Division 3

Vi tippar division 3

Division 3 Södra A

1. Mölndal Hockey
Har svårt att se hur något lag ska kunna rubba comebackande Mölndal. Laget har plockat in flera tunga förstärkningar så som Sebastian Blomstervall, Sebastian Lagerqvist, Emil Askerdal, Jonas Olsson och framför allt, Andreas Lindström. Bör skrinna genom grundserien relativt komfortabelt.

2. Munkedals BK
Jag ska vara ärlig och säga att förutom Mölndal är min koll på denna serien sådär. Men jag vet att Munkedal värvat in bland annat Victor Kjellson med flera säsonger i division 2 i bagaget. Dessutom har man norpat duktige centern, Marcus Wänerstam, från konkurrenten Uddevalla.

3. Hisingens IK
Stod för en enormt stark grundserie i fjol och tog sig även vidare till kval mot division 2. Där blev dock Tibro för svåra och de fick nöja sig med en andraplats. Har behållit flera bra spelare så som Charlie Everlöf (39 poäng i fjol), Henrik Persson (40 poäng i fjol). Slåss definitivt om andraplatsen med Munkedal.

4. Uddevalla HC
Tog sig till Alltrean med rejäl marginal i fjol. Vilket man även gjorde till kvalet mot Hockeytvåan. Väl där tog det stopp och de spelar även den kommande säsongen i division 3. Laget har tappat en hel drös med spelare till Munkedal och det känns som att de kommer få stå tillbaka i år.

5. Rönnängs IK
Stod för en stabil grundserie i fjol och tog sig utan större svårigheter till Alltrean. Där gick det desto tyngre och de tog sig inte till kval mot division 2. Har behållit tjeckiske backen, Lukas Hercig som noterades för fem poäng på sina nio spelade matcher som back. Förfogar över ett ungt gäng och alla forwards är födda på 90-talet. Roligt!

6. Lions HC Strömstad
Var mest mellanmjölk hela förra säsongen. Det finns inget som talar för att det ska bli någon skillnad i år. Förfogar över division 2-meriterade målvakten Anton Ekberg. Sitter även de på en ung laguppställning. Jag hyllar det men någon topplacering blir det inte.

7. Lysekils HK
Har tappat flera spelare inför den här säsongen och har inte fyllt på våldsamt mycket. Har värvat in kanadensiska målvakten Reid Hamilton och amerikanske backen Tyler Stoll. Det kan bli succé men också en tokflopp. Har 42-årige ryssen Yevgeni Krutov i laguppställningen. Det blir botten.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Nybro

Johanssons mål räckte inte – Damkronorna förlorade

Damkronorna förlorade kvartsfinalen mot Finland med 7-2 och fick under söndagen spela placeringsmatch mot Japan. 

Efter en tajt match, drog japanskorna det längsta strået när Ayaka Toko satte avgörandet målet, 2-1, 3.16 in i förlängningen.

Dessförinnan hade japanskan Shiori Koike gett Japan ledningen och Nybrotjejen Lisa Johansson kvitterat omgående med ett fint avslut, då pucken kysste ribban och studsade in i mål.

Efter förlusten väntar nu Korea i en match om att inte komma sist i OS, för damkronorna.

Matchen mellan Korea och Damkronorna spelas tidigt tisdag morgon, svensk tid.

Källa: 24nybro.se

Kalmar

KHC:s poängkung: ”Vi går för seriesegern”

Kalmar HC:s styrkedemonstration i seriefinalen mot Mörrum senast var bara början, menar poängkungen Viktor Crus Rydberg.

– Det var en väldigt bra match från vår sida och vi hoppas kunna komma upp till den nivån i samtliga matcher som är kvar. Vi vet vad vi kan och vi måste fortsätta på den vägen för att nå vårt mål, säger Rydberg, som leder poängligan i den södra alltvåan, tillsammans med klubbkamraten Kenny Bradford och Linus Bergman i Borås.

I och med 8-2-krossen i Iffehallen leder KHC serien med tre poäng.

– Vi går för seriesegern. Då får man en bättre väg mot kvalserien också. Sen siktar vi givetvis alltid på att vinna varje match.

Det känns som att ni har fått många bitar på plats?
– Ja, det är många nya som har kommit in och samspelet fungerar bättre och bättre. Vi vet om vilka hockeykunskaper vi har.

Är kunskaperna tillräckliga för att ta steget upp i ettan?
– Absolut, det är dit vi siktar.

Hur ska ni nå dit?
– Genom att jobba på och gnugga detaljer i försvarsspelet. Spelet med puck klarar vi av bra.

På söndagen tar Kalmar HC emot Borås i Iffehallen.

– Det kommer krävas hårt jobb, men gör vi det vi ska, så kommer vi vinna den matchen.

Källa: 24kalmar.se

Övrigt

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se

Blekinge

Så mycket ishockey spelar flickor här

Mellan 2006 och 2016 har antalet deltagartillfällen bland hockeyspelande flickor har ökat med 15 procent i landet. Det visar statistik från Riksidrottsförbundet som Nyhetsbyrån Siren sammanställt inför Damkronornas kvartsfinal mot Finland i morgon.

– Efter några år av negativ utveckling har trenden vänt och antalet flickspelare ökar nu stadigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra för att ännu fler tjejer ska upptäcka hockeyn, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund och fortsätter:

– En framgångsnyckel är att tjejerna får hockeyskola på en egen istid och att man sedan bildar eget lag, så att tjejerna får egna ledare och allt som hör ett lag till. Självklart får de tjejer som vill göra det spela med pojklag också. Men genom att bygga hela lag med tjejer ser vi tydligt att vi attraherar fler. Man ska känna att man är en del i ett större sammanhang. Det är en viktig fråga för oss, som vi fokuserar mycket på

hockey-blekinge

Källa: 24blekinge.se

Kalmar

KHC förstärker på målvaktssidan

Under transferfönstrets sista dygn gjorde Kalmar HC klart med målvakten Alexander Nilsson.

18-åringen listar IK Oskarshamn som moderklubb och har gjort 24 matcher i föreningens J20-Elit-lag den gångna säsongen.

Han ansluter på en dubbellicens – och kan således representera både Kalmar HC och IK Oskarshamn.

Källa: 24kalmar.se