Trollhättan HC har efter två säsonger i tvåan utvecklas till ett topplag och ser ut att bli minst lika starka i år. Man har spetsat till målvaktsidan med Marcus Melin division 1-laget Skövde och fått in lite ytterligare spets på forwardsidan. Det blir också spännande att följa de stekheta derbyna mot antagonisten Vänersborg som lockade tusentals åskådare i vintras.

Det enda orosmolnen man kan ha i Trollhättan är att man tappade deras två bästa backar från i fjol Carl Holmberg och Joachim Wallin. Dessa två kan möjligen bli ersatta av den OS- och VM-meriterade backen Sergei Kolosov om han snittar en sisådär 28-30 minuter per match.

Spelare in: Philip Erixon (Avesta BK), Marcus Melin (Skövde IK), Robin Mendelsohn (Olofström IK), Andre Leclair (Olofström IK), Sergei Kolosov (Orlik Opole), Erik Fagerlin (BIK Karlskoga J20).

Spelare ut: Carl Holmberg (?), Victor Kjellsson (Munkedals BK), Joachim Wallin (Vänersborgs HC).

Ryktas in: ?

Ryktas ut: Jonas Lönn (Grästorps IK).

Trollhättan har ett tillräckligt bra lag för att slåss om topp-4-placeringen i serien. Det ryktas, enligt uppgifter till Riktig Hockey om att man ska minst två spelare av hög kaliber på väg in i laget. Kan man också få Jonas Lönns underskrift kan mitt betyg från 3,5 gå upp till en fyra.

Tidigare betygsatta lag: 
Vänersborg – 4
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt