1. Anton Svensson, Jonstorp
Tog efter många år i Jonstorp slutligen chansen i division 1-laget Helsingborg ett par mil söderut. Har de senaste säsongerna varit en av hockeytvåans bästa målvakter och är en av få som behärskar spelet med klubba och puck. Oersättlig!

2. Felix Andersson, Kållered
Har stått för makalösa 177 poäng i Kålleredströjan de fyra senaste säsongerna. Har i år valt att gå till division 3-laget Lerums BK. Oklart varför. Ett tapp som förmodligen svider ordentligt för Kållered som sedan tidigare ser svaga ut.

3. Victor Wallin, Värnamo/HA74
Kommentar överflödig? Har öst in poäng vart han än spelat. I fjol stod han för 43 poäng i Värnamotröjan och ytterligare sju hos HA74. Ska i stället spela i division 4 i vinter! Vilket lag norpar honom till sluttampen av säsongen?

4. Marcus Schelin, Motala
Valde att gå till värsta rivalen Mjölby. Blytungt tapp för Motala och är ett namn som helt enkelt inte går att ersätta enligt undertecknad. Rutin i massor.

5. Andreas Besterman, Mjölby
Ungdomslandslagsmeriterade 26-åringen har valt att lägga skridskorna på hyllan. Har sju raka säsonger i Mjölbytröjan där han varit ovärderlig. Har noterats för sanslösa 276 poäng under sin tid i Mjölby. Blir inte lätt att ersätta.

6. Sebastian Ström, Jonstorp
SHL- och allsvenskt meriterade Sebastian Ström har spelat tre säsonger för Jonstorp där han dessutom varit lagkapten. Kanske ingen poängmaskin men en lagpappa som betytt väldigt mycket för Jonstorp. Är ingen man kan ersätta.

7. Viktor Torstensson, HA74
Valde efter flera säsonger i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan spel i HA74 för två säsonger sedan. Snittade ganska exakt ett poäng per match men var betydligt mer än en poänggörare i Sävsjö-laget. Återfinns numera i HA74:s sportgrupp.

8. Martin Pärna, Värnamo/Mjölby
Avslutade säsongen med kval till Hockeyettan hos Mjölby. Vänder nu hem till moderklubben Halmstad HF. Stod för 45 poäng i Värnamo, varav 19 mål. Den kvicke forwarden har gjort sig förtjänt av chansen i Hockeyettan.

9. Tommie Samuelsson, Olofström
Den defensiva sheriffen har efter sju säsonger i Olofström bestämt sig för att sluta. 30-åringen har betytt oerhört mycket för OIK och Samuelsson har inte varit rolig att möta i sarghörnorna.

10. Jonny Ågren, Kalmar HC
Spelade förvisso i division 3 i år – men kommer med på listan ändå. Rutin i överflöd och stod för 28 poäng på blott tolv matcher i grundserien. Gjorde sedan ytterligare fem av Kalmar HC:s 27 mål i kvalserien. Den här typen av spelare är förstås oersättlig.

Bubblare: Viktor Nilsson (Olofström), Sebastian Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Andrew Deters (Motala), Henrik Gustafsson (Boro/Vetlanda), Carl Holmberg (Trollhättan), Niclas Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Johan Holmberg, (Hovås).