Till hösten kommer han att spela för nykomlingen Kalmar HC. Den 31-åriga finnen med meriter från Finlands pojklandslag kommer att vara fansens värvning och kommer vara heltidsanställd i klubben.

Klubbens ordförande Tobias Johansson berättar mer:

– Via kontakter så dök Jarkkos namn upp för ett tag sen, vi kände direkt att detta är en spelare som passar perfekt in i våran målbild med vad vi vill den kommande säsongen. Han passar dessutom in på den kravbilden vi har på personen bakom ishockeyspelaren vilket gäller alla spelare som ska representera Kalmar HC, säger Johansson till Riktig Hockey.

Hur kom Jarkko upp på den berömda tapeten?
– Vi fick tipset vi en bra kontakt om att Jarkko gärna ville till Sverige igen. När vi presenterade klubben och våra mål var han tydlig med att Kalmar HC var hans förstaval. 

Hur känns det att få in en sådan klassförstärkning?
– Det känns väldigt bra att vi kunde hitta en lösning som kändes bra för både Jarkko och klubben.

Vad tror ni att han kan tillföra hos er i Kalmar HC?
– Först och främst är det en otroligt skicklig spelare med gedigen erfarenhet från spel i högre divisioner och ligor. En spelare av Jarkkos kaliber och med den spetskompetensen han besitter kommer bli ovärderlig. Han kommer att passa in oerhört bra i den profilen av spelare som vi söker till Kalmar HC.

Jarkko Oikarainen kommer flytta till Kalmar i september månad. En dryg månad innan seriestarten. Tillsammans med Boro/Vetlandas Daniel Ljungkvist och HA74:s Jonas Pontusson bör det här vara ett av seriens absolut bästa nyförvärv.