Division 3 Södra B

1. Borås HC
Trots många spelartapp ser truppen ganska bra ut på pappret, man har fått behålla duktiga spelare som Kristian Luukkonen och Anton Stålnacke. Dessutom har de spetsat till med Linus Bergman som närmast kom från Dalen i Hockeyettan. Men den viktigaste pusselbiten i lagbygget är ändå hemvändaren Jonathan Sääf som närmast kommer ifrån en bra säsong med Halmstad, även det i Hockeyettan.

2. Nittorp IK
Här finns också mycket spelartapp sen förra året och det är ett i stort sett nytt lag på pappret. Nittorp har fått behålla cirka tio spelare sen förra året där Axel Halldén, Niklas Persson och Albert Boluss sticker ut mest. Nittorp har satsat ganska rejält på att få tillbaka egna produkter i laget och man har fått gamla lirare att snöra på skridskorna igen. Får man igång dessa spelare kan det bli en rolig säsong för Nittorp. Flera av spelarna har meriter från division 1 – och vad jag har hört ska den 41-årige Mattias Remstam göra comeback igen som spelande tränare. Lagom till jul kommer även en av Hockeytvåans absolut bästa spelare gångna säsongen, Victor Walllin, att ansluta.

3. Tidaholms HF
Väldigt svårt att säga. De tappade Emil Andersson till Trollhättan förra året och än så länge har inte skyttekungen Johan Bornander skrivit på ett nytt kontrakt så det ser ganska tunt ut. Men tror ändå man har vad som krävs för att komma på en topp fyra placering.

4. Skara IK
Svårtippat lag. Gick som tåget med åtta segrar och tog sig till Alltrean med marginal i fjol. Man har fått tillbaka comebackande Rasmus Sundén som har kapacitet att kunna stänga igen en match men annars så har man endast elva spelare på Eliteprospects och 13 spelare klara på hemsidan vet inte vilket av de som stämmer. Men får man ihop det som förra året, slåss man om en topp fyra placering.

5. Fotskäls HC
Har fått behålla stora delar av förra årets trupp men man har inte spetsat någonting. Det krävs att Linus Lantz och att förra årets skyttekung Simon Cronehag, tar ett steg till i utvecklingen för att Fotskäl ska ha en chans att slåss om en topp fyra placering som bäst.

6. Falköping IK
De har en del spelare med stor potential och förstår inte riktigt varför ingen division två klubb har nypt 18-årige David Linderberg som förra året mäktade med 46 poäng. Utvecklas han mer och några till kan man ta några placeringar till i tabellen men ser inte att man ska kunna gå hela vägen till Alltrean.

7. HC Lidköping
Finns inget annat just nu än att Lidköping blir ett ordentligt strykgäng. De hade stora problem förra året och truppen ser inte bättre ut i år. Tyvärr.