Bröderna Bohman, Daniel och Fabian hade en tämligen strulig säsong i fjol. De inledde säsongen i HA74, bytte till Osby för att sedan avsluta säsongen med Olofström. För ett par dagar sedan blev det klart att man även kommande säsong kommer att representera Osby som onekligen ser mer intressanta ut än på många år.

– Ja, vi skrev på för HA74 och vi visste då att det var en klubb som ville satsa och hade goda förutsättningar med pengar och så vidare. Tyvärr så trivdes vi inte så bra, trots att det var trevliga lagkamrater, tränare och allting runt omkring. Då valde vi att flytta hem till Tingsryd och skriva på för Osby som då låg sist men vi såg chansen att ta de till play off. Men säsongen tog ju slut tidigare än vad man hoppats på. Då hörde tre lag av sig och vi såg chansen hos Olofström, säger Daniel Bohman till riktighockey.se

Vilka lag var det som hörde av sig?
– Förutom Olofström var det även Jonstorp men de ville bara ha en spelare så då föll de bort direkt. Sedan hörde Nittorp av sig men då hade vi precis skrivit på för Olofström. Annars hade det varit intressant också.

Valet Olofström visade sig få konsekvenser för bröderna från Tingsryd. Man fick nämligen HA74 som motstånd i play off 2 – och bröderna Bohman var sedan tidigare inte särskilt uppskattade i Sävjsöland.

– Det blev mycket heta känslor och hets i de matcherna. Men vi tycker inte att det påverkade oss negativt, snarare tvärtom. Det kändes snarare som att både klacken och HA74-spelarna var ute efter oss, vilket fick dem ur balans och det gynnade oss. Men sett över tre matcher var HA74 kanske bättre än oss, vi vann tack vare en bra målvakt och ett stabilt försvar med Tommie Samuelsson och Dave Lindarv i spetsen.

Men visst fick ni en del skit av HA74:s supportrar?
– Ja, det blev lite väl överdrivet där. De skapade något Twitterkonto som det blev massa snack kring. Vi har absolut inget mot HA74 men vi gillar vi inte deras supportrar kan man säga. Deras sportchef (Tobias Ståhlgren) ska dock ha en stor eloge där, han skrev till dem och det kontot försvann sedan.

Är det något ni vill hälsa till de supportrarna nu?
– Haha, vi kommer att hälsa varje gång vi kommer till Sävsjö.

Nu väntar förhoppningsvis en hel säsong i Osby, något både Fabian och Daniel ser framemot.

– Det är fullt fokus på Osby. Vi ville göra det så bra som möjligt där, både individuellt och lagmässigt, säger Daniel och Fabian avslutningsvis.