Division 2

Uppgifter: Tränaren slutar – med omedelbar verkan

Enligt uppgifter till Riktighockey.se lämnar Jonstorps tränare, Stefan Elvenes, sitt uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen ska enligt rykten vara att Rögle-legendaren fått ett jobb som scout. I stället kommer assisterande tränaren, Johan Karlsson, ta över som huvudtränare och vid sin sida kommer han att ha förre Jonstorps-spelaren Göran Hall.

Elvenes har de fyra senaste säsongerna lett Jonstorp till stora framgångar. De två senaste säsongerna har de åkt ut i play off 2 och har varit ytterst nära att ta en plats i kvalserien mot Hockeyettan. Det blir intressant och se hur laget tacklar det här.

Det återstår att se ifall dessa uppgifter stämmer – men de kommer från en mycket trovärdig källa.

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Jonstorp spelar i eftermiddag mot Kalmar HC. Foto: Anders Bjurö
Division 2

Inför avgörandet – då pikar motståndet Kalmar HC

I eftermiddag ska Hockeytvåan avgöras. Mellan Jonstorp och Kalmar HC spelas en avgörande match om vilka som tar femteplatsen (som är väldigt viktig)/når Alltvåan – då pikar Mathias Mauritzon motståndet: "Det går inte att Eliteprospect-värva ihop ett lag", säger han.

Det har blåst kring Kalmar HC de två senaste dagarna sedan man sparkat tränaren Stefan Fredriksson. På söndagseftermiddagen spelar de borta i Skåne mot Jonstorp. Efter snacket på sociala medier de senaste dagarna vill Jonstorpsforwarden, Mathias Mauritzon, elda igång tillställningen.

– Det går inte att Eliteprospect-värva ihop ett lag och gå upp i division 1. Man måste ha lagkänsla och vilja kriga för varandra, det går inte att vara nöjd över att man tjänar lite pengar. Jag har erfarenhet av att två avancemang till Hockeyettan och vet vad som krävs för att gå upp. Kalmar har inget att komma med, säger Mathias Mauritzon och fortsätter:

– Förra matchen kom de ut med ett hårt och fysiskt spel, vissa av deras spelare betedde sig illa på isen också. Nu är vi förberedda och vi vet att vi är det bättre laget. De kan börja planera för att spela i fortsättningsserien.

Tänk om du får äta upp det här nu?
– Ja, det finns alltid en risk. Men den är väldigt liten.

Mauritzon vill dock hylla Kalmar HC:s senaste tillskott på forwardssidan, Craig Gallo.

– Värvningen av Gallo är väldigt bra. Otroligt bra kille att ha i ett lag och en duktig hockeyspelare, säger Mauritzon.

Vid 18.30-tiden i kväll har vi svaret om hur landets hetaste(?) division 2-serie kommer att sluta.

 

 

Kalmar HC:s ordförande talar ut. Foto: Tove Dolff
Division 2

Kalmar HC talar ut om turbulensen: ”Merparten saknade förtroende”

Kalmar HC valde på fredagen att sparka tränarna, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Dagen efter berättar klubbens ordförande om det hela för Riktighockey.se.

Det small ner som en bomb på fredagskvällen och till en dels stora förvåning valde en av Hockeytvåans nykomlingar, Kalmar HC, att sparka sina tränare, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Redan under fredagskvällen gick snacket i sociala medier och på lördagen har det fortsatt. Riktighockey.se har pratat med Kalmar HC:s mycket sympatiske ordförande och tillfällige tränare, Tobias Johansson.

– Det är personer i sociala medier som skapat turbulensen genom att tycka och tänka utan att någon direkt bakgrund eller insikt om det beslutet som föreningen har tagit. Då är det lätt att haka på och sedan har du en snöbollseffekt av det. Beslutet att justera på tränarsidan berodde på att merparten av vår spelartrupp saknade förtroende för våra tränare. Samtidigt har vi tillsammans inte fått ut det vi önskat av laget, säger Tobias Johansson och fortsätter:

– Vi har ett ansvar att agera när en sådan situation uppstår, det hade varit tjänstefel att sitta ned och inte agera utifrån det. Det snackas om hybris men det handlar ingenting om det. Men jag vill vara tydlig med att vi har en trupp av spelare som nu måste höja sig. Det finns alltid ett ansvar hos var och en.

Hur stort ansvar bär ni som byggt truppen?
– 
I grund och botten bär alla ett ansvar för allt som sker i och runt föreningen. Det gäller att vara självkritisk och hela tiden försöka göra saker bättre. Men jag tycker fortfarande att vi har ett väldigt bra lag, saknas det någon pusselbit som vi anser behövas kommer vi överväga alternativen för att stå ännu bättre rustade inför framtiden. Det är halva säsongen kvar, det får man inte glömma.

Hur stort misslyckande skulle det vara att missa Alltvåan?
– Jag vill inte prata i termer av fiasko. Säsongen är inte över för att vi missar Alltvåan. Gör vi det har vi nya spelregler att anpassa oss efter. Då får vi ta bakvägen i stället och förutsättningarna som finns där.

Du kommer vara tränare med bland andra Roger Nyström (sportchef i klubben) är det en långsiktig lösning?
– 
Nej det är ingen långsiktig lösning. Vi för en dialog med flera intressanta namn som vi tror skulle passa perfekt in i den profil av tränare vi söker.

Kalmar HC möter imorgon Jonstorp i en avgörande match om att nå Alltvåan eller ej. Dock krävs det att Mörrum förlorar sin match mot Alvesta.

Division 2

Avslöjar: Legendarisk målvakt gör comeback i division 3-lag

Det har de senaste dagarna viskats om att den finske målvakten, Jani Palmroos, är på väg mot en comeback. Nu kan Riktighockey.se avslöja att det stämmer. Palmroos kommer att göra comeback i division 3-laget Glimma HK.

– Det stämmer. Jag håller på att registrera honom just nu – men det är oklart när han kan vara i spel, säger Tomas Strandberg, kanslist hos Glimma, till Riktighockey.se.

Den numera 38-årige Jani Palmroos har ett förflutet i Tyringe, Osby och Hässleholm – och var under flera säsongen ansedd som en av Hockeytvåans bästa målvakter. 2014 la han skridskorna på hyllan men nu gör han alltså comeback i Glimma.

 

Division 2

Profiler tippar Hockeytvåan

Division 2 Södra B:

1. Mjölby
2. HA74
3. Jonstorp
4. Boro/Vetlanda
5. Kalmar HC
6. Motala
7. Alvesta
8. Osby
9. Mörrum
10. Åstorp
11. Olofström
12. Lund

Motivering:
Jag tycker att Mjölby och HA74 har bäst lag på pappret. Men jag tror att det kommer bli tight i toppen, det kanske slutar med att vi, Boro/Vetlanda eller Kalmar tar hem serien. Många tippar nog inte oss som ett topp 4lag, men jag tycker att vi har gjort flera bra nyförvärv och har bättre spets framåt än på de senaste åren. Olofström och Lund har tappat nästan all spets sedan förra året. Därför hamnade de i botten.

Division 1

Avslöjar: Han bryter kontraktet med Hanhals – letar nytt

Forwarden Niklas Svensson spelade under fjolåret för tre lag. Han inledde säsongen i division 1-laget Nybro Vikings, bytte halvvägs till det danska lag Aalborg Pirates och avslutade säsongen med att spela upp Hanhals i Hockeyettan. Han skrev redan i april på för en fortsättning i Kungsbacka-laget.

Nu kan Riktighockey.se avslöja att han är på gång att byta klubb igen. Enligt våra uppgifter har han brutit kontraktet med Hanhals och letar nu en ny klubb. 24-årige Svensson har redan spelat för ett tiotal klubbar trots sin blygsamma ålder.

– Jag tyckte de tog för mycket tid att spela division 1 och samtidigt jobba heltid. Ska jag spela i division 1 så är de 50 eller 75 procents jobb som gäller, säger Niklas Svensson till Riktighockey.se.

Nu ryktas det om att Svensson vara på väg till flera klubbar – något som vi inte kunnat få bekräftat.