Division 2

Sillybomb: Nittorps poängkung klar för Hovås

I dag skrev Hovås Hockey kontrakt med med den skridskostarka forwarden Alexander Wetterstrand. 20-åringen gjorde stor succé i Nittorp i fjol med sina 44 poäng. Nu har han något oväntat skrivit på för Hovås. Wetterstrand är en man som omgärdats av olika rykten – och jag vet att bland annat Alvesta, HA74 samt GSK Hockey var ute efter hans signatur.

Han och Robert Mikes kan tänkas ha en del lekstuga mot många lag i hockeytvåan kommande säsong.

– Vi är jättenöjda med värvningen, säger Jonas Levin i Hovås sportgrupp.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 2

Division 3-lag anordnar cup på västkusten

I morgon drar Trestad Thunder Cup i gång i Uddevallas ishall, Fridhemshallen. Förutom Uddevalla kommer Trollhättan, Vänersborg samt Hovås att delta i turneringen. På förhand känns det som att cupens höjdpunkt äger rum klockan 17.00 på lördagskvällen när Vänersborg och Trollhättan möter varandra.

– Vi hoppas på att få bjuda publik och spelare på en riktig hockeyfest. Vi har satsat på arrangemanget runt omkring för att öka intresset för hockeyn i vår region. Den sena lördagsmatchen mellan Trollhättan och Vänersborg kommer bjuda på en riktig derbykänsla, säger Uddevallas tränare Johan Wackfelt till Riktighockey.se.

Hur har ni tänkt med lagen ni bjudit in?
– Vänersborg och Trollhättan är med på grund av att det är de två bästa lagen i vårt område. Sen har vi i UHC väldigt nära kontakt med båda klubbarna där alla känner alla. De flesta spelarna i alla tre lagen känner varandra och flera har spelat i alla tre lagen. Sen den kanske viktigaste orsaken till att dessa lag är med är naturligtvis för derbyna, tre härliga prestigefyllda derby matcher. Det kommer bli oerhört intensiva matcher som ingen vill förlora. Vänersborg och Trollhättan har fantastiska trupper som garanterat kommer slåss i toppen av tvåan så räknar med högklassig hockey.
Hovås bjöd vi in då vi ville ha ett fjärde lag som bjuder på bra hockey.

Här är spelschemat för Trestad Thunder Cup:
FB_IMG_1471803432931

Division 2

Klart: Hovås värvar från Värnamo

Backen Henrik Ruud med flera säsongers division 1-spel på meritlistan är klar för spel i Göteborgslaget Hovås. 28-åringen har de två senaste säsongerna spelat i Värnamo där han enligt uppgifter till oss studerat. Nu hägrar en flytt till Göteborg.

– Med sin erfarenhet, rutin och tyngd (114Kg) kommer Henrik att tillföra stabilitet, skriver Hovås på sin webbplats.

Sedan tidigare har de gjort klart med den 21-årige forwarden David Aspengren från Bäcken. Därmed har Hovås 25 spelare på kontrakt enligt Eliteprospects.

Division 2

Alvesta på jakt efter Nittorps poängkung – värvar från HA74

Alexander Wetterstrand gjorde i fjol sin första seniorsäsong, något som han löste med bravur. Han blev nämligen hela Nittorps poängkung med sina 44 poäng på 37 matcher och gjorde stor succé i bottenlaget.

Enligt uppgifter till Riktighockey.se är nu 21-åringen på väg till Alvesta. Han har tidigare bott i Växjö och trivdes väldigt bra där då. Det ska vara en av anledningarna till att Alvesta lockar. Det återstår att se ifall de kan sy ihop lösning – i så fall ser deras forwardssida synnerligen intressant ut.

I helgen valde även Michael Sjölin att skriva på att nytt kontrakt med Alvesta. Detta trots att han berättade för oss han skulle sluta helt med ishockey.

– Jag hade ett långt samtal med Peter (tränaren) och vi kom till slut överens, säger Sjölin till Riktig Hockey.

Under tisdagens har källor till Riktighockey berättat att HA74:s Oskar Fransson ansluter till Alvesta. Dessutom har Robin Danielsson och Benny Berglund förlängt sina kontrakt.

 

Division 2

Vad har hänt? Här är de senaste dagarnas övergångar & rykten

Ryktet om att Wictor Adolfsson Hedlund var på väg till från Hanhals till Bäcken stämde. Övergången bekräftades bara någon dag efter att vi skrev om det här på Riktig Hockey.

Sörhaga/Alingsås plockade in slovenen Miha Pesjak som får ses som en klassvärvning på denna nivån. 22-åringen har förutom att spela i Österrikes högstaliga dessutom varit lagkapten i Sloveniens juniorlandslag. Utöver det har de även gjort klart med Simon Santos, närmast från Nässjös J-20. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är övertygad om att Sörhaga/Alingsås kommer att bli ett bättre lag i år.

Och det bästa av allt nästan. Hovås har äntligen VAKNAT. På sin hemsida har man presenterat en rad olika spelare. En av dessa är ingen mindre ära poängkungen Robert Mikes som förlängt sitt kontrakt, mycket viktigt för Hovås. Torde inte andra lag varit intresserade kring den välmeriterade slovaken? På ett bräde presenterade man 14 spelare som nu har kontrakt över nästa säsong.

I Lund har Daniel Jönsson förlängt sitt kontrakt och samtidigt gjorde man klart med backen Erik Oddson från IK Panterns J20-lag. Lund ryktas för övrigt vara sugna på Osby-backen Mattias LarssonRoos.

Motala fortsätter att ge tryoutavtal till spelare. Den senaste i raden är backen Martin Suokko från Vita Hästens J20-lag. Det innebär att östgötarna nu har fem spelare på try out.

Kalmar HC fortsätter att plocka in forwards. Innan helgen gjorde man klart med 18-åringen Hannes Porsefjord som man hämtar hem från IK Oskarshamns J20-lag.