1. Daniel Ljungkvist, Boro/Vetlanda
Behövs en presentation egentligen? 34-åringen kommer närmast från sju raka säsonger i Hockeyallsvenskan med Oskarshamn. Innan dess SHL i Södertälje. Kommer kanske inte göra 30 poäng men lär bli oerhört viktig för Boro/Vetlanda i vinter.

2. Marcus Schelin, Mjölby
Det här är även det en riktig klassvärvning. Har fullkomligt öst in poäng i såväl division 3 som division 2 de senaste säsongerna, de två senaste säsongerna har han gjort 62 mål. Dessutom inlånad till division 1-lager Tranås i fjol där han stod för tolv poäng på 16 matcher. Har stundtals lekstuga i hockeytvåan.

3. Sergei Kolosov, Trollhättan
Det här kan förstås vara en jätteflopp men likväl en succé. Men med Kolosovs meriter som spel i OS och VM är detta naturligtvis en monsterförstärkning. Kommer närmast från spel i polska ligan – men har mängder av erfarenhet och det ska bli oerhört spännande att följa detta.

4. Sebastian Mårtensson, Vänersborg
Det här en är en kille som alltså gjort över 200 poäng för Sörhaga/Alingsås i hockeytvåan de fyra senaste säsongerna. Ett löjligt bra facit så klart. En poängmaskin på division 2-nivå och har även provat på spel i hockeyettan. Blir intressant att följa Mårtenssons utveckling i ett bättre lag i år.

5. Thobias Josefsson, Boro/Vetlanda
Ytterligare en klasspelare som som vänder hem till Boro efter spel hos Tranås i hockeyettan. En av hockeytvåans absolut bästa centrar och de tekningar han förlorar kan du räkna på en hand. Kanske inte känd som någon poängmaskin men ligger på stadiga 25-30 poäng varje år.

6. Johan Larsson, Vänersborg
Mycket fin värvning av VHC, en kille med framtiden framför sig. Blott 20 år gammal har han redan hunnit med spel i Superelit, division 1 och division 2. Stod för 27 poäng i hockeyettan i vintras. Blir kul att se vad han kan åstadkomma i moderklubben.

7. David Bremer, Mjölby
Nyförvärv från Tranås där han stod för 26 poäng på 40 matcher och kommer till Mjölby med 175 matcher i hockeyettan i bagaget. Sist han spelade för Mjölby hängde han in 20 baljor. Blir det en ny succé?

8. Eric Berggren, Boro/Vetlanda
Var dragkamp mellan antagonisterna Boro/Vetlanda och HA74 men Berggren valde till slut de förstnämnda. Kvalade till Hockeyallsvenskan med Borlänge i vintras och noterades för totalt 18 poäng. Har tidigare spelat för HV71:s J20-lag. Hur många poäng blir det i hockeytvåan?

9. Anton Dunåker, Mjölby
Målvakten lämnade Boro för Mjölby. Hade en fin räddningsprocent på över 91 procent i vintras och höll annars duktige Joakim Berggren på bänken stundtals. Växer ytterligare i år?

10. Emil Andersson, Bäcken
Kanske en skräll för många. Men enligt många var han ruggigt bra i fjol. Stod för över 30 poäng i Kungälv och lär definitivt göra ännu fler i Bäcken som är ett bättre lag. Fått en fin skolning i Nässjös juniorverksamhet.

Bubblare: Axel Pietilä (Bäcken), Mathias Mauritzon (Jonstorp), Niclas Mårtensson (Vänersborg), Lukas Björnsson (Osby) med flera.