Division 2 Södra A:

1. Bäcken HC
2. Vänersborgs HC
3. Värnamo GIK
4. Ulricehamns IF
5. Kungälvs IK
6. Trollhättans HC
7. Sörhaga/Alingsås HK
8. Töreboda HF
9. Tibro IK
10. Kållered SK
11. Hovås HC
12. Stenungsund HF

Motivering:
Bäcken HC känns som den givna förhandsfavoriten i serien. Alla lagdelar ser riktigt starka ut. Vårt lag (VHC) har en större bredd än i fjol och vi behöver inte förlita på en offensiv kedja som ifjol. Tio nya spelare in och stommen från ifjol kvar.  Serien känns mer öppen i år och fler lag kan vara med i racet till Alltvåan är min spontana känsla. Jag höjer varningens finger för Kungälvs IK. De kommer överraska i år. Värnamo känns också som ett homogent lag som kommer att aspirera på topp 4. Tyvärr tror jag Hovås och Stenungsund kommer att få det svårt. Lagen känns för tunna på alla poster.

Division 2 Södra B

1. Mjölby HC
2. Boro/Vetlanda HC
3. HA 74 Sävsjö
4. Jonstorps IF
5. Kalmar HC
6. Osby IK
7. Mörrum GOIF
8. Alvesta SK
9. Motala AIF HK
10. Olofströms IK
11. Lund Giants
12. Åstorps IK

Motivering:
Skall i ärlighetens namn säga att jag har lite dålig koll på många utav lagen. Mjölby känns som om de är båda seriernas starkaste lag. Trots några tunga tapp har man ersatt med några riktiga kvalitetsspelare. Boro liksom HA 74 känns också på pappret starkare än ifjol. Dessa tre bör vara tämligen säkra för spel i Alltvåan enligt mig. Sedan är det vidöppet. Vad kan nykomlingen Kalmar ”ställa” till med? Likaså Jonstorp och Osby IK.
I botten tror jag tyvärr at Olofström och Lund kommer att hamna. Lite synd med tanke på att båda lagen gick till Alltvåan ifjol. Men båda dessa lag har haft spelarflykt och det kommer att synas i tabellen