Vi har tidigare skrivit om att det viskas om att finns ekonomiska problem i Olofström.

I dagens BLT kan man läsa att det finns skulder på en bra bit över 200 000 kronor.

Olofströms IK har fem liggande skatteskulder på totalt 155 141 kronor, plus två betalningsförelägganden på tillsammans 68 366 kronor hos kronofogden.

– Ren fakta är ju att vi är skyldiga leverantörer pengar och att vissa skulder gått till kronofogden på grund av att vi inte har kunnat göra rätt för oss, säger Olofströms ordförande Boris Poscic till BLT.

Pratar vi risk för konkurs?
– Nej, men om en leverantör skulle vilja ha betalt direkt och vi inte kan betala så skulle den leverantören kunna begära oss i konkurs, säger Poscic.

Hur illa är situationen totalt?
– Jag har inte den exakta siffran, men skuldbördan ligger runt en miljon kronor.

Enligt Poscic inser många i Olofströms IK allvaret. Andra gör det inte. De väljer att, som Poscic säger, ducka för verkligheten.

– Frågan är hur vi ska göra de kommande åren. Vi kan jobba vidare som idioter, men då kommer det till slut inte att vara något folk som vill jobba. Nu har vi den ryggsäck vi har sedan innan och nu är det upp till medlemmarna att bestämma hur vi ska göra.

För ett tag sedan hade vi en diskussion på Twitter med en person insatt i Olofström som då skrev följande till oss:

– Kan också informera dig som inte verkar ha någon koll att OIK gått plus de två senaste åren och minskat en skuld från tre miljoner till 700 000 kronor.

Olofströms IK har kallat till ett informationsmöte den 26 maj. Det ska bli spännande att följa detta, men känns som att man kanske inte har en ambition att vara ett topplag 16/17?