Division 2

Vi tar pulsen på Tibro: ”Zzzzz”

Vad ska man säga om Tibro egentligen? Det är så kallt att jag fryser när jag knappar på tangenterna. Stod för en relativt starkt grundserie i fjol när man slutade på en sjundeplats, endast sju poäng från alltvåan. Men i fortsättningsserien fick man inte till det alls – och till slut fick man kvala för att hålla sig kvar i hockeytvåan där man mosade allt motstånd och tog sex raka segrar.

Till kommande säsong har man endast kontrakterat en enda spelare och det är backen Anton Lund, närmast från division 1-laget Skövde. Man har också kontrakterat en tränare och det är Bjarne Lund är det Antons pappa mån tro?

Spelare in: Anton Lund (Skövde).

Spelare ut: ?

Ryktas in: ?

Ryktas ut: ?

Det är är uselt och intresset kring laget verkar vara detsamma. Vad händer med poängkungen Carl Gustavsson? Vad händer med Filip Molin? Det är stendött kring det här gänget tyvärr. Hade jag kunnat ge lägre betyg än en etta hade jag gjort det.

Tidigare betygsatta lag:
Trollhättan – 3,5
Vänersborg – 4
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 2

Västgötalaget värvar gotlänning

Tibro IK har gjort klart med backen Tom Lindström inför kommande säsong. 20-åringen kommer närmast från spel i division 1-laget Tierp där han noterades för noll poäng på tolv matcher. Lindström har tidigare spelat i den amerikanska juniorligan WSHL.

– Tom är en stor skridskoskicklig back med bra skott. De två senaste säsongerna har han varit i Nordamerika och avslutade med division 1-spel i Tierp efter jul, skriver Tibro på sin webbplats.

Storväxte Lindströms moderklubb är Visby/Roma.

 

Division 2

Drös med spelare klara för Tibro

För en dryg vecka sedan var jag kritisk mot Tibro när jag tog pulsen på laget. Nu i dagarna har man presenterat en hel drös med spelare.

Bland spelarna som tillkommit sticker Charlie Björklund (Töreboda) ut mest tillsammans med Norton Gren (Skövde) och Victor Wänghult, även han från Skövde. Övriga spelare är följande:

Oskar Lundgren från Mariestads J20, Jacob Starby från Seguin Huskies (GMHL), Simon Berling (Skövde J20), Niclas Follin (Skövde J20).

Dessutom har man förlängt kontraktet med viktiga Filip Molin som stod för 28 poäng i fjol och backen Rasmus Kinesson samt lockat över målvakten Johan Hallén från Skara.

Tibro IK har nu 17 spelare på kontrakt och ser betydligt bättre ut än vad man gjorde för en vecka sedan.

Division 1

Dagens händelser i södra Sverige – nykomlingen förlänger med tre

Det har precis som alla andra dagar rört på sig i division 2-klubbarna.

Vi börjar med Kalmar HC som har förlängt med tre spelare som var med och tog upp laget i hockeytvåan. Det handlar om Daniel Rosenquist och Emil Ågren. Den förstnämnda skolades under säsongen om till back och stod för 28 poäng på lika många matcher.

Emil Ågren är i sin tur först och främst bror till Nybro– och numera Kalmar HC-legendaren Jonny Ågren. Emil samlade ihop hela 53 poäng på 31 matcher den gångna säsongen. Det återstår att se ifall han kan leverera lika mycket poäng i hockeytvåan. Två tunga och viktiga förlängningar för nykomlingen.

Den tredje spelaren är målvakten Jonathan Skymbäck. Han spelade tolv matcher och hade en räddningsprocent på 87,8 procent. Där förmodar jag att man räknar med att plockar in en målvakt som är mer rutinerad. Det innebär att den andra målvakten från den gångna säsongen, Rasmus Aro, med största sannolikhet lämnar laget.

Vad har mer hänt? Jo, Tibro har presenterat sitt första nyförvärv. Man hämtar in 19-årige backen Anton Lund från division 1-laget Skövde där han noterades för två poäng på 33 matcher. Sedan tidigare står det klart att Bjarne Lund kommer att träna Tibro kommande säsong.

Dessutom en förlängning som egentligen inte berör oss men som får betraktas som lite av en sensation. Emil Sätterman som definitivt har kapacitet att spela på högre nivå har skrivit på för en ny säsong med Viking HC i den västra hockeytvåan. Han lyckades skrapa ihop 45 poäng på 24 matcher 15/16.