Division 2

Västgötalaget värvar gotlänning

Tibro IK har gjort klart med backen Tom Lindström inför kommande säsong. 20-åringen kommer närmast från spel i division 1-laget Tierp där han noterades för noll poäng på tolv matcher. Lindström har tidigare spelat i den amerikanska juniorligan WSHL.

– Tom är en stor skridskoskicklig back med bra skott. De två senaste säsongerna har han varit i Nordamerika och avslutade med division 1-spel i Tierp efter jul, skriver Tibro på sin webbplats.

Storväxte Lindströms moderklubb är Visby/Roma.

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 1

Avslöjar: Han bryter kontraktet med Hanhals – letar nytt

Forwarden Niklas Svensson spelade under fjolåret för tre lag. Han inledde säsongen i division 1-laget Nybro Vikings, bytte halvvägs till det danska lag Aalborg Pirates och avslutade säsongen med att spela upp Hanhals i Hockeyettan. Han skrev redan i april på för en fortsättning i Kungsbacka-laget.

Nu kan Riktighockey.se avslöja att han är på gång att byta klubb igen. Enligt våra uppgifter har han brutit kontraktet med Hanhals och letar nu en ny klubb. 24-årige Svensson har redan spelat för ett tiotal klubbar trots sin blygsamma ålder.

– Jag tyckte de tog för mycket tid att spela division 1 och samtidigt jobba heltid. Ska jag spela i division 1 så är de 50 eller 75 procents jobb som gäller, säger Niklas Svensson till Riktighockey.se.

Nu ryktas det om att Svensson vara på väg till flera klubbar – något som vi inte kunnat få bekräftat.

Division 1

Uppgifter: Sörhaga/Alingsås värvar division 1-målvakt

Division 2-gänget Sörhaga/Alingsås ser ut att få en finfin förstärkning inför den kommande säsongen. 24-årige målvakten Robin Andersson ryktas starkt till till division 2-klubben – och har de senaste två veckorna tränat med laget.

Robin Andersson har Kalmar HC som moderklubb och har de senaste säsongerna representerat Vimmerby, Grästorp och nu senast Skövde IK. Samtliga division 1-klubbar. Senaste säsongen i Skövde blev det 13 matcher. Det sägs att Robin Andersson har börjat studera i Göteborg, vilket öppnar upp för Sörhaga/Alingsås.

Skulle Andersson komma till Sörhaga/Alingsås kommer han att konkurrera med bland annat kanadensaren Brandon Billie.
Billie värvades från Nittorp inför den här säsongen. Kvar i klubben finns även fjolårets förstemålvakt Anton Aversund.

Division 2

Intervju: Därför förstärker Wallin Nittorp

30-årige Victor Wallin har under flera säsonger öst in poäng i Hockeyettan men valde i fjol att trappa ner och förstärkte i stället Värnamo i Hockeytvåan. Som väntat blev det stor succé och han smällde in 25 mål och totalt 43 poäng. Men i och med att Värnamo missade kval uppåt valde han i stället att förstärka HA74 dagarna innan transferfönstret stängde. Även där blev det stor succé och Wallin var med och slog ut Sävsjö-lagets stora antagonister, Boro/Vetlanda.

Tidigare i somras kritade han på för det hårdsatsande division 4-laget Black Wings – men för en dryg vecka sedan briserade bomben – Wallin hade skrivit på för klassiska Nittorp som i fjol ramlade ur Hockeytvåan. Det finns dock något som en del inte vet om.

– Det stämmer att jag kommer spela i Nittorp men det är inte från den 1 december. Jag har en del göra med jobb och familj så innan dess hinner jag inte, säger Wallin till Riktighockey.se.

Hur har Nittorp kommit in i bilden?
– Jag hade tidigt en diskussion med Nittorp och vi pratade om det fram och tillbaka. Men just då var det oklart i vilken roll de ville ha mig i. Jag har hört vilket gott om klubben och min pappa spelade även i Nittorp på nittiotalet.

I vilken roll kommer vi få se dig?
– Jag kommer vara spelande assisterande tränare tillsammans med Mattias Remstam. Jag ser det här som en chans att utveckla mitt ledarskap. Det är något som jag kan ta med mig in i arbetslivet sedan. Nu har Nittorp gett mig chansen att öva på detta.

Vad tror du om Nittorps chansen i år?
– Jag har faktiskt ingen aning egentligen. Jag har inte hunnit träffa killarna i laget än, så det känns lite svårt att uttala sig om det. Men målet är så vitt jag vet att ta sig tillbaka till division 2.

Victor berättade vidare att just nu är det fullt fokus på Black Wings.

– Det är fullt fokus på Black Wings fram tills 1 december. Det är ett riktigt härligt gäng, säger han avslutningsvis.

Division 1

Bäcken värvar från Hanhals

Filip Lundgren, närmast från Hanhals är klar för spel i Bäcken HC. Den senaste säsongen var han med och spelade upp Kungsbacka-laget i Hockeyettan och noterades för totalt 25 poäng fördelat på ett mål och 24 assist.

– Lundgren är en spelande back med stor räckvidd som gillar att avlossa sitt tunga skott från blålinjen. Filip har en historik i klubben som gör att vi känner till honom väl, skriver Bäcken på sin webbplats.

Sammanfattningsvis en mycket fin värvning av Bäcken som tillsammans med Vänersborg och Trollhättan får ses som de största favoriterna i den ”sydvästra” division 2-serien.

Division 2

Viktig förlängning och intressant nyförvärv till Stenungsund

Stenungsund forsätter på den inslagna vägen med egna produkter. I helgen förlängde man kontraktet med den flitiga poängplockaren Joakim Kinger. 29-åringen stod den gångna säsongen för totalt 46 poäng.

– Det ska bli riktigt kul att se Kinger som ofta hittar målet. Förhoppningsvis gör han det även i divison 2, säger Stenungsunds sportchef Jörgen Norberg till Riktighockey.se.

Under helgen gjorde klubben dessutom klart med Jonathan Thorstensen, även det en egen produkt. Han kommer närmast från ett annat division 2-lag – Viking HC. Men vänder nu hem till moderklubben efter tre år i Värmland. Den blott 18-årige backen stod för 14 poäng på 24 matcher i den västra division 2-serien i fjol.

– Jag är mycket nöjd över att kunna få hem ytterligare en egen produkt av unga spelare, som vill spela för moderklubben, säger Norberg.

Noterbart är att av de 14 spelare Stenungsund kontrakterat, har hela 13 spelare ”Stingers” som moderklubb. Se och lär!