Stenungsund Stingers tog sig på ett imponerande sätt till division 2 i mars månad. Faktum är man gjorde det med 23 egna produkter vilket är riktigt imponerade enligt undertecknad. I den första kvalmatchen slog man ett stjärnspäckat Borås något som slutligen var den avgörande faktorn till att laget tog sig upp.

Under vårens silly season har man hittills legat lågt men man har förlängt med tio spelare från förra årets trupp och plockat in två nyförvärv. Där sticker Pontus Thorén ut, som väljer att flytta hem till Stenungsund efter spel i Moras juniororganisation.

Spelare in: Pontus Thorén (Mora J20), Linus Rosqvist (Viking HC).

Spelare ut: ?

Ryktas in: ?

Ryktas ut: ?

Tunga förstärkningar ryktas vara på ingång. Men jag måste säga att jag verkligen gillar Stenungsunds metod att satsa på egna killar. Det är verkligen fler lag i hockeytvåan som borde anamma det. Det känns fräscht med ett nytt lag på västkusten som dessutom har en engagerad publik. Betyget blir en trea, alltså godkänt.

Tidigare betygsatta lag:
Hovås – 1
Tibro – 1
Trollhättan – 3,5
Vänersborg – 4
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt