I morgon drar Trestad Thunder Cup i gång i Uddevallas ishall, Fridhemshallen. Förutom Uddevalla kommer Trollhättan, Vänersborg samt Hovås att delta i turneringen. På förhand känns det som att cupens höjdpunkt äger rum klockan 17.00 på lördagskvällen när Vänersborg och Trollhättan möter varandra.

– Vi hoppas på att få bjuda publik och spelare på en riktig hockeyfest. Vi har satsat på arrangemanget runt omkring för att öka intresset för hockeyn i vår region. Den sena lördagsmatchen mellan Trollhättan och Vänersborg kommer bjuda på en riktig derbykänsla, säger Uddevallas tränare Johan Wackfelt till Riktighockey.se.

Hur har ni tänkt med lagen ni bjudit in?
– Vänersborg och Trollhättan är med på grund av att det är de två bästa lagen i vårt område. Sen har vi i UHC väldigt nära kontakt med båda klubbarna där alla känner alla. De flesta spelarna i alla tre lagen känner varandra och flera har spelat i alla tre lagen. Sen den kanske viktigaste orsaken till att dessa lag är med är naturligtvis för derbyna, tre härliga prestigefyllda derby matcher. Det kommer bli oerhört intensiva matcher som ingen vill förlora. Vänersborg och Trollhättan har fantastiska trupper som garanterat kommer slåss i toppen av tvåan så räknar med högklassig hockey.
Hovås bjöd vi in då vi ville ha ett fjärde lag som bjuder på bra hockey.

Här är spelschemat för Trestad Thunder Cup: