Division 3

Vi tippar division 3

Division 3 Södra D:

1. GSK Hockey
Klubben startades förra året då Gislaveds sportklubb gick i graven på grund av en taskig ekonomi. I år har de spetsat till truppen ytterligare med en del hemvändare i form av fyra spelare som förra året representerade Nittorps IK i Hockeytvåan. Hela laget förutom en något svag målvaktsida är av bra division 3-klass och bör utmana Nässjö.
Poängkung: Ludvig Boquist
Målkung: Patrik Linander

2. Nässjö HC
Nässjö var förra året ett strykgäng i Hockeytvåan och klarade ej att kvala sig kvar. I årets upplaga av Nässjö finns knappt en handfull spelare från förra året utan i stället är de flera hemvändare som har kommit tillbaka för att ta tillbaka Nässjö i Hockeytvåan. Tyngst av hemvändarna är Jens Williamssson med sina 39 poäng i tvåan förra året. Enda svagheten jag kan se är en tunn backsida samt något oprövade målvakter på seniornivå.
Poängkung: Jens Williamsson
Målkung: Jens Williamsson

3. IK Guts
Efter en säsongsuppehåll från seriespel har Guts värvat friskt i sommar och lär bli att räkna med, Gustav Gardell och Ola Svanberg sticker ut mest bland värvningarna. Gustav håller hög division 1-klass och är han bara spelsugen kan han avgöra på egen hand. Ola är något avdankad men han besitter ett väldigt fint spelsinne. Enda varningen för att Guts inte ska bli ett topp lag är motivationen hos spelarna. Finns motivationen kommer Guts med största sannolikhet vinna serien.
Poängkung: Gustav Gardell
Målkung: Gustav Gardell

4. Waldermarsvik IK
Var förra året ett riktigt bra division 3-lag.De kunde slå vem som helst i serien och gjorde också ett ganska bra kval. Vore det inte för att Just Kalmar var i samma serie kunde man möjligtvis ha fått se Valdemarsvik i Hockeytvåan i år. I årets upplaga har man dock tappat ett gäng duktiga spelare, Gustav Gardell och Ola Svanberg, gick ju till konkurrenten IK Guts som startade upp ett A-lag igen efter ett års uppehåll. Man har fortfarande tillräckligt bra spelare för att ligga på en stabil mittenplacering men ser ej hur man ska kunna utmana om förstaplats.
Poängkung: Thomas Jörbrink
Målkung: Thomas Jörbrink

5. Skillingaryd IS
De tre lagen i toppen kan slåss om vilken plats som helst men jag ser nog att Skillingaryd tyvärr saknar det där lilla extra för att kunna blanda sig in i topp tre-striden. Man har visserligen några skickliga lirare i form av Axel Thulin och Jimmy Hansson samt några till men sedan är glappet alldeles för stort.
Poängkung: Jimmy Hansson
Målkung: Axel Thulin

6. HC Wettern
Det finns inte så mycket info om laget. Hemsidan kommer jag inte in på i skrivande stund – och finns ingen info om laget på Eliteprospects. Därför gick jag in på Swehockey och kikade på laget som inte verkar bättre i år än de var I fjol. Ser tyvärr alldeles för tunt ut för att tippas på en annan plats än botten. Det har dessutom ryktats om att laget ska läggas ner!?
Poängkung: Gustav Österberg
Målkung: Christopher Steilinger

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Nybro

Johanssons mål räckte inte – Damkronorna förlorade

Damkronorna förlorade kvartsfinalen mot Finland med 7-2 och fick under söndagen spela placeringsmatch mot Japan. 

Efter en tajt match, drog japanskorna det längsta strået när Ayaka Toko satte avgörandet målet, 2-1, 3.16 in i förlängningen.

Dessförinnan hade japanskan Shiori Koike gett Japan ledningen och Nybrotjejen Lisa Johansson kvitterat omgående med ett fint avslut, då pucken kysste ribban och studsade in i mål.

Efter förlusten väntar nu Korea i en match om att inte komma sist i OS, för damkronorna.

Matchen mellan Korea och Damkronorna spelas tidigt tisdag morgon, svensk tid.

Källa: 24nybro.se

Kalmar

KHC:s poängkung: ”Vi går för seriesegern”

Kalmar HC:s styrkedemonstration i seriefinalen mot Mörrum senast var bara början, menar poängkungen Viktor Crus Rydberg.

– Det var en väldigt bra match från vår sida och vi hoppas kunna komma upp till den nivån i samtliga matcher som är kvar. Vi vet vad vi kan och vi måste fortsätta på den vägen för att nå vårt mål, säger Rydberg, som leder poängligan i den södra alltvåan, tillsammans med klubbkamraten Kenny Bradford och Linus Bergman i Borås.

I och med 8-2-krossen i Iffehallen leder KHC serien med tre poäng.

– Vi går för seriesegern. Då får man en bättre väg mot kvalserien också. Sen siktar vi givetvis alltid på att vinna varje match.

Det känns som att ni har fått många bitar på plats?
– Ja, det är många nya som har kommit in och samspelet fungerar bättre och bättre. Vi vet om vilka hockeykunskaper vi har.

Är kunskaperna tillräckliga för att ta steget upp i ettan?
– Absolut, det är dit vi siktar.

Hur ska ni nå dit?
– Genom att jobba på och gnugga detaljer i försvarsspelet. Spelet med puck klarar vi av bra.

På söndagen tar Kalmar HC emot Borås i Iffehallen.

– Det kommer krävas hårt jobb, men gör vi det vi ska, så kommer vi vinna den matchen.

Källa: 24kalmar.se

Övrigt

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se

Blekinge

Så mycket ishockey spelar flickor här

Mellan 2006 och 2016 har antalet deltagartillfällen bland hockeyspelande flickor har ökat med 15 procent i landet. Det visar statistik från Riksidrottsförbundet som Nyhetsbyrån Siren sammanställt inför Damkronornas kvartsfinal mot Finland i morgon.

– Efter några år av negativ utveckling har trenden vänt och antalet flickspelare ökar nu stadigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra för att ännu fler tjejer ska upptäcka hockeyn, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund och fortsätter:

– En framgångsnyckel är att tjejerna får hockeyskola på en egen istid och att man sedan bildar eget lag, så att tjejerna får egna ledare och allt som hör ett lag till. Självklart får de tjejer som vill göra det spela med pojklag också. Men genom att bygga hela lag med tjejer ser vi tydligt att vi attraherar fler. Man ska känna att man är en del i ett större sammanhang. Det är en viktig fråga för oss, som vi fokuserar mycket på

hockey-blekinge

Källa: 24blekinge.se

Kalmar

KHC förstärker på målvaktssidan

Under transferfönstrets sista dygn gjorde Kalmar HC klart med målvakten Alexander Nilsson.

18-åringen listar IK Oskarshamn som moderklubb och har gjort 24 matcher i föreningens J20-Elit-lag den gångna säsongen.

Han ansluter på en dubbellicens – och kan således representera både Kalmar HC och IK Oskarshamn.

Källa: 24kalmar.se