Foto: Stenungsund Stingers
Division 2

Jumbon fortsätter värva – poängkung klar

Stenungsund fortsätter att värva inför fortsättningsserien. Näste man som är klar för klubben är en forward från Lerum.

Stenungsund har på nytt värvat inför fortsättningsserien som drar igång i helgen. På onsdagen gjorde de klart med poängkungen, Felix Andersson, som närmast kommer från division 3-laget Lerums BK. Där har han gjort totalt 38 poäng på de 13 matcher han spelat.

Men Andersson är inte helt okänd i Hockeytvåan. Han har i flera säsonger varit en pålitlig poängplockar i såväl Bäcken som Kållered. Så sent som i fjol noterades han för hela 53 poäng.

– Det är en klasspelare, han vet var målet är, säger klubbens sportchef, Jörgen Norberg, till Riktighockey.se.

Stenungsund ser allt mer intressanta ut och blir definitivt att räkna med – trots att man startar om med noll poäng.

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Svante Flood är klar för Stenungsunds Stingers. Foto: Stenungsund Stingers
Division 2

Poängstark forward till Hockeytvåans jumbo – och lite till

Stenungsund hamnade sist med råge i den sydvästra Hockeytvåan. Nu har klubben förstärkt med två spelare – bägge med bra meriter.

Stenungsunds HF gick upp i Hockeytvåan efter en ruggigt fin säsong i Hockeytrean i våras. Men det har varit tufft för laget som till största del består av egna produkter. När grundserien summerades låg laget på sista plats med blott 16 inspelade poäng. Nu plockar de in två förstärkningar i form av forwarden Svante Flood och backen Jonas Olsson.

Den förstnämnde har varit en poängmaskin i Hockeytvåan där han på 182 matcher gjort hela 233 poäng i moderklubben Vänersborgs HC. På pappret en mycket fin värvning.

Jonas Olsson har i sin tur närmare 200 matcher i Hockeytvåan, främst med Bäcken men har även gjort en säsong i Kållered. Under fjolåret lånades han ut till just Stenungsund och var med och spelade upp klubben i division 2.

– Vi har tagit oss igenom grundserien med ett väldigt ungt lag. Det sjätte yngsta division 2-laget i Sverige. Vi hade önskat ett par poäng till men ser att vi måste stärka upp på några positioner för att säkra kontraktet, kommenterar Stenungsunds sportchef, Jörgen Norberg, till Riktighockey.se.

 

 

Division 2

Viktig förlängning och intressant nyförvärv till Stenungsund

Stenungsund forsätter på den inslagna vägen med egna produkter. I helgen förlängde man kontraktet med den flitiga poängplockaren Joakim Kinger. 29-åringen stod den gångna säsongen för totalt 46 poäng.

– Det ska bli riktigt kul att se Kinger som ofta hittar målet. Förhoppningsvis gör han det även i divison 2, säger Stenungsunds sportchef Jörgen Norberg till Riktighockey.se.

Under helgen gjorde klubben dessutom klart med Jonathan Thorstensen, även det en egen produkt. Han kommer närmast från ett annat division 2-lag – Viking HC. Men vänder nu hem till moderklubben efter tre år i Värmland. Den blott 18-årige backen stod för 14 poäng på 24 matcher i den västra division 2-serien i fjol.

– Jag är mycket nöjd över att kunna få hem ytterligare en egen produkt av unga spelare, som vill spela för moderklubben, säger Norberg.

Noterbart är att av de 14 spelare Stenungsund kontrakterat, har hela 13 spelare ”Stingers” som moderklubb. Se och lär!

Foto: Stenungsund Stingers
Division 2

Nykomlingen gick en halv miljon plus: ”Stor satsning”

På Stenungsunds årsmöte under tisdagen kunde klubben redovisa ett plusresultat på 498 000 kronor. Ett grymt facit på division 2-nivå – och division 3-nivå. Kan någon matcha det?

Stenungsunds sportchef Jörgen Norberg berättar mer:

– Jag måste noga säga att det beror på den nya ishallen. Det har blivit mycket enklare att få dit publik och nya sponsorer. Sedan startade vi säsongen med att anordna Frölunda mot Färjestad själva i den då helt nya hallen. Det gjorde att vi fick en bra start, säger han till Riktig Hockey.

Kvalet till division 2 var en stor plusaffär för Stenungsund och ett par matcher hade man i princip fullastat. Något man tror kan fortsätta även om man gått upp en division.

– Det är alltid svårt men intresset har ökat. Vi ska åtminstone ha störst publik bland västkustlagen, säger Norberg.

Vad ska ni göra för pengarna ni gått plus med?
– En viktig och stor satsning vi har beslutat om är att köpa nya matchtröjor till ungdomslagen.

Är det bara jag, eller önskar man inte att fler lag tänkte så här? Oerhört imponerad av Stenungsunds verksamhet och tänk så här långt. Se och lär (ingen nämnd och ingen glömd).

Division 2

Här är hockeytvåans tio tyngsta tapp

1. Anton Svensson, Jonstorp
Tog efter många år i Jonstorp slutligen chansen i division 1-laget Helsingborg ett par mil söderut. Har de senaste säsongerna varit en av hockeytvåans bästa målvakter och är en av få som behärskar spelet med klubba och puck. Oersättlig!

2. Felix Andersson, Kållered
Har stått för makalösa 177 poäng i Kålleredströjan de fyra senaste säsongerna. Har i år valt att gå till division 3-laget Lerums BK. Oklart varför. Ett tapp som förmodligen svider ordentligt för Kållered som sedan tidigare ser svaga ut.

3. Victor Wallin, Värnamo/HA74
Kommentar överflödig? Har öst in poäng vart han än spelat. I fjol stod han för 43 poäng i Värnamotröjan och ytterligare sju hos HA74. Ska i stället spela i division 4 i vinter! Vilket lag norpar honom till sluttampen av säsongen?

4. Marcus Schelin, Motala
Valde att gå till värsta rivalen Mjölby. Blytungt tapp för Motala och är ett namn som helt enkelt inte går att ersätta enligt undertecknad. Rutin i massor.

5. Andreas Besterman, Mjölby
Ungdomslandslagsmeriterade 26-åringen har valt att lägga skridskorna på hyllan. Har sju raka säsonger i Mjölbytröjan där han varit ovärderlig. Har noterats för sanslösa 276 poäng under sin tid i Mjölby. Blir inte lätt att ersätta.

6. Sebastian Ström, Jonstorp
SHL- och allsvenskt meriterade Sebastian Ström har spelat tre säsonger för Jonstorp där han dessutom varit lagkapten. Kanske ingen poängmaskin men en lagpappa som betytt väldigt mycket för Jonstorp. Är ingen man kan ersätta.

7. Viktor Torstensson, HA74
Valde efter flera säsonger i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan spel i HA74 för två säsonger sedan. Snittade ganska exakt ett poäng per match men var betydligt mer än en poänggörare i Sävsjö-laget. Återfinns numera i HA74:s sportgrupp.

8. Martin Pärna, Värnamo/Mjölby
Avslutade säsongen med kval till Hockeyettan hos Mjölby. Vänder nu hem till moderklubben Halmstad HF. Stod för 45 poäng i Värnamo, varav 19 mål. Den kvicke forwarden har gjort sig förtjänt av chansen i Hockeyettan.

9. Tommie Samuelsson, Olofström
Den defensiva sheriffen har efter sju säsonger i Olofström bestämt sig för att sluta. 30-åringen har betytt oerhört mycket för OIK och Samuelsson har inte varit rolig att möta i sarghörnorna.

10. Jonny Ågren, Kalmar HC
Spelade förvisso i division 3 i år – men kommer med på listan ändå. Rutin i överflöd och stod för 28 poäng på blott tolv matcher i grundserien. Gjorde sedan ytterligare fem av Kalmar HC:s 27 mål i kvalserien. Den här typen av spelare är förstås oersättlig.

Bubblare: Viktor Nilsson (Olofström), Sebastian Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Andrew Deters (Motala), Henrik Gustafsson (Boro/Vetlanda), Carl Holmberg (Trollhättan), Niclas Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Johan Holmberg, (Hovås).