Division 2

Vi tar pulsen på Trollhättan: ”Slåss i toppen”

Trollhättan HC har efter två säsonger i tvåan utvecklas till ett topplag och ser ut att bli minst lika starka i år. Man har spetsat till målvaktsidan med Marcus Melin division 1-laget Skövde och fått in lite ytterligare spets på forwardsidan. Det blir också spännande att följa de stekheta derbyna mot antagonisten Vänersborg som lockade tusentals åskådare i vintras.

Det enda orosmolnen man kan ha i Trollhättan är att man tappade deras två bästa backar från i fjol Carl Holmberg och Joachim Wallin. Dessa två kan möjligen bli ersatta av den OS- och VM-meriterade backen Sergei Kolosov om han snittar en sisådär 28-30 minuter per match.

Spelare in: Philip Erixon (Avesta BK), Marcus Melin (Skövde IK), Robin Mendelsohn (Olofström IK), Andre Leclair (Olofström IK), Sergei Kolosov (Orlik Opole), Erik Fagerlin (BIK Karlskoga J20).

Spelare ut: Carl Holmberg (?), Victor Kjellsson (Munkedals BK), Joachim Wallin (Vänersborgs HC).

Ryktas in: ?

Ryktas ut: Jonas Lönn (Grästorps IK).

Trollhättan har ett tillräckligt bra lag för att slåss om topp-4-placeringen i serien. Det ryktas, enligt uppgifter till Riktig Hockey om att man ska minst två spelare av hög kaliber på väg in i laget. Kan man också få Jonas Lönns underskrift kan mitt betyg från 3,5 gå upp till en fyra.

Tidigare betygsatta lag: 
Vänersborg – 4
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Marcus Idoff är klar för Vänersborgs HC. Foto:
Division 2

Vänersborg värvar poängkung från konkurrent

Vänersborgs HC leder fortsättningsserien Nu förstärker de laget med en poängkung från Kållered. "Han kommer att tillföra mycket", säger VHC-sportchefen Patrik Duretic.

Vänersborgs HC missade Alltvåan, något som var en missräkning för klubben. I fortsättningsserien har det gått desto bättre och efter fem omgångar toppar de tabellen med 18 poäng. Nu förstärker de laget med Kållereds poängkung Marcus Idoff.

– Marcus har fått jobb i Trollhättan och hörde av sig till oss. På den vägen är det. När vi dessutom har Johan Larsson skadad behövde vi förstärka laget, säger Vänersborgs sportchef Patrik Duretic till Riktighockey.se.

Vad kommer han tillföra hos er?
– Han kommer tillföra mycket. Framför allt blir han viktig i powerplay. Dessutom kommer han att spetsa till truppen ytterligare.

24-årige Idoff har under säsongen noterats för 33 poäng i Kålleredströjan – men forsätter nu alltså sin karriär i Vänersborgs HC. Han beräknas göra sin debut på onsdagen i VHC-tröjan.

Foto: Tommi Nyman
Division 2

Vi rankar lagen i Alltvåan

Turen har kommit till Trollhättans HC. Ett lag som besitter oerhört mycket hockeykunskap – får de slutligen ihop allt skulle det inte förvåna mig ifall vi får se THC i en kvalserie mot Hockeyettan framåt vårkanten.

Lag: Trollhättans HC
Tabellplacering: 5
Motivering: Slutade tvåa i grundserien efter en viss dramatik i slutomgången. Har flera mycket duktiga hockeyspelare i laget som kaptenen, Markus Twillman, Jacob Bertilsson och så klart Jonas Lönn. Känns något ojämna och kan likväl tillhöra den absoluta toppen av Alltvåan.
Höll ögonen på: Lagets boxplay. Trollhättan hade bäst boxplay av samtliga lag i den sydvästra Hockeytvåan och landade till slut på över 83 procent – detta trots att laget drar på sig närmare 20 minuters utvisningar – per match.
Poängkung: Jonas Lönn 30 poäng (10+20)
Poängbäste back: Peter Cintala 14 poäng (3+11)
Bäste målvakt: Erik Brunberg 90,40%
Buse: Peter Cintala 97 minuter.
Publiksnitt:
359, Slättebergshallen.

Duane Smith (t.v) lämnar Vänersborg. Foto: Vänersborgs HC
Division 2

Ännu ett division 2-lag bryter med tränaren

Lagom till att fortsättningsserien drar igång väljer Vänersborgs HC att bryta med sin tränare. "Vi har olika uppfattningar om hur verksamheten ska skötas", säger klubbens sportchef, Patrik Duretic till Riktighockey.se.

Vänersborgs HC imponerade under fjolåret och tog sig hela vägen till Alltvåan. Där blev det dock för svårt och laget hamnade till slut sist i tabellen. Den här säsongen skulle det inte bli sämre. Saker och ting har dock inte gått som det ska och de missade Alltvåan. Laget hamnade på en sjätteplats i tabellen – trots att de sitter på klasspelare som bröderna Mårtensson, Marko Sretovic, Ryan Wiley och Johan Larsson – nu bryter de med tränaren, Duane Smith.

– Vi har inte varit nöjda med resultatet under hösten. Visst, vi har haft mycket skador men det gör oss inte unika. Under hösten har vi haft möten där vi tyckt att en del beslut som tagits har varit felaktiga. Det har visat sig att vi har olika uppfattningar om hur a-lagsverksamheten ska skötas. Därför har vi nu beslutat att entlediga Duane från sitt uppdrag, säger Vänersborgs sportchef, Patrik Duretic, till Riktighockey.se.

Vem tar över?
– Det gör vår assisterande tränare, Peter Andersson. Han tar hand om laget säsongen ut.

Hur ser målsättningen ut för resten av säsongen?
– Att ta oss till play off. Det vore dumt att säga någonting annat.

Du tippade era rivaler, Trollhättan, utanför Alltvåan – svider det nu?
– Jag bara väntade på den frågan. Det får jag äta upp nu. Trollhättan har gjort det jättebra, de har haft kontinuitet i sitt spel som välförtjänt tagit dem dit. Nu får vi hoppas att vi kan ställas mot varandra i ett play off. Vårens tre möten var verkligen ett lyft för hockeyn i regionen.

Kanadensaren, Duane Smith, kom till Vänersborgs under fjolåret och tog laget till play off mot Hockeyettan. Vad som händer med honom nu är i skrivande stund oklart.

 

 

Markus Twillman blir ny bloggare på riktighockey.se. Foto Trollhättans HC Foto:
Division 1

Han är Riktighockeys nya bloggare

Trollhättans Markus Twillman kommer med start i dag att vara Riktighockey.se:s nya bloggare.

Riktighockey.se har under en längre tid sökt efter en bloggare – som en skänk från ovan dök Markus Twillman upp – och nu står det klart att han startar en blogg hos oss men start i dag, tisdag.

Markus har en diger meritlista och har flera säsonger i division 1 på sitt cv. Dessutom var han med och spelade upp Mariestad i Hockeyallsvenskan. Sedan ett par år spelar han i Trollhättans HC, som toppar den sydvästra Hockeytvåan.

– Nu har jag spelat sex säsonger i Hockeytvåan. Det som jag har märkt är att kvaliteten på ligan är bättre nu och den blir bättre och bättre. Eftersom många lag har mycket spelare med erfarenhet från division 1 och högre så snäppas nivån upp vilket skapar en bättre produkt. Det känns som intresset ökar och framför allt i Trollhättan när vi nu har ett riktigt hett derby mellan Trollhättan och Vänersborg, säger Markus Twillman.

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?
– Det som jag kommer dela med mig av på riktighockey.se är tankar, min syn på vissa saker. En del från medspelare och vardagen i mitt liv.

Här hittar ni Markus Twillmans blogg.

Division 2

Avslöjar: Legendarisk målvakt gör comeback i division 3-lag

Det har de senaste dagarna viskats om att den finske målvakten, Jani Palmroos, är på väg mot en comeback. Nu kan Riktighockey.se avslöja att det stämmer. Palmroos kommer att göra comeback i division 3-laget Glimma HK.

– Det stämmer. Jag håller på att registrera honom just nu – men det är oklart när han kan vara i spel, säger Tomas Strandberg, kanslist hos Glimma, till Riktighockey.se.

Den numera 38-årige Jani Palmroos har ett förflutet i Tyringe, Osby och Hässleholm – och var under flera säsongen ansedd som en av Hockeytvåans bästa målvakter. 2014 la han skridskorna på hyllan men nu gör han alltså comeback i Glimma.