Division 3 blir en profil rikare. Nu står det klart att Robert ”Burra” Burakovsky tar över som tränare i Limhamn Hockey.

Det våras verkligen för Limhamn Hockey just nu. I hockey-VM dominerar Limhamns-produkterna Gustav Nyqvist och André Burakovsky. Och nu står det även klart att division 3-laget Limhamn Hockey har gjort en riktig profilvärvning till tränarstaben. Andrés pappa, 49-årige Robert ”Burra” Burakovsky, som nyligen (!) avslutade spelarkarriären tar över som tränare i Limhamn. Detta skriver Limhamn Hockey på sin webbplats.

Klubben skriver på hemsidan att ”Burra” är ”mycket taggad på att träna Limhamns A-lag och bidra samt vägleda den kunskapen han har samlat på sig under sin egen spelarkarriär.”

”Burra” hade en diger spelarkarriär med spel i SHL (elitserien), NHL och i högstaligorna i Finland, Österrike, Tyskland, Danmark, Italien och Schweiz. Han vann poängligan när han spelade i AIK, säsongen 89/90, då han spelade in 57 poäng på kontot. Han har även gjort tre A-lagssäsonger i Limhamn, sista var säsongen 14/15.