Enligt uppgifter till Riktig Hockey är den 26 år gamla forwarden Wictor Adolfsson Hedlund klar för Bäcken. Han kommer närmast från Hanhals där han var med och spelade upp laget i Hockeyettan.

Han har tidigare erfarenhet från division 1-spel med Grästorp och noterades den gångna säsongen för 33 poäng i grundserien och sedan ytterligare nio poäng i kvalet mot Hockeyettan. Det råder ingen som helst tvivel om att det här är en klassvärvning av Bäcken.

Bäckens sportchef Robin Fors har inte velat kommentera värvningen.

Vi tuggar vidare – Lunds back Fredrik Troberg kommer med största sannolikhet att lägga skridskorna på hyllan.

– Med 99 procents säkerhet kommer jag att sluta. Jag har inte motivationen som krävs längre. Men alla i Lund har varit helt fantastiska. Min motivation var redan sådär i fjol. Hockeyn tar mycket tid och då måste man gå in hundra för det, säger Troberg till Riktig Hockey.

Mer Lund, enligt lagets hemsida har man gjort med 21-årige målvakten Ernst Adebo Roos. Han verkar inte ha spelat någon hockey alls under den gångna säsongen men spelade innan dess division 2-hockey i Spånga. Ska vi förmoda att studier lockat ner honom? Dessutom verkar Emil Thuresson, Sylvester Hjerpe och Freddie Jigmalm vara klara för en ny säsong enligt källor till oss.

Enligt Jonstorps hemsida är både Mattias Bäckström och Filip Böcker klara för en ny säsong i ”Tigrarna”. Där är framför allt Bäckström oerhört viktig för laget.

Ett par mil åt andra hållet uppges Åstorp vara överens med en kompetent målvakt vid namn Linus Åhgren. 25-åringen spelade den gångna säsongen divison 2-hockey i Grums men har tidigare spelat collegehockey i USA i flera år. Ett jobb ska vara den lilla detaljen som saknas där.

Ett par mil norrut står det klart att Christopher Ljungdahl gör comeback i Osby efter ett års uppehåll. Dessutom har Simon Zerai förlängt sitt kontrakt.

I Värnamo ska 25-årige Kalle Berggren skrivit på ett nytt kontrakt. Viktigt för Värnamo att få behålla honom då han noterats för över 20 poäng de tre senaste säsongerna.

Lite division 3, Anton Stålnacke har valt att skriva på för en ny säsong med Borås HC. Grymt viktigt för dem att förstärka med sådan poängspelare som Stålnacke faktiskt är.

Ännu mer division 3. Skillingaryd ska enligt rykten ha gjort klart med två nordamerikanare. Det ska handla om målvakten Cody Dray samt backen Nick Spindola. Bägge kommer närmast från juniorligan GMHL.

Jag hör rykten om att Nybro Flames kommer att plocka in flera utländska namn till säsongen? Om det stämmer helt och hållet ska jag låta vara osagt. Men ingen rök utan eld, eller? Dessutom har man förlängt kontraktet med duktige Victor Lindén som vann den interna poängligan på 25 poäng som 18-åring. Borde vara något lag högre upp som nappat där? Nykomlingen som ligger ett par mil i från borde ställt frågan kan man tycka.

IK Guts fortsätter att brandskatta Valdemarsvik på spelare. Kommer de ens få ihop ett lag i år? Tråkigt för orten Valdemarsvik i så fall som den senaste säsongen faktiskt nådde kvalspel till hockeytvåan.