30-årige Victor Wallin har under flera säsonger öst in poäng i Hockeyettan men valde i fjol att trappa ner och förstärkte i stället Värnamo i Hockeytvåan. Som väntat blev det stor succé och han smällde in 25 mål och totalt 43 poäng. Men i och med att Värnamo missade kval uppåt valde han i stället att förstärka HA74 dagarna innan transferfönstret stängde. Även där blev det stor succé och Wallin var med och slog ut Sävsjö-lagets stora antagonister, Boro/Vetlanda.

Tidigare i somras kritade han på för det hårdsatsande division 4-laget Black Wings – men för en dryg vecka sedan briserade bomben – Wallin hade skrivit på för klassiska Nittorp som i fjol ramlade ur Hockeytvåan. Det finns dock något som en del inte vet om.

– Det stämmer att jag kommer spela i Nittorp men det är inte från den 1 december. Jag har en del göra med jobb och familj så innan dess hinner jag inte, säger Wallin till Riktighockey.se.

Hur har Nittorp kommit in i bilden?
– Jag hade tidigt en diskussion med Nittorp och vi pratade om det fram och tillbaka. Men just då var det oklart i vilken roll de ville ha mig i. Jag har hört vilket gott om klubben och min pappa spelade även i Nittorp på nittiotalet.

I vilken roll kommer vi få se dig?
– Jag kommer vara spelande assisterande tränare tillsammans med Mattias Remstam. Jag ser det här som en chans att utveckla mitt ledarskap. Det är något som jag kan ta med mig in i arbetslivet sedan. Nu har Nittorp gett mig chansen att öva på detta.

Vad tror du om Nittorps chansen i år?
– Jag har faktiskt ingen aning egentligen. Jag har inte hunnit träffa killarna i laget än, så det känns lite svårt att uttala sig om det. Men målet är så vitt jag vet att ta sig tillbaka till division 2.

Victor berättade vidare att just nu är det fullt fokus på Black Wings.

– Det är fullt fokus på Black Wings fram tills 1 december. Det är ett riktigt härligt gäng, säger han avslutningsvis.