1. Jonathan Svensson – Kungälvs IK
Självklar etta i västra serien, en stabil offensiv back med ett beryktat slagskott. På 98 matcher i Hockeytvåan har han noterats för 110 poäng och förra året vann han interna poängligan med sina 36 poäng (15+21). Klassback.

2. Philip Martinsson – Bäcken HC
Kom så sent som förra året till Bäcken och har visserligen en endel att bevisa i Marconihallen. Men 87 poäng på 139 matcher i ettan ger honom en plats på topp fem. Besitter ett lugn och smartness i sitt spel vilket gör honom till ett hot över hela banan. Skridskoåkningen är det heller inget fel på.

3. Filip Lundgren – Bäcken HC
Stor och tuff back med ett bra skott. Filip gör alltid sina 25 pinnar per säsong. Senaste säsongen såg vi honom i Hanhals IF där var han en stor del i de lag som tog steget upp med sitt stabila tvåvägsspel. Här har Bäcken ytterligare en klassback.

4. Ryan Wiley – Vänersborg HC
Den högerfattade backen från Kanada har visat två år i rad för VHC vilket kap han är. Tuff i sin stil och besitter det mesta på den här nivån. Spelade visserligen med poängkungarna Stretovic och Bartos större delen av säsongen förra året – men visade ändå vilken stabil tvåvägsback han är. Tar alldeles för mycket utvisningar för att komma på topp tre.

5. Christopher Larsson – Töreboda HF
Har spelat flera säsonger i division 1 – nu huserar den 100 kg tunga backen i Töreboda. 25-åringen kom till klubben i fjol och hade troligen gått in i den flesta lagen i Hockeytvåan. Oerhört viktig i ett annars rätt profillöst Töreboda.

Bubblare: Jacob Bertilsson (Trollhättans HC), Simon Ackeström (Kungälvs IK).