Nästa lag på listan är Vänersborg. Ett lag som imponerat under silly season – och faktum är att man redan för en vecka sedan var färdig med sin trupp, i maj månad. Det är imponerande i sig.

I laget finns flera spelare som sticker ut, däribland serben Marko Sretovic som vi skrev om här. I övrigt har man behållt kanadensiska backen Ryan Wiley som noterades för 32 poäng i vintras. Dessutom har bröderna Mårtensson från Sörhaga/Alingsås anslutit till Vänersborg.

Spelare in: Niclas Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Sebastian Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Marcus Petersson (Sörhaga/Alingsås), Milos Pusac (Boro/Vetlanda), Sebastian Kristiansson (Grästorp), Johan Larsson (Grästorp), Joachim Wallin (Trollhättan), Dennis Rosander (BIK Karlskoga J20), Måns Lindqvist (Superior RoughRiders), Pontus Lundin Karlsen (Viking HC).

Spelare ut: Robin Ivehag Fridlund (Kungälv), Alexander Johannesson (Munkedal).

Ryktas in: Carl Holmberg (Trollhättan).

Ryktas ut: ?

Vänersborg är ett av de lagen som ser mest spännande ut i hela hockeytvåan. De har behållt stora delar av sin trupp från fjolåret och kryddat med ett par riktigt bra nyförvärv. Vänersborg har helt klart spänt bågen – och det är snudd på fiasko om man inte lyckas nå kvalserien med det här laget, betyget blir därför en fyra.

Tidigare betygsatta lag:
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt