1. Daniel Ljungkvist, Boro/Vetlanda
Lagkapten i Hockeyallsvenskan under flera säsonger. Kommer bli en lagpappa i Boro som de kanske saknat tidigare? Klassförvärv som är ruggigt bra defensivt. Kommer närmast från IK Oskarshamn.

2. Jarkko Oikarinen, Kalmar HC
Som en blixt från klar himmel smällde nykomlingarna Kalmar HC upp finnen som spelat i bland annat Tingsryd i flera säsonger. Borde göra 50 poäng i år – allt annat är underkänt anser vi. Kommer närmast från EC Kitzbühel.

3. Jonas Pontusson, HA74
Mycket fint nyförvärv till Sävsjö-laget. Pontusson hade med största sannolikhet gått in i de allra flesta division 1-lagen. Även han bör göra omkring 50 poäng i år anser vi. Spelade i fjol i Troja/Ljungby.

4. Emanuel Åström, Bäcken
Ryktas om att en schism med Hanhals nye tränare gjorde att Åström hamnade i Bäcken. Ett ruggigt skott och mängde av rutin från division 1-spel. Har gjort landskamper i juniorlandslaget. Kommer förmodligen stå på kontoret och lassa slagskott. Representerade Hanhals i fjol

5. Marcus Schelin, Mjölby
Klasspelare. Kommer få många fina lekkamrater i Mjölby och hade utan tvekan kunnat spela division 1-hockey. Stänkte dit 24 kassar i fjol. Kommer närmast från rivalen Motala.

Bubblare: Sebastian Mårtensson/Niclas Mårtensson (Vänersborg), Filip Lundgren (Bäcken), Zebastian Ilestedt (Kalmar HC), Emil Bihorac (Kållered), Pierre Nilsson Grans (Värnamo), Wictor Adolfsson Hedlund (Bäcken), Axel Pietilä (Bäcken), Sergej Kolosov (Trollhättan), Marcus Niemi (Mörrum).