa, 49-årige Robert ”Burra” Burakovsky, som nyligen (!) avslutade spelarkarriären tar över som tränare i Limhamn. Detta skriver Limhamn Hockey på sin webbplats.

Klubben skriver på hemsidan att ”Burra” är ”mycket taggad på att träna Limhamns A-lag och bidra samt vägleda den kunskapen han har samlat på sig under sin egen spelarkarriär.”

”Burra” hade en diger spelarkarriär med spel i SHL (elitserien), NHL och i högstaligorna i Finland, Österrike, Tyskland, Danmark, Italien och Schweiz. Han vann poängligan när han spelade i AIK, säsongen 89/90, då han spelade in 57 poäng på kontot. Han har även gjort tre A-lagssäsonger i Limhamn, sista var säsongen 14/15.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 2

Intervju: Därför förstärker Wallin Nittorp

30-årige Victor Wallin har under flera säsonger öst in poäng i Hockeyettan men valde i fjol att trappa ner och förstärkte i stället Värnamo i Hockeytvåan. Som väntat blev det stor succé och han smällde in 25 mål och totalt 43 poäng. Men i och med att Värnamo missade kval uppåt valde han i stället att förstärka HA74 dagarna innan transferfönstret stängde. Även där blev det stor succé och Wallin var med och slog ut Sävsjö-lagets stora antagonister, Boro/Vetlanda.

Tidigare i somras kritade han på för det hårdsatsande division 4-laget Black Wings – men för en dryg vecka sedan briserade bomben – Wallin hade skrivit på för klassiska Nittorp som i fjol ramlade ur Hockeytvåan. Det finns dock något som en del inte vet om.

– Det stämmer att jag kommer spela i Nittorp men det är inte från den 1 december. Jag har en del göra med jobb och familj så innan dess hinner jag inte, säger Wallin till Riktighockey.se.

Hur har Nittorp kommit in i bilden?
– Jag hade tidigt en diskussion med Nittorp och vi pratade om det fram och tillbaka. Men just då var det oklart i vilken roll de ville ha mig i. Jag har hört vilket gott om klubben och min pappa spelade även i Nittorp på nittiotalet.

I vilken roll kommer vi få se dig?
– Jag kommer vara spelande assisterande tränare tillsammans med Mattias Remstam. Jag ser det här som en chans att utveckla mitt ledarskap. Det är något som jag kan ta med mig in i arbetslivet sedan. Nu har Nittorp gett mig chansen att öva på detta.

Vad tror du om Nittorps chansen i år?
– Jag har faktiskt ingen aning egentligen. Jag har inte hunnit träffa killarna i laget än, så det känns lite svårt att uttala sig om det. Men målet är så vitt jag vet att ta sig tillbaka till division 2.

Victor berättade vidare att just nu är det fullt fokus på Black Wings.

– Det är fullt fokus på Black Wings fram tills 1 december. Det är ett riktigt härligt gäng, säger han avslutningsvis.

Division 3

Division 3-lag värvar back från Olofström

Division 3-laget Sölvesborg värvar backen Viktor Green från Olofström. 26-åringen har sedan tidigare över 150 matcher i Hockeyettan men spelade alltså den senaste säsongen i Olofström. Där noterades han för 25 poäng på 50 matcher.

– Kul att Green är tillbaka, vi har haft kontakt en längre tid. Viktor kommer vara en viktig kugge i SIK-familjen och vi vet ju vad han kan sedan tidigare. En spelande back som vi behöver han kan sätta upp många puckar på våra skridskoskickliga forward, också utrustad med en rejäl bössa. Han är också en spelare som drar andra till oss, säger Sölvesborgs sportchef Johan Broberg till Riktighockey.se.

Division 3

Division 3-lag hämtar duo från Hockeyettan

De 25-årige forwarden Simon Dahl, ursprungligen från Tingsryd hade med största sannolikhet varit en stor tillgång i de flesta division 1-lagen. Men efter att ha inte har fått förnyat kontrakt med Vimmerby står det klart att han väljer spel i division 3-laget Virserum.

Utöver Dahl så ansluter även backen Alexander Andersson till Virserum. Andersson kommer ursprungligen från Stockholm men spelade den senaste säsongen i Vimmerby.

Det skriver Dagens Vimmerby.

 

Division 3

Klassiskt lag gör comeback i division 3

Mölndal valde under förra säsongen att inte ha något seniorlag i seriespel. I stället satsade man sina juniorlag som under flera säsonger varit framgångsrika. Men säsongen 2016/2017 kommer klassiska Mölndal återigen att ha ett seniorlag i seriespel. I början av 2000-talet spelade flera unga talanger i klubben – och växte sedan ut till fullfjädrade toppspelare, däribland Jari Tolsa, Viktor StålbergJoel Lundqvist samt ingen mindre än NHL:s bäste målvakt Henrik Lundqvist.

– Beroende på dålig ekonomi samt att man inte ville äventyra junior- och ungdomsverksamheten. Det fanns skulder men nu är man ikapp och är en välmående förening, säger Anton Mårdsjö sportchef för Mölndals seniorverksamhet till Riktig Hockey.

Vad finns det för ambitioner?
– Ambitionen är alltid att kriga i toppen men också att avancera till division 2 inom en rimlig tidsram.

I nuläget har man ett tiotal spelare klara, en av dessa är Sebastian Blomstervall med meriter från spel i Frölunda och Hockeyallsvenskan. En tränare är också klar men är ännu inte officiell. Riktig Hockey kan dock avslöja att det rör sig om ett mycket spännande namn.