Motala har värvat friskt under försäsongen och har plockat in 14 nya spelare så här långt. De som sticker ut mest bland nyförvärven, är i mitt tycke duktige Anton Malmberg som hämtas från Nässjö där hans stod för 19 poäng under fjolåret. I övrigt har man lyckats förlänga med Tomas Mader som stänkte dit 19 mål och noterades för totalt 30 poäng. Bland spelarna som man tappat sticker så klart Marcus Schelin ut men också amerikanen Andrew Deters som var lagkapten under 15/16.

Spelare in: Anton Malmberg, Markus Petersson, Viktor Axelsson, Sebastian Galveus, Viktor Malmquist (Nässjö), Pontus Svahn, Niklas Ellbrant, Jesper Olsen (Ontario Avalanche), Oliver Wibeck (Oskarshamn J20), Henrik Lundberg (Vita Hästen J20), Oliver Håkansson (GSK Hockey), Jesper Norberg (Mariestad J20),  Christian Magnell (Comeback), William Stenvall (Dalen J20).

Spelare ut: Andrew Deters (Slutar), Dominik Müller (?), Santtu Sirkkala (?), Marcus Schelin (Mjölby).

Ryktas in: (?)

Ryktas ut: (?)

Motala ser spännande ut men har en del osäkra kort – och 14 nyförvärv behöver inte vara positivt. Har behållt flera viktiga kuggar men också tappat. Slår nyförvärven väl då kan det bli en rolig säsong för Motala. Betyget blir en trea.

Tidigare betygsatta lag:
Värnamo – 3
Alvesta – 1
HA74 – 3
Boro/Vetlanda – 4
Kalmar HC – 2
Mörrum – 1
Osby – 3
Olofström – 1
Jonstorp – 2
Åstorp – 2
Lund – 1

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt