Division 2

Alvesta värvar från Växjö Lakers

Alvesta värvar backen Ludwig Loeffel från Växjö Lakers J20-lag. 20-åringen stod på 47 matcher för tre poäng i Superelit och noterades även för två matcher med just Alvesta. Nu står det alltså klart att han väljer att fortsätta sin karriär i Alvesta.

Därmed har ASK totalt tolv spelare under kontrakt – och ser betydligt bättre ut än vad man gjorde för ett par veckor sedan.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 2

Alvesta värvar eftertraktad byte

Alvesta SK rustar inför säsongen. Senast in i laget är den eftertraktade 19-åringen Oskar Bivered. Han kommer närmast från HV71:s J20 lag men representerande under fjolåret både Boro/Vetlanda och Motala. På sin matcher i hockeytvåan noterades han för sex poäng på elva matcher.

– När möjligheten dök upp att signa denna unga talang så så fanns det inget att tveka på. Oskar har en gedigen utbildning efter åren på HV:s hockeygym. Under förra säsongen fick han även känna på seniorhockey i Boro och Motala, skriver Alvesta på sin Facebooksida.

Bivered har under försäsongen ryktats till flera lag och jag vet att bland annat Ulricehamn har varit med i racet. Nu står det dock klart att han fortsätter sin utveckling i Virdahallen i Alvesta.

Division 2

Poängkungen förlänger och mycket annat

Det har länge varit tyst om Alvesta och hade fram tills för några dagar sedan endast målvakterna under kontrakt. Nu har man förlängt med hela nio spelare – och det handlar om Simon Johansson, Oscar Martinsson, Andreas Bennström, William Holmgren, Jesper Vingren, Måns Regin och Sebastian Palmqvist.

Dessutom har källor till riktighockey.se bekräftat att Victor Svangård förlängt sitt kontrakt med Alvesta. En mycket viktigt förstärkning. 21-åringen stod för 27 poäng och var med det lagets näst bästa poängplockare.

Här hittar du Alvestas lagbygge.

Mer från division 2. Andreas Djuse har förlängt sitt kontrakt med Kungälv Hockey. 28-åringen stod för 17 poäng i vinter och går nu in på sin fjärde säsong i Göteborgslaget. Kul kuriosa kring Djuse är att han är bror till den nyblivna Skellefteåspelaren Emil Djuse.

Division 2

Vi tar pulsen på Alvesta: ”Mycket att bevisa”

Alvesta SK hade en tung säsong om man jämför med hur det har sett ut dem senaste tre åren. Man räddade säsongen i stort sett av en formtoppad Alexander Lindberg i fortsättningsserien som då hade en räddningsprocent på 95,56 procent.

I årets upplaga har man hittills bara gjort klart med målvaktsduon Alexander Lindberg och Johan Salomonsson.

Tränarduon är dock spikad och det blir återigen Peter Andersson som tar över som huvudtränare efter ett år som assisterandetränare i Troja/Ljungby. Till sin hjälp får han återigen Andreas Custemo som tog ett sabbatsår ifrån seniorhockeyn. Ett oerhört meriterat par som Alvesta bör vara väldigt glada av att få tillbaka vid rodret.

Spelare in: (?).

Spelare ut: Michael Sjölin (?), Joakim Rosén (Värnamo).

Ryktas in: Markus Eriksson (Mörrum).

Ryktas ut: Victor Svangård (?).

I nuläget är de helt omöjligt att ge Alvesta annat än en etta. Man ser ut i nuläget ut att tappa tre av topp sex i interna poängligan och har hittills inte fått in någon ny spelare i laget. Man har dock ett väldigt bra målvaktspar klart, där Alexander Lindberg kanske är en av dem bästa målvakterna i hockeytvåan.

Dessutom har de fått tillbaka tränarduon som fick Alvesta att gå till Kvalserien både 12/13 och 14/15.

Tidigare betygsatta lag:
HA74 – 3
Boro/Vetlanda – 4
Kalmar HC – 2
Mörrum – 1
Osby – 3
Olofström – 1
Jonstorp – 2
Åstorp – 2
Lund – 1

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt

Division 2

Viktiga förlängningar för Alvesta – en lämnar

Alvesta SK är ett av de lagen som det har varit väldigt tyst om. Men nu kan vi berätta att man har förlängt med sin målvaktsduo Alexander Lindberg och Johan Salomonsson.

Lindberg, med Växjö Lakers som moderklubb, går därmed in på sin åttonde säsong i klubben vilket nästan får ses som unikt. Det borde varit en mängd lag som varit intresserad av honom genom åren.

Tingsrydsbördige Salomonsson går in på sin fjärde säsong och har spenderat hela sin seniorkarriär i Alvesta med undantag för ett år i Skövde IK.

Undertecknad sticker ut hakan och säger att det är division 2:s bästa målvaktspar. Håller du med?

Mer Alvesta – Michael Sjölin har tackat nej till en fortsättning i klubben. Det återstår att se vart 22-åringen tar vägen. Doktor Hockey har sina aningar.

Detta har källor i Alvestas organisation bekräftat.