Division 3 Södra D:

1. GSK Hockey
Klubben startades förra året då Gislaveds sportklubb gick i graven på grund av en taskig ekonomi. I år har de spetsat till truppen ytterligare med en del hemvändare i form av fyra spelare som förra året representerade Nittorps IK i Hockeytvåan. Hela laget förutom en något svag målvaktsida är av bra division 3-klass och bör utmana Nässjö.
Poängkung: Ludvig Boquist
Målkung: Patrik Linander

2. Nässjö HC
Nässjö var förra året ett strykgäng i Hockeytvåan och klarade ej att kvala sig kvar. I årets upplaga av Nässjö finns knappt en handfull spelare från förra året utan i stället är de flera hemvändare som har kommit tillbaka för att ta tillbaka Nässjö i Hockeytvåan. Tyngst av hemvändarna är Jens Williamssson med sina 39 poäng i tvåan förra året. Enda svagheten jag kan se är en tunn backsida samt något oprövade målvakter på seniornivå.
Poängkung: Jens Williamsson
Målkung: Jens Williamsson

3. IK Guts
Efter en säsongsuppehåll från seriespel har Guts värvat friskt i sommar och lär bli att räkna med, Gustav Gardell och Ola Svanberg sticker ut mest bland värvningarna. Gustav håller hög division 1-klass och är han bara spelsugen kan han avgöra på egen hand. Ola är något avdankad men han besitter ett väldigt fint spelsinne. Enda varningen för att Guts inte ska bli ett topp lag är motivationen hos spelarna. Finns motivationen kommer Guts med största sannolikhet vinna serien.
Poängkung: Gustav Gardell
Målkung: Gustav Gardell

4. Waldermarsvik IK
Var förra året ett riktigt bra division 3-lag.De kunde slå vem som helst i serien och gjorde också ett ganska bra kval. Vore det inte för att Just Kalmar var i samma serie kunde man möjligtvis ha fått se Valdemarsvik i Hockeytvåan i år. I årets upplaga har man dock tappat ett gäng duktiga spelare, Gustav Gardell och Ola Svanberg, gick ju till konkurrenten IK Guts som startade upp ett A-lag igen efter ett års uppehåll. Man har fortfarande tillräckligt bra spelare för att ligga på en stabil mittenplacering men ser ej hur man ska kunna utmana om förstaplats.
Poängkung: Thomas Jörbrink
Målkung: Thomas Jörbrink

5. Skillingaryd IS
De tre lagen i toppen kan slåss om vilken plats som helst men jag ser nog att Skillingaryd tyvärr saknar det där lilla extra för att kunna blanda sig in i topp tre-striden. Man har visserligen några skickliga lirare i form av Axel Thulin och Jimmy Hansson samt några till men sedan är glappet alldeles för stort.
Poängkung: Jimmy Hansson
Målkung: Axel Thulin

6. HC Wettern
Det finns inte så mycket info om laget. Hemsidan kommer jag inte in på i skrivande stund – och finns ingen info om laget på Eliteprospects. Därför gick jag in på Swehockey och kikade på laget som inte verkar bättre i år än de var I fjol. Ser tyvärr alldeles för tunt ut för att tippas på en annan plats än botten. Det har dessutom ryktats om att laget ska läggas ner!?
Poängkung: Gustav Österberg
Målkung: Christopher Steilinger