Division 3 Södra A

1. Mölndal Hockey
Har svårt att se hur något lag ska kunna rubba comebackande Mölndal. Laget har plockat in flera tunga förstärkningar så som Sebastian Blomstervall, Sebastian Lagerqvist, Emil Askerdal, Jonas Olsson och framför allt, Andreas Lindström. Bör skrinna genom grundserien relativt komfortabelt.

2. Munkedals BK
Jag ska vara ärlig och säga att förutom Mölndal är min koll på denna serien sådär. Men jag vet att Munkedal värvat in bland annat Victor Kjellson med flera säsonger i division 2 i bagaget. Dessutom har man norpat duktige centern, Marcus Wänerstam, från konkurrenten Uddevalla.

3. Hisingens IK
Stod för en enormt stark grundserie i fjol och tog sig även vidare till kval mot division 2. Där blev dock Tibro för svåra och de fick nöja sig med en andraplats. Har behållit flera bra spelare så som Charlie Everlöf (39 poäng i fjol), Henrik Persson (40 poäng i fjol). Slåss definitivt om andraplatsen med Munkedal.

4. Uddevalla HC
Tog sig till Alltrean med rejäl marginal i fjol. Vilket man även gjorde till kvalet mot Hockeytvåan. Väl där tog det stopp och de spelar även den kommande säsongen i division 3. Laget har tappat en hel drös med spelare till Munkedal och det känns som att de kommer få stå tillbaka i år.

5. Rönnängs IK
Stod för en stabil grundserie i fjol och tog sig utan större svårigheter till Alltrean. Där gick det desto tyngre och de tog sig inte till kval mot division 2. Har behållit tjeckiske backen, Lukas Hercig som noterades för fem poäng på sina nio spelade matcher som back. Förfogar över ett ungt gäng och alla forwards är födda på 90-talet. Roligt!

6. Lions HC Strömstad
Var mest mellanmjölk hela förra säsongen. Det finns inget som talar för att det ska bli någon skillnad i år. Förfogar över division 2-meriterade målvakten Anton Ekberg. Sitter även de på en ung laguppställning. Jag hyllar det men någon topplacering blir det inte.

7. Lysekils HK
Har tappat flera spelare inför den här säsongen och har inte fyllt på våldsamt mycket. Har värvat in kanadensiska målvakten Reid Hamilton och amerikanske backen Tyler Stoll. Det kan bli succé men också en tokflopp. Har 42-årige ryssen Yevgeni Krutov i laguppställningen. Det blir botten.