Kungälv var i vanlig ordning med i toppen av tabellen under fjolåret. Man knep fjärdeplatsen som gav en plats i Alltvåan, tre poäng för jagande Trollhättan. Väl i Alltvåan kom man näst sist och fick sedermera möta Jonstorp. Där tog det stopp efter två raka förluster mot skåningarna. Hittills i år har man förlängt med många viktiga spelare men också tappat en del.

Spelare in: Glen Patterson (Björbo), Magnus Wessberg (Göteborgs IK).

Spelare ut: Axel Pietilä (Bäcken), Emil Andersson (Bäcken).

Ryktas in: ?

Ryktas ut: ?

Kungälv går in på sin fjärde säsong i tvåan sedan degraderingen från Hockeyettan. Någon återkomst har de aldrig varit riktigt nära men fortsätter att år efter år ha ett slagkraftigt lag. I år har man två blytunga tapp i duktige målvakten Axel Pietilä samt en av laget poängkungar Emil Andersson till Bäcken. Duktiga backarna Jonathan Svensson och Simon Ackeström har förlängt kontrakten. Har en ny tränare i rutinerade Conny Magnusson. Kungälv blir definitivt att räkna med även i år. Betyget blir en trea.

Tidigare betygsatta lag:
Bäcken – 3,5
Kållered – 3
Stenungsund – 3
Hovås – 1
Tibro – 1
Trollhättan – 3,5
Vänersborg – 4
Sörhaga/Alingsås – 3
Töreboda – 2
Ulricehamn – 3

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt