Division 3

Vi tippar division 3: ”De blir ett ordentligt strykgäng”

Division 3 Södra B

1. Borås HC
Trots många spelartapp ser truppen ganska bra ut på pappret, man har fått behålla duktiga spelare som Kristian Luukkonen och Anton Stålnacke. Dessutom har de spetsat till med Linus Bergman som närmast kom från Dalen i Hockeyettan. Men den viktigaste pusselbiten i lagbygget är ändå hemvändaren Jonathan Sääf som närmast kommer ifrån en bra säsong med Halmstad, även det i Hockeyettan.

2. Nittorp IK
Här finns också mycket spelartapp sen förra året och det är ett i stort sett nytt lag på pappret. Nittorp har fått behålla cirka tio spelare sen förra året där Axel Halldén, Niklas Persson och Albert Boluss sticker ut mest. Nittorp har satsat ganska rejält på att få tillbaka egna produkter i laget och man har fått gamla lirare att snöra på skridskorna igen. Får man igång dessa spelare kan det bli en rolig säsong för Nittorp. Flera av spelarna har meriter från division 1 – och vad jag har hört ska den 41-årige Mattias Remstam göra comeback igen som spelande tränare. Lagom till jul kommer även en av Hockeytvåans absolut bästa spelare gångna säsongen, Victor Walllin, att ansluta.

3. Tidaholms HF
Väldigt svårt att säga. De tappade Emil Andersson till Trollhättan förra året och än så länge har inte skyttekungen Johan Bornander skrivit på ett nytt kontrakt så det ser ganska tunt ut. Men tror ändå man har vad som krävs för att komma på en topp fyra placering.

4. Skara IK
Svårtippat lag. Gick som tåget med åtta segrar och tog sig till Alltrean med marginal i fjol. Man har fått tillbaka comebackande Rasmus Sundén som har kapacitet att kunna stänga igen en match men annars så har man endast elva spelare på Eliteprospects och 13 spelare klara på hemsidan vet inte vilket av de som stämmer. Men får man ihop det som förra året, slåss man om en topp fyra placering.

5. Fotskäls HC
Har fått behålla stora delar av förra årets trupp men man har inte spetsat någonting. Det krävs att Linus Lantz och att förra årets skyttekung Simon Cronehag, tar ett steg till i utvecklingen för att Fotskäl ska ha en chans att slåss om en topp fyra placering som bäst.

6. Falköping IK
De har en del spelare med stor potential och förstår inte riktigt varför ingen division två klubb har nypt 18-årige David Linderberg som förra året mäktade med 46 poäng. Utvecklas han mer och några till kan man ta några placeringar till i tabellen men ser inte att man ska kunna gå hela vägen till Alltrean.

7. HC Lidköping
Finns inget annat just nu än att Lidköping blir ett ordentligt strykgäng. De hade stora problem förra året och truppen ser inte bättre ut i år. Tyvärr.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Foto: Anders Bjurö
Division 2

Vi tippar kvällens samtliga matcher

Lite matcher på alla håll och kanter – dessutom vankas det flera derbyn. Vi har försökt förutspå hur matcherna slutar.

Division 2 Södra A:

Vänersborgs HC–Trollhättans HC 2
Trollhättan vinner återigen derbyt. De har enligt oss en bredare trupp – trots att lagkaptenen Markus Twillman missar matchen. Detta lär bli hett, blir det en siffra på över 1 000 personer?

Ulricehamns IF–Bäckens HC 2
Bäcken är i grund och botten ett bättre lag och vinner det här trots att formen har vacklat lite på slutet. Här bjuder Ulricehamn på fri entré i Lassarinken – vågar vi hoppas på en siffra runt 700-800?

Hovås HC–Tibro IK X
Många lag chockas av den lilla rinken i Hovås. Tibro får det svårt att få med sig alla tre poängen hem.

Division 2 Södra B:

Mjölby HC–Motala AIF HK 1
Mjölby är ett bättre lag på samtliga positioner. Motala ska normalt sett inte ha en chans – men ett derby är ett derby. Här tror vi dock att Mjölby drar det längsta strået.

Olofström IK–Osby IK 2
Ännu ett derby, galet roligt! Osby slog Kalmar hemma senast (starkt). Vi tror att den positiva trenden fortsätter och de tar en ny trea mot ett svagt Olofström.

Division 3 Södra B:

HC Lidköping–Borås HC 2
Borås har redan säkrat seriesegern – i kväll blir det en ny storseger.

Tidaholms HF–IFK Falköping 2
Bottenmöte i seriens sista omgång. Tidaholm är allt annat än bra. Detta vinner Falköping.

Skara IK-Nittorps IK 2
Direkt avgörande match om vilka som tar sig till Alltrean. Nittorp har nyligen förstärkt med Victor Wallin – det blir den stora skillnaden. Inte nog med det – även Marcus Söderkvist förstärker Nittorp. Även här bjuds det på fri entré i kväll!

Division 3 Södra C:

Varberg HK 2–Partille HK 2
Betydelselös match. Tar Varberg med några spelare från sitt ”a-lag”?

 

 

Division 2

Intervju: Därför förstärker Wallin Nittorp

30-årige Victor Wallin har under flera säsonger öst in poäng i Hockeyettan men valde i fjol att trappa ner och förstärkte i stället Värnamo i Hockeytvåan. Som väntat blev det stor succé och han smällde in 25 mål och totalt 43 poäng. Men i och med att Värnamo missade kval uppåt valde han i stället att förstärka HA74 dagarna innan transferfönstret stängde. Även där blev det stor succé och Wallin var med och slog ut Sävsjö-lagets stora antagonister, Boro/Vetlanda.

Tidigare i somras kritade han på för det hårdsatsande division 4-laget Black Wings – men för en dryg vecka sedan briserade bomben – Wallin hade skrivit på för klassiska Nittorp som i fjol ramlade ur Hockeytvåan. Det finns dock något som en del inte vet om.

– Det stämmer att jag kommer spela i Nittorp men det är inte från den 1 december. Jag har en del göra med jobb och familj så innan dess hinner jag inte, säger Wallin till Riktighockey.se.

Hur har Nittorp kommit in i bilden?
– Jag hade tidigt en diskussion med Nittorp och vi pratade om det fram och tillbaka. Men just då var det oklart i vilken roll de ville ha mig i. Jag har hört vilket gott om klubben och min pappa spelade även i Nittorp på nittiotalet.

I vilken roll kommer vi få se dig?
– Jag kommer vara spelande assisterande tränare tillsammans med Mattias Remstam. Jag ser det här som en chans att utveckla mitt ledarskap. Det är något som jag kan ta med mig in i arbetslivet sedan. Nu har Nittorp gett mig chansen att öva på detta.

Vad tror du om Nittorps chansen i år?
– Jag har faktiskt ingen aning egentligen. Jag har inte hunnit träffa killarna i laget än, så det känns lite svårt att uttala sig om det. Men målet är så vitt jag vet att ta sig tillbaka till division 2.

Victor berättade vidare att just nu är det fullt fokus på Black Wings.

– Det är fullt fokus på Black Wings fram tills 1 december. Det är ett riktigt härligt gäng, säger han avslutningsvis.

Division 2

Här är hockeytvåans största busar

1. Carl Gustavsson, Tibro 155 minuter
Den division 1-meriterade retstickan är tämligen överlägsen etta på den här listan. Men vann också Tibros interna poängliga.

2. Emil Lagerkvist, Mjölby 144 minuter
Även på andraplatsen återfinns en division 1-meriterad spelare. Har sedan tidigare över 180 matcher med Tranås på sitt cv. Har nu lagt skridskorna på hyllan.

3. Erik Hedlund, Bäcken 122 minuter
Gislavedsprodukten med flera säsongers division 1-spel i bagaget är inte bara en pålitlig poängplockare, han är även en småful spelare.

4. Linus Bjelke, Borås 114 minuter
Gislavedsprodukten Bjelke fanns med på en annan omtalad lista här för ett tag sedan. Drog på sig närmare 100 minuter i grundserien. Har nu skrivit på för Sörhaga/Alingsås.

5. Ryan Wiley, Vänersborg 112 minuter
Amerikanaren drog på sig merparten av utvisningsminuterna i grundserien. Närmare bestämt en bit över 80 minuter.

6. David Norrman, Olofström 107 minuter
Norrman är en erkänt skicklig retsticka och noterades förutom sina 107 minuter på botbänken även för 34 poäng. Oklart om han fortsätter?

7. Andre Leclair, Olofström 103 minuter
Förutom alla sina utvisningsminuter är faktiskt Leclair en mycket kompetent hockeyspelare. Har skrivit på för Trollhättan till nästa säsong.

8. Leonard Rimjans, Nittorp 101 minuter
Letten noterades förutom sina 101 minuter även för 38 poäng. Varav 20 mål. Nappar något annat lag i hockeytvåan?

9. Fredrik Johansson, Hanhals 96 minuter
23-åringen har de sju senaste säsongerna spelat för Hanhals. Trots alla sina utvisningar lyckades han smacka dit 25 kassar under säsongen. Fortsätter i Hanhals kommande år.

10. Robin Melltoft, Ulricehamn 88 minuter
28-åringen har varit moderklubben trogen under större delen av karriären. I år slog han dock personligt rekord i antalet utvisningsminuter. Viktig kugge i Ulricehamn.

Bubblare: Alexander Hogstad, Kållered 81 minuter, Mattias Bäckström, Jonstorp 78 minuter, Fredrik Troberg, Lund 71 minuter.

Spelarna på topp tio listan har tillsammans skramlat ihop 1 142 utvisningsminuter. Vilket motsvarar ganska exakt 19 hockeymatcher. Rätt sjukt va?

OBS: Jag reserverar mig för eventuella felskrivningar.

Division 2

Alvesta på jakt efter Nittorps poängkung – värvar från HA74

Alexander Wetterstrand gjorde i fjol sin första seniorsäsong, något som han löste med bravur. Han blev nämligen hela Nittorps poängkung med sina 44 poäng på 37 matcher och gjorde stor succé i bottenlaget.

Enligt uppgifter till Riktighockey.se är nu 21-åringen på väg till Alvesta. Han har tidigare bott i Växjö och trivdes väldigt bra där då. Det ska vara en av anledningarna till att Alvesta lockar. Det återstår att se ifall de kan sy ihop lösning – i så fall ser deras forwardssida synnerligen intressant ut.

I helgen valde även Michael Sjölin att skriva på att nytt kontrakt med Alvesta. Detta trots att han berättade för oss han skulle sluta helt med ishockey.

– Jag hade ett långt samtal med Peter (tränaren) och vi kom till slut överens, säger Sjölin till Riktig Hockey.

Under tisdagens har källor till Riktighockey berättat att HA74:s Oskar Fransson ansluter till Alvesta. Dessutom har Robin Danielsson och Benny Berglund förlängt sina kontrakt.