Division 2

Vi tippar tabellerna – de ser hetast ut i den västra serien

I fredag den södra, i dag den västra. Tidigt på säsongen ännu men dessa tycker vi ser hetast ut.

1. Vänersborg
Ser riktigt stabila ut, har fått in flera bra spelare av division 1-klass. Favoriter!

2. Bäcken
Har smugit med under silly utan att ma egentligen har märkt det. Fått in Emil Andersson och Axel Pietilä från Kungälv. Blir ett topplag.

3. Trollhättan
Flera tunga förstärkningar, däribland Sergei Kolosov. Bör hamna i toppen.

4. Kungälv
Har förvisso tappat Pietilä och Andersson men har ändå ett habilt lag så här långt. Blir att räkna med.

5. Värnamo
Finns massor av potential i detta laget. Får man ut detta blir det en rolig säsong för smålänningarna.

6. Ulricehamn
Behållit stora delar av fjolårets trupp. Aspirerar helt klart på en topplacering.

7. Stenungsund
Kanske får äta upp det här – men jag älskar föreningens tänk med egna produkter. Laget för jaget.

8. Töreboda
Är nästan hugget som stucket från plats åtta och neråt. Töreboda har flera duktiga killar med Mariestad som moderklubb som Erik Carlsson och Mathias Mörk. Tog sig oväntat till play off i fjol.

9. Sörhaga/Alingsås
Blytunga tapp i börderna Mårtensson men fick Luka Vukoja att stanna, utan honom hade förmodligen bottenstriden varit ett faktum.

10. Kållered
Redan nu en stor trupp. Förlängt med viktiga Christoffer Lindqvist, Philip Wong och Simon Ramsby. Har definitivt potential att hoppa upp ett par pinnhål i tabellen.

11. Tibro
Vaknade till i veckan och radade upp förlängningar. Känns ändå svaga.

12. Hovås
Tja, vad ska man säga? Verkar varken ha några spelare eller tränare på kontrakt. Uselt..

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Foto: Vetlandaposten
Division 2

Vi tippar play off

Äntligen är det dags. På onsdagskvällen drar play off mot Hockeyettan igång. Vi har tippat hur vi tror att matcherna kommer sluta.

Mjölby HC–Vänersborgs HC 1
Mjölby vann Alltvåan storstilat – och Vänersborg fortsättningsserien. Det här vinner Mjölby i två raka matcher. Allt annat vore en stor skräll enligt oss. 2–0 i matcher.

Mörrum GoIS–Kalmar HC 1
Troligtvis den mest svårtippade omgången av de alla. Mörrum har blandat och gett medan nykomlingarna Kalmar HC krossade allt motstånd i fortsättningsserien. Men med tanke på att Mörrum spelat flera tuffa matcher under Alltvåan tror vi att de är mer ”förberedda”. 2–1 i matcher.

Ulricehamns IF–Värnamo GIK 1
Även den här omgången är oerhört svårtippad. Ulricehamn har dock 3–1 i matcher på Värnamo under säsongen och har fyllt på laget med Niklas Svensson och Jonatan Lundin Everlund. Känns som att Värnamo efter en stundtals väldigt stark Alltvåa är inne i en lite svacka. 2–1 i matcher.

HA74–Trollhättans HC 1
Nog för att Trollhättan har plusstatistik på Sävsjö-gänget, men detta vinner HA74. Deras offensiv är högklassig och det blir tungan på vågen i den här play off-omgången. 2–1 i matcher.

 

 

Pontus Thörnberg lämnar Bäcken. Foto: Bäckens HC
Division 2

Forward lämnar Bäcken – för östkusten

Forwarden Pontus Thörnberg lämnar Bäcken – nu uppges han vara på väg till Kalmar HC. Dessutom lämnar backen Victor Fagerberg laget.

20-åringen Pontus Thörnberg anslöt till Bäcken i fjol efter flera säsonger i HV71:s verksamhet. Han imponerade och stod för 25 poäng. I år har poängskörden varit skralare och han har noterats för sex poäng på 16 matcher. Nu står det klart att Thörnberg lämnar Bäcken.

– Pontus kommer att lämna oss efter jul. Han lämnar inte på grund av sportsliga grunder utan hans tjej ska spela elitfotboll i Kalmar. Var han spelar är oklart dock, säger Bäckens sportchef, Robin Fors, till Riktighockey.se

Pontus Thörnberg har varit i kontakt med Kalmar HC som har en bred forwardsuppsättning i och med att Craig Gallo och Jimmie Svensson nyligen skrivit på för klubben. Vi får se vilket lag på östkusten som får ta del av 20-åringens tjänster.

Som om inte det vore nog kommer även backen, Victor Fagerberg, att lämna Bäcken. Där uppges en klubb i närområdet ligga nära till hands. 22-åringen har på sina 15 matcher noterats för fyra poäng.

– Det är absolut inga hard feelings från varken vår eller Victors sida, Victor har gjort det jättebra och fått bra med speltid hos oss men väljer att spela i en annan klubb då han har sin bekantskapskrets på ett annat håll, säger kommenterar Robin Fors.

Enligt uppgifter ska han i stället skriva på för Hovås.

Bäcken uppges i sin tur har något riktigt roligt på gång – vi lär få anledning att återkomma till det.

Division 2

Hockeytvåan-back uttagen till Thailands landslag

Ken Kindborn anslöt till Ulricehamn under fjolåret från Vita Hästens J20-lag. I samband med det tog hockeynomaden, Likit Andersson, kontakt med Ken.

– Han hade hört att jag var thailändare och är involverad i hockey där. Jag är född i Thailand och flyttade till Sverige när jag var fyra år. Han frågade om jag ville spela för Thailand. Det kändes sjukt spännande, berättar Ken Kindborn för Riktighockey.se.

Under sommaren bestämdes det att Ken skulle åka över till Bangkok för att visa upp sig för förbundet. I februari äger nämligen Asian Winter Games rum. I den turneringen ska Thailand vara med – då hoppas Ken vara med i laget.

Under fredagen lämnade han Sverige för varmare breddgrader och återvänder inte till Sverige och Ulricehamn förrän den 3 mars nästa år.

Vad vet du om hockeyn i Thailand?
– Nej, jag vet ingenting alls faktiskt. Det ska bli spännande att se vilken nivå det är på. I grunden är vi nog skickligare hockeyspelare, men allt kanske inte handlar om det.

Förutom Ken Kindborn finns division 1-spelaren Jan Isaksson med på resan. Den numera 43-årige Likit Andersson kommer även han att spela ifall kroppen håller.

Men hur känns det att vara borta från laget så länge?
– Egentligen skulle vi åkte den 27 december men det blev ändrat nu i helgen. Det blev lite snabba bud, så nu känns det lite tungt att missa resten av grundserien som det var tänkt att jag skulle spela.

I turneringen kommer förutom Thailand – Kina, Kazakstan, Japan, Singapore, Sydkorea och Malaysia att vara med.
Men några pengar för att de är med och spelar verkar det inte bli.

– Allting är lite luddigt och oklart. Men det visste jag om redan innan så jag kommer köra på. Vi bor och äter gratis i Thailand, men flygbiljetten har vi fått betala själva. Kommer man med i den slutgiltiga truppen kan förbundet betala tillbaka dem pengarna, säger Ken Kindborn avslutningsvis.

Vi på Riktighockey.se vill önska Ken Kindborn ett stort lycka till – och visa hur bra spelarna i Hockeytvåan är därborta i Asien.

Division 2

Vi tippar dagens omgång

Division 2 Södra A:

Hovås–Ulricehamn 2
Skiljer fyra poäng mellan lagen och Ulricehamn har häng på en alltvåan-plats. Känns öppet men Ulricehamn är nog starkare i grunden.

Bäcken–Stenungsund 1
Bombsäker etta. Serieledarna mot jumbon Stenungsund. Så länge Bäcken inte underskattar ska de vinna den här matchen.

Kållered–Värnamo 1
Tung seger för Kållered senast – och nu tror vi att de är på gång. Men höjer varningens finger för Värnamo som slog Töreboda senast.

Division 2 Södra B:

Boro/Vetlanda–Osby 1
Bör vara en etta här – men Boro har inte imponerat som vi kanske trott. Skön seger för Osby senast i mötet mot Olofström. Kommer med självförtroende till Landsbro.

Olofström–Åstorp 1
Lurig match på förhand. Åstorp knep sin första poäng på hemmais mot Kalmar senast. Olofström känns dock som ett bättre lag.

Kalmar HC–Motala 1
Kalmar toppar Hockeytvåan. Motala är fem poäng efter Mörrum på femteplatsen och därefter är det jämnt. Lite av en måstematch för Motala för att inte halka efter för långt – men mot Kalmar blir det för tufft.

Jonstorp–Mörrum X
Oj, här kan det gå hur som helst. Lagen parkerar intill varandra i tabellen. Lär bli en jämn historia. Vi tror på krysset här.

Mjölby–HA74 1
Härlig hockeymatch mellan två riktigt bra lag. Mjölby får tipset på grund av sin hemmaplan.

Lund–Alvesta 2
Lund går kräftgång och ligger sist med noll poäng. Alvesta vinner det här om man går in med rätt inställning.

 

Division 2

Vi tippar kvällens omgång

Division 2 Södra A:

Sörhaga/Alingsås–Tibro 1
S/A vann mot svårspelade Hovås senast. Vi tror att hemmaplansfördelen blir avgörande här.

Bäcken–Ulricehamn 1
Obesegrade Bäcken löser detta hemma i Marconihallen. Vill dock höja varningens finger för Ulricehamn.

Trollhättan–Vänersborg 2
OJ! Stekhett derby i omgång fyra. Det här kan gå precis hur som helst. Sretovic avgör?

Kållered–Stenungsund 1
Kållered plockar säsongens första seger. Vaknar Emil Bihorac äntligen till och sätter två baljor?

Värnamo–Kungälv X
Lurig match. Värnamo har inte inlett som förväntat och har endast en inspelad poäng. Luktar kryss här.

Töreboda–Hovås 1
Töreboda har öst in mål, närmaste bestämt 16 stycken, på tre matcher – men de har släppt in lika många. Poängligaledaren Philip Bengtsson fortsätter leverera.

Division 2 Södra B:

Olofström–Alvesta 1
Olofström har spelat in tre poäng så här långt. I kväll spelar man in tre nya ifall man håller sig från utvisningsbåset.

Kalmar–Osby 1
Kalmar HC har 20(!) raka segrar. Ingenting talar för att Osby ska bryta sviten i kväll.

Jonstorp–Åstorp 1
Derby. Här bör Jonstorp dra det längsta strået, men derby är derby. Skrällvarning!

HA74–Mörrum 1
Mörrum har inlett med tre raka segrar, vem trodde det innan säsongen? I kväll tror vi dock att man inkasserar sin första förlust. Sävsjö-laget lär vara revanschsugna efter förlusten mot Motala sist.

Lund–Boro/Vetlanda 2
Den här matchen vinner Boro utan att förta sig. Lund har visat sig vara sämre än befarat. Senast åkte man dit med 0–11 mot Mörrum.

Fotnot: Motala–Mjölby spelas på fredag kväll.