Mölndal valde under förra säsongen att inte ha något seniorlag i seriespel. I stället satsade man sina juniorlag som under flera säsonger varit framgångsrika. Men säsongen 2016/2017 kommer klassiska Mölndal återigen att ha ett seniorlag i seriespel. I början av 2000-talet spelade flera unga talanger i klubben – och växte sedan ut till fullfjädrade toppspelare, däribland Jari Tolsa, Viktor StålbergJoel Lundqvist samt ingen mindre än NHL:s bäste målvakt Henrik Lundqvist.

– Beroende på dålig ekonomi samt att man inte ville äventyra junior- och ungdomsverksamheten. Det fanns skulder men nu är man ikapp och är en välmående förening, säger Anton Mårdsjö sportchef för Mölndals seniorverksamhet till Riktig Hockey.

Vad finns det för ambitioner?
– Ambitionen är alltid att kriga i toppen men också att avancera till division 2 inom en rimlig tidsram.

I nuläget har man ett tiotal spelare klara, en av dessa är Sebastian Blomstervall med meriter från spel i Frölunda och Hockeyallsvenskan. En tränare är också klar men är ännu inte officiell. Riktig Hockey kan dock avslöja att det rör sig om ett mycket spännande namn.