Division 2

Profiler tippar Hockeytvåan

Division 2 Södra B:

1. Mjölby
2. HA74
3. Jonstorp
4. Boro/Vetlanda
5. Kalmar HC
6. Motala
7. Alvesta
8. Osby
9. Mörrum
10. Åstorp
11. Olofström
12. Lund

Motivering:
Jag tycker att Mjölby och HA74 har bäst lag på pappret. Men jag tror att det kommer bli tight i toppen, det kanske slutar med att vi, Boro/Vetlanda eller Kalmar tar hem serien. Många tippar nog inte oss som ett topp 4lag, men jag tycker att vi har gjort flera bra nyförvärv och har bättre spets framåt än på de senaste åren. Olofström och Lund har tappat nästan all spets sedan förra året. Därför hamnade de i botten.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Jonstorp spelar i eftermiddag mot Kalmar HC. Foto: Anders Bjurö
Division 2

Inför avgörandet – då pikar motståndet Kalmar HC

I eftermiddag ska Hockeytvåan avgöras. Mellan Jonstorp och Kalmar HC spelas en avgörande match om vilka som tar femteplatsen (som är väldigt viktig)/når Alltvåan – då pikar Mathias Mauritzon motståndet: "Det går inte att Eliteprospect-värva ihop ett lag", säger han.

Det har blåst kring Kalmar HC de två senaste dagarna sedan man sparkat tränaren Stefan Fredriksson. På söndagseftermiddagen spelar de borta i Skåne mot Jonstorp. Efter snacket på sociala medier de senaste dagarna vill Jonstorpsforwarden, Mathias Mauritzon, elda igång tillställningen.

– Det går inte att Eliteprospect-värva ihop ett lag och gå upp i division 1. Man måste ha lagkänsla och vilja kriga för varandra, det går inte att vara nöjd över att man tjänar lite pengar. Jag har erfarenhet av att två avancemang till Hockeyettan och vet vad som krävs för att gå upp. Kalmar har inget att komma med, säger Mathias Mauritzon och fortsätter:

– Förra matchen kom de ut med ett hårt och fysiskt spel, vissa av deras spelare betedde sig illa på isen också. Nu är vi förberedda och vi vet att vi är det bättre laget. De kan börja planera för att spela i fortsättningsserien.

Tänk om du får äta upp det här nu?
– Ja, det finns alltid en risk. Men den är väldigt liten.

Mauritzon vill dock hylla Kalmar HC:s senaste tillskott på forwardssidan, Craig Gallo.

– Värvningen av Gallo är väldigt bra. Otroligt bra kille att ha i ett lag och en duktig hockeyspelare, säger Mauritzon.

Vid 18.30-tiden i kväll har vi svaret om hur landets hetaste(?) division 2-serie kommer att sluta.

 

 

Kalmar HC:s ordförande talar ut. Foto: Tove Dolff
Division 2

Kalmar HC talar ut om turbulensen: ”Merparten saknade förtroende”

Kalmar HC valde på fredagen att sparka tränarna, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Dagen efter berättar klubbens ordförande om det hela för Riktighockey.se.

Det small ner som en bomb på fredagskvällen och till en dels stora förvåning valde en av Hockeytvåans nykomlingar, Kalmar HC, att sparka sina tränare, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Redan under fredagskvällen gick snacket i sociala medier och på lördagen har det fortsatt. Riktighockey.se har pratat med Kalmar HC:s mycket sympatiske ordförande och tillfällige tränare, Tobias Johansson.

– Det är personer i sociala medier som skapat turbulensen genom att tycka och tänka utan att någon direkt bakgrund eller insikt om det beslutet som föreningen har tagit. Då är det lätt att haka på och sedan har du en snöbollseffekt av det. Beslutet att justera på tränarsidan berodde på att merparten av vår spelartrupp saknade förtroende för våra tränare. Samtidigt har vi tillsammans inte fått ut det vi önskat av laget, säger Tobias Johansson och fortsätter:

– Vi har ett ansvar att agera när en sådan situation uppstår, det hade varit tjänstefel att sitta ned och inte agera utifrån det. Det snackas om hybris men det handlar ingenting om det. Men jag vill vara tydlig med att vi har en trupp av spelare som nu måste höja sig. Det finns alltid ett ansvar hos var och en.

Hur stort ansvar bär ni som byggt truppen?
– 
I grund och botten bär alla ett ansvar för allt som sker i och runt föreningen. Det gäller att vara självkritisk och hela tiden försöka göra saker bättre. Men jag tycker fortfarande att vi har ett väldigt bra lag, saknas det någon pusselbit som vi anser behövas kommer vi överväga alternativen för att stå ännu bättre rustade inför framtiden. Det är halva säsongen kvar, det får man inte glömma.

Hur stort misslyckande skulle det vara att missa Alltvåan?
– Jag vill inte prata i termer av fiasko. Säsongen är inte över för att vi missar Alltvåan. Gör vi det har vi nya spelregler att anpassa oss efter. Då får vi ta bakvägen i stället och förutsättningarna som finns där.

Du kommer vara tränare med bland andra Roger Nyström (sportchef i klubben) är det en långsiktig lösning?
– 
Nej det är ingen långsiktig lösning. Vi för en dialog med flera intressanta namn som vi tror skulle passa perfekt in i den profil av tränare vi söker.

Kalmar HC möter imorgon Jonstorp i en avgörande match om att nå Alltvåan eller ej. Dock krävs det att Mörrum förlorar sin match mot Alvesta.

Division 2

Bomben: Hjerpe lämnar Lund – går till konkurrenten

Sylvester Hjerpe öste in poäng när han vände hem till Lund efter att ha inlett säsongen i division 1-laget Helsingborg. Totalt noterade han för 47 poäng varav 25 mål. Det är således en klasspelare som ansluter till Jonstorp.

– Sylvester är en hårt jobbande right forward och en målskytt av rang, skriver Jonstorp på sin webbplats.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Frågan är nu, hur stor är krisen i Lund Giants?

Division 2

Lämnar Jonstorp för rivalen

Viktor Larsson har varit Jonstorp trogen under större delen av sin hockeykarriär. Under torsdagen stod det dock klart att han lämnar dem för spel hos rivalerna, Åstorp. Under fjolåret noterades han för totalt sex poäng på 30 matcher i den blåvita tröjan.

– Han kommer tillföra mycket rutin och ett starkt defensivt spel. Vår backsida känns mycket starkare i år. Vi hoppas kunna nyttja Viktors skott i powerplay med, säger Åstorps sportchef Peter Frank till Riktighockey.se

Hur många spelare ska ni ha in till?
– Nu är vi 17 spelare + två målvakter. Vi behöver nog ha in 4-5 spelare till.

Samtidigt kan vi berätta att Åstorps Erik Åhlén har varit med och tränat med division 1-laget Tyringe den senaste tiden.