För någon vecka sedan damp det ner som en bomb. Trollhättan i hockeytvåan hade värvat OS- och VM-meriterade vitryssen Sergei Kolosov. För en sådan kille kan division 2 tyckas vara konstigt men det tycks handla om något så enkelt som att han helt enkelt vill spela ishockey i Sverige.

– Det var en ren tillfällighet faktiskt. Vi hade kontakt med Robin Mendelsohn och Andre Leclair, så vi frågade dem om ifall de kände till någon bra back på marknaden, då kom svaret, Kolosov, säger Trollhättans General Manager Kent Olsson till riktighockey.se

Hur känns det att få en så pass meriterad spelare till Trollhättan?
– Det kändes verkligen överraskande till en början. Men efter att alla papper nu varit runt i hela världen i princip så känns det väldigt bra att allt är klart.

Det måste handla om väldigt mycket pengar?
– Det är inte alls de pengarna som folk tror. Sen kommer han att vara instruktör på vårt hockeygymnasium till hösten. Han kommer hit med fru och två barn för att han ville till Sverige helt enkelt.

När dyker han upp i Trollhättan?
– Han beräknas vara här 1 augusti, precis som Andre Leclair och Robin Mendelsohn.

Det blir definitivt en rolig och rejäl kamp i derbyna mellan Trollhättan och Vänersborg till vintern, det är en sak som är säker.

Här hittar du Sergei Kolosovs Eliteprospectsprofil.