1. Sölvesborgs IK
Ska i princip leka hem den här serien. Har landat flera tunga nyförvärv så som Adrian Ekström, Andreas Grönqvist och Jesper Ekengren. Ska vinna den här serien utan några större svårigheter.

2. Limhamns HK
Kampen om andraplatsen kommer bli stentuff. Här tror vi dock att Limhamn drar det längsta strået, just för att det känns som ett mer homogent lag än Trelleborg. Har seriens mest meriterade tränare i Robert Burakovsky.

3. Trelleborg Vikings
Har lyckats locka till sig spelare som Mathias Persson och Stefan Timglas. Känns som att de har en ruggit bra offensiv. Men hur står det till defensivt egentligen?

4. Glimma HK
Lurigt gäng som kan vara hur bra som helst – men de kan också var lika dåliga. Spelare som Fabian Rietz håller hög klass och kan spela på en betydligt högre nivå.

5. IF Lejonet
Förfogar på pappret över en helt okej trupp. Förlust mot Frosta i premiären vittnar dock om att något inte stämmer riktigt. Division 1-meriterade Linus Molin blir viktig i offensiven tillsammans med snabbskrinnaren Robin Nilsson.

6. Frosta HC
Förvisso seger i premiären mot Lejonet – men tror inte de kommer hålla i det långa loppet. Spelare som Johan Nilsson och Alexander Ekeberg blir viktiga för Höör-laget.

7. Halmstad HF 2
Startade igång i fjol – och det gick väl sådär. Har svårt att se hur det ska kunna gå bättre i år. Har fått in Tony Westerlund från division 1-laget Sollefteå.

8. Malmö IK
Sa att de inte skulle bli något nytt Malmö Kryptonics till någon tidning. Resultaten vittnar dock om motsatsen. Förlust med stora siffror mot Frosta på försäsongen. Kommer bli toksist.