Det är IK Guts som drar i gång sin a-lagsverksamhet igen – efter ett års uppehåll. Tidigare år har man haft problem med att få ihop lag när det vankas längre bortamatcher och jag vet att man till och med fått ställa in matcher. Så vi får hoppas att det verkligen går vägen denna gång.

– Till skillnad mot tidigare gjorda satsningar så har styrelsen och föreningen en väl förankrad 3-års plan på hur vi ska etablera föreningen och laget över tid. Vi kommer återkomma med mer information längre fram när fler saker faller på plats. Besluten är fattade och arbetet är igång. Om allt går som planerat så kommer vi presentera en huvudansvarig tränare och en assisterande tränare samt en sportchef inom kort. Vi har inlett samtal med flertalet spelare och hoppas kunna presentera dessa spelare under de kommande veckorna, skriver Guts i ett pressmeddelande till Riktig Hockey.

Frågan är då vad som händer med Valdemarsvik kommande säsong? De har tidigare år haft massvis med spelare som tidigare representerat just Guts, däribland Ola Svanberg, Pär Ohlin och Jonathan Arildsson.

Mer från division 3, det viskas om att ett lag från Malmö kommande säsong kommer att starta upp ett lag. Vet du mer? Tipsa oss gärna i så fall.