Division 2

Här är södra tvåans hetaste nyförvärv

1. Daniel Ljungkvist, Boro/Vetlanda
Behövs en presentation egentligen? 34-åringen kommer närmast från sju raka säsonger i Hockeyallsvenskan med Oskarshamn. Innan dess SHL i Södertälje. Kommer kanske inte göra 30 poäng men lär bli oerhört viktig för Boro/Vetlanda i vinter.

2. Marcus Schelin, Mjölby
Det här är även det en riktig klassvärvning. Har fullkomligt öst in poäng i såväl division 3 som division 2 de senaste säsongerna, de två senaste säsongerna har han gjort 62 mål. Dessutom inlånad till division 1-lager Tranås i fjol där han stod för tolv poäng på 16 matcher. Har stundtals lekstuga i hockeytvåan.

3. Sergei Kolosov, Trollhättan
Det här kan förstås vara en jätteflopp men likväl en succé. Men med Kolosovs meriter som spel i OS och VM är detta naturligtvis en monsterförstärkning. Kommer närmast från spel i polska ligan – men har mängder av erfarenhet och det ska bli oerhört spännande att följa detta.

4. Sebastian Mårtensson, Vänersborg
Det här en är en kille som alltså gjort över 200 poäng för Sörhaga/Alingsås i hockeytvåan de fyra senaste säsongerna. Ett löjligt bra facit så klart. En poängmaskin på division 2-nivå och har även provat på spel i hockeyettan. Blir intressant att följa Mårtenssons utveckling i ett bättre lag i år.

5. Thobias Josefsson, Boro/Vetlanda
Ytterligare en klasspelare som som vänder hem till Boro efter spel hos Tranås i hockeyettan. En av hockeytvåans absolut bästa centrar och de tekningar han förlorar kan du räkna på en hand. Kanske inte känd som någon poängmaskin men ligger på stadiga 25-30 poäng varje år.

6. Johan Larsson, Vänersborg
Mycket fin värvning av VHC, en kille med framtiden framför sig. Blott 20 år gammal har han redan hunnit med spel i Superelit, division 1 och division 2. Stod för 27 poäng i hockeyettan i vintras. Blir kul att se vad han kan åstadkomma i moderklubben.

7. David Bremer, Mjölby
Nyförvärv från Tranås där han stod för 26 poäng på 40 matcher och kommer till Mjölby med 175 matcher i hockeyettan i bagaget. Sist han spelade för Mjölby hängde han in 20 baljor. Blir det en ny succé?

8. Eric Berggren, Boro/Vetlanda
Var dragkamp mellan antagonisterna Boro/Vetlanda och HA74 men Berggren valde till slut de förstnämnda. Kvalade till Hockeyallsvenskan med Borlänge i vintras och noterades för totalt 18 poäng. Har tidigare spelat för HV71:s J20-lag. Hur många poäng blir det i hockeytvåan?

9. Anton Dunåker, Mjölby
Målvakten lämnade Boro för Mjölby. Hade en fin räddningsprocent på över 91 procent i vintras och höll annars duktige Joakim Berggren på bänken stundtals. Växer ytterligare i år?

10. Emil Andersson, Bäcken
Kanske en skräll för många. Men enligt många var han ruggigt bra i fjol. Stod för över 30 poäng i Kungälv och lär definitivt göra ännu fler i Bäcken som är ett bättre lag. Fått en fin skolning i Nässjös juniorverksamhet.

Bubblare: Axel Pietilä (Bäcken), Mathias Mauritzon (Jonstorp), Niclas Mårtensson (Vänersborg), Lukas Björnsson (Osby) med flera.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 1

Vi tippar kvalserien

I eftermiddag drar det igång. Riktighockey.se tippar hur vi TROR att kvalserien mot Hockeyettan kommer att sluta.
 1. Halmstad Hammers
  Kommer från division 1 och har i vårt tycke ett kompetent lag på pappret. Lär troligen vinna serien, mycket tack vare att de kommer med ett helt annat tempo i sig.
  Poängkung: Martin Pärna.
 2. Mjölby HC
  Har dominerat i Hockeytvåan under vintern. Nu gäller det för MHC som förfogar över flera klasspelare som David Bremer, Christian Andersson-Gran och Victor Carlsson.
  Poängkung: David Bremer.
 3. Kalmar HC
  Här misstänker vi att det kan bli jämnt skägg. Men Kalmar HC har en betydligt bättre bredd och spets än lagen som vi placerat nedan. Lär ha fullsatt under de flesta av sina matcher – vilket ger en sjätte utespelare emellanåt.
  Poängkung: Jarkko Oikarinen.
 4. HA74
  Tog sig efter många OM och MEN vidare till kvalserien, men det krävdes en hel del dramatik. Hade i vårt tycke behövt förstärka med något extra innan fönstret stängde och har inte riktigt bredden som krävs.
  Poängkung: Jonas Pontusson.
 5. Värnamo GIK
  Har egentligen skrällt sig fram till kvalserien. Var nog ingen som hade räknat med det förutom de själva. Nu tror vi dock att det tar stopp. Blir ett ”se och lära-år” för Tigers som tar ytterligare kliv nästa säsong med Anders ”Fanta” Karlsson i båset.
  Poängkung: Pierré Nilsson Grans

Marcus Idoff är klar för Vänersborgs HC. Foto:
Division 2

Vänersborg värvar poängkung från konkurrent

Vänersborgs HC leder fortsättningsserien Nu förstärker de laget med en poängkung från Kållered. "Han kommer att tillföra mycket", säger VHC-sportchefen Patrik Duretic.

Vänersborgs HC missade Alltvåan, något som var en missräkning för klubben. I fortsättningsserien har det gått desto bättre och efter fem omgångar toppar de tabellen med 18 poäng. Nu förstärker de laget med Kållereds poängkung Marcus Idoff.

– Marcus har fått jobb i Trollhättan och hörde av sig till oss. På den vägen är det. När vi dessutom har Johan Larsson skadad behövde vi förstärka laget, säger Vänersborgs sportchef Patrik Duretic till Riktighockey.se.

Vad kommer han tillföra hos er?
– Han kommer tillföra mycket. Framför allt blir han viktig i powerplay. Dessutom kommer han att spetsa till truppen ytterligare.

24-årige Idoff har under säsongen noterats för 33 poäng i Kålleredströjan – men forsätter nu alltså sin karriär i Vänersborgs HC. Han beräknas göra sin debut på onsdagen i VHC-tröjan.

Matchen HA74–Mjölby sägs ha varit en av omgångens bästa. Foto: Fredrik Johansson/Vetlandaposten
Division 2

Vi summerar söndagens omgång

Precis som förra söndagen summerar vi Hockeytvåans tredje omgång. Vi utser flopparna och de hetaste.

Alltvåan:

HA74–Mjölby HC 3–4
Målen, HA74: Olof Svensson, Robin Carlsson, Conny Berggren.
Målen MHC: Marcus Schelin 2, Mattias Alvarsson, Christian Andersson-Gran.
Publik: 373.

Boro/Vetlanda–Bäcken HC 7–1
Målen, Boro: Evan Macintosh 2, Thomas Josefsson 2, Linus Karlsson, Max Bergqvist, Herman Roth.
Målen, BHC: Joakim Molin.
Publik: 326.

Värnamo GIK–Trollhättan HC
Målen, VGIK: Kalle Berggren 2, Alexander Heiel, Erik Lidqvist, Joakim Rosén.
Målen, THC: Tyler Prendergast, Jonas Lönn.
Publik:
404.

Ulricehamns IF–Mörrum GoIS 2–4
Målen, UIF: Dennis Landgren, Patrik Andersson,
Målen, MGOIS: Hampus Melén 2, Fredrik Edvarsson, Felix Heljemo.
Publik: 323.

Omgångens hetaste: Boro/Vetlanda – wow! Krossade topptippade (av oss) Bäcken med hela 7–1. Har nu gjort elva mål på de tre inledande matcherna och visar att de kommer bli att räkna med framöver. Detsamma gäller Mörrum som tog sin tredje raka seger, den här gången mot Ulricehamn – nu toppar de Alltvåan.

Omgångens flopp: Bäcken HC. Vad händer? Tre raka förluster och minus 14. Vill till att de steppar upp framöver.

Noterbart: Mycket fin publiksiffra i Värnamo. Hela 404 personer hade tagit sig till Aplarinken – och i samtliga matcher kom det över 300 åskådare!

Vårserie A:

Töreboda HC–Hovås HC 2–1
Målen, THC: Erik Carlsson, Martin Andersson.
Målen, HHC: Calvin Smith.
Publik: 75.

Sörhaga/Alingsås–Tibro IK 1–2
Målen, S/A: Emil Persson.
Målen, TIK: Stanislav Vasiliev, Hugo Ekman.
Publik: 130.

Vänersborgs HC–Kungälvs IK 6–4
Målen, VHC: Marko Sretovic 2, Sebastian Mårtensson, Måns Lindqvist, Marcus Lundin-Andersson, Niclas Mårtensson.
Målen, KIK: Johan Garpsäter 2, Jesper Hagren, Jonathan Svensson.
Publik: 319.

Stenungsunds HF–Kållereds SK 3–4 efter förlängning
Målen, SHF: Pontus Thorén, Jonas Olsson, Felix Andersson.
Målen, KSK: André Grönros, Christoffer Lindqvist, Christopher Persson Smith, Alex Sager.
Publik: 195.

Omgångens hetaste: Vänersborg har något avgjort detta nu. Fem poäng före Töreboda som tog över andraplatsen från Kungälv i tabellen.

Omgångens flopp: Publiksiffrorna. Endast 75 personer tog sig till Töreshov. Till Alingsås tog sig 130 personer. Tråkigt.

Noterbart: Stenungsunds Pontus Thorén toppar poängligan efter tre omgångar.

Vårserie B:

Jonstorps IF–Motala AIF 3–4 efter straffar
Målen, JIF: Christoffer Malm, Sebastien Bollue, Filip Böcker.
Målen, MAIF: Ivan Dunayev 4.
Publik: 198.

Kalmar HC–Lund Giants 5–1
Målen, KHC: Marcus Kvillner, Daniel Rosenquist, Jarkko Oikarinen, Simon Israelsson, Emil Ågren.
Målen, Giants: Emil Turesson.
Publik: 547.

Olofströms IK–Alvesta SK 1–0
Mål, OIK: Mattias Andersson.
Publik: 295.

Åstorps IK–Osby IK 1–6
Mål, ÅIK: Fredrik Göransson.
Målen, OIK: Kevin Ray 2, Lauri Vanninen, Jared Henderson, Christoffer Ljungdahl, Oskar Johansson.
Publik: 123.

Omgångens hetaste: Kalmar HC tog sin tredje raka seger och ska ha all heder för det – MEN Ivan Dunayevs fyra mål mot Jonstorp sticker så klart ut lite extra.

Omgångens flopp: Åstorp verkar vara totalt iskalla. Ny förlust mot Osby och nu har de släppt in 18 mål på tre matcher. Kommer med största sannolikhet få kvala sig kvar i Hockeytvåan.

Noterbart: Olofström smyger med i toppen och har lika många inspelade poäng som Jonstorp. Men de är alltjämt fyra poäng efter serieledande Kalmar.

Foto: Stenungsund Stingers
Division 2

Vi tippar dagens omgång i Hockeytvåan

Vi försöker se in i spåkulan och tippar samtliga matcher i söndagens omgång av Hockeytvåan. Hur tror ni att det går?

Alltvåan:

HA74–Mjölby HC 2
Ruggigt spännande match mellan två av seriens absolut bästa lag. Vi tycker dock att Mjölby känns något starkare.

Boro/Vetlanda–Bäckens HC X
Tuggar Bäcken igång efter sin usla start i eftermiddag – eller tar Boro sin andra raka seger? Vi tror på en jämn historia.

Värnamo GIK–Trollhättans HC 2
Värnamo inledde genom att skrälla mot Bäcken i första omgången, därefter föll man mot Boro. Nu tror vi dock att ett revanschsuget Trollhättan tar sin första trepoängare.

Ulricehamns IF–Mörrum GoIS 2
Tidig seriefinal – vem kunde tror det? Vi tror att Mörrum besegrar Ulricehamn utav bara farten. Har precis som Ulricehamn verkligen imponerat inledningsvis. Roligt!

Vårserie A:

Sörhaga/Alingsås HK–Tibro IK 1
Tibro har inlett svagt och kommer till Alingsås med två raka förluster. Vi misstänker att det blir en tredje i eftermiddag.

Töreboda HC–Hovås HC 1
Töreboda går för tredje raka segern och hakar på i toppen av tabellen. Hovås ser svagt ut..

Vänersborgs HC–Kungälvs IK 1
Oerhört viktig match, framför allt för bortalaget, som behöver tre poäng i eftermiddag. Men Vänersborg känns starka och tar tredje raka segern – och därmed ett stort steg mot vidare spel.

Stenungsunds HF–Kållereds SK X
Rejäl urladdning för båda gängen senast. Lär bli en jämn historia. Marcus Idoff avgör till gästernas fördel?

Vårserie B:

Kalmar HC–Lund Giants 1
Kalmar HC har som förväntat kört över motståndet så här långt. Lär vinna även i eftermiddag – men Lund har imponerat inledningsvis.

Olofströms IK–Alvesta SK 1
Olofström föll lite överraskande mot Lund senast. Nu tror vi att de tar revansch mot Alvesta.

Jonstorps IF–Motala AIF 1
Jonstorp åkte på däng mot Lund i första match – vilket satte Kalmar i förarsätet. Måste vinna för att inte halka efter. Ett spetsad Motala med en lång bussresa får det svårt.

Åstorps IK–Osby IK 2
Osby kommer stärkta efter segern senaste och har dessutom sitt finska backförvärv spelklar. Åstorp räcker inte till och lär få kvala sig kvar i Hockeytvåan.

 

 

 

Emil Lagerkvist och hans Mjölby vinner Alltvåan, enligt Riktighockey.se. Foto:
Division 2

Vi rankar lagen i Alltvåan

Här är laget vi tror vinner Alltvåan – och som med största sannolikhet spelar i division 1 nästa säsong: Mjölby HC.

Lag: Mjölby HC
Tabellplacering: 1
Motivering: Är i vårt tycke utan någon som helst tvekan seriens bästa lag. Flera motståndarlag har vittnat om att de alla redan spelar som ett division 1-lag och sitter på en härlig offensiv. Vi tror att de här laget kan spela i Hockeyettan kommande säsong.
Håll ögonen på: Mjölbys superduo bestående av David Bremer och Christian Andersson-Gran. Duon gjorde totalt 87 poäng tillsammans. Lägg till Marcus Schelin med sina 35 poäng så förstår ni vilket offensiv laget besitter.
Poängkung: David Bremer 45 poäng (16+29).
Poängbäste back: Victor Carlsson 22 poäng (5+17).
Bäste målvakt: Anton Dunåker 90,79%.
Buse: Emil Lagerkvist 63 minuter.
Publiksnitt: 347, Toyota MH Arena.