Han lämnade Osby för spel på Rögles hockeygymnasium 2011. Fem år senare spelar Axel Blomqvist i AHL-laget Manitoba Moose där han på 33 matcher stod för fem poäng. Trots att han inte bott i byn på ”heltid” på par år är kärleken till Osby fortfarande lika stor för honom.

– Osby är ju den bästa byn i världen. Det finns precis allt man behöver här och dessutom har jag alla vänner och familj här, säger Axel Blomqvist till Riktig Hockey.

Vad betyder Osby IK för dig?
– Givetvis betyder OIK hur mycket som helst. Det är där jag fått utvecklas och varit på lilla banan i ishallen varje dag efter skolan. Det är på den lilla banan man bara fått ha haft kul och inte behövt tänka på något annan. Att bara får spela med kompisarna, det är nog det absolut största för mig.

Blomqvist rabblar upp namn som Rasmus Söderström, Joel Persson, Jesper Adolfsson, Alexander Lodin och Hampus Johansson. Kompisar som betyder extra mycket för honom och som har den gemensamma nämnaren – Osby IK.

Kommer vi få se Axel Blomqvist i OIK-tröjan i framtiden?
– Planen är väl att komma tillbaka och spela ett år innan jag är klar. Det hoppas jag på i alla fall.