1. Virserums SGF
Inledde under lördagen med att krossa comebackande Ronneby IK. Matchen slutade 10–2. Känns på förhand som ett starkt lag med bland annat Simon Dahl, Alexander Andersson samt Jim Nordh i laguppställningen.

2. Åseda IF
Hänger alltid på i toppen. Har varit uppe i division 2 och vänt ett par gånger. I år känns laget dock svagare än på länge och de har bland annat tappat tongivande Markus Karlsson. Känns tunt.

3. Nybro Flames
Ny spännande tränare i Jens Brändström. Floppade totalt i grundserien i fjol efter att ha gjort succé året innan. Spännande förening som det är lite drag kring. Har ett par spännande spelare i truppen – och dessutom finns Jarno Honkonen med i roostern.

4. Lenhovda IF
Kan likväl knipa tredjeplatsen före Nybro Flames. Misstänker att kampen kring tredjeplatsen kommer att bli stenhård. Har förstärkt laget med bland annat Olle Bogren från Sölvesborg.

5. Diö Goif
Blandar och ger år efter år. Men tror att Diö kommer få stå åt sidan i år. Väldigt kul med många egna produkter i laget – sådant ska creddas. Kulturbäraren Tobias Johansson blir en viktig kugge.

6. Rydaholms SK
Även dessa blandar och ger år efter år. Förfogar i år över ett tämligen ungt gäng. Det blir botten för Rydaholm i år. Noterbart att de förfogar över Hockeytreans tyngsta spelare. Niclas Johansson toppar listan på 122 kilo.

7. Ronneby IK
Storstryk mot Virserum i premiären. Comebackande Ronneby IK har en del att ta tag i. Kan likväl knipa en 5:e eller 6:e placering i tabellen.