Division 2

Avslöjar: Legendarisk målvakt gör comeback i division 3-lag

Det har de senaste dagarna viskats om att den finske målvakten, Jani Palmroos, är på väg mot en comeback. Nu kan Riktighockey.se avslöja att det stämmer. Palmroos kommer att göra comeback i division 3-laget Glimma HK.

– Det stämmer. Jag håller på att registrera honom just nu – men det är oklart när han kan vara i spel, säger Tomas Strandberg, kanslist hos Glimma, till Riktighockey.se.

Den numera 38-årige Jani Palmroos har ett förflutet i Tyringe, Osby och Hässleholm – och var under flera säsongen ansedd som en av Hockeytvåans bästa målvakter. 2014 la han skridskorna på hyllan men nu gör han alltså comeback i Glimma.

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Milos Pusac hoppas att han snart kan spela för det serbiska landslaget. Foto: Privat
Division 2

Han siktar på spel – i serbiska landslaget

Gislavedsspelaren Milos Pusac hoppas att han inom kort kan representera det serbiska hockeylandslaget. "Det hade varit grymt stort – även om de inte håller samma klass som Sverige", säger Pusac till Riktighockey.se.

GSK-spelaren Milos Pusac, har sina rötter i Serbien – nu siktar han på spel i Serbiens landslag. De har under en längre tid haft kontakt med varandra och Pusac hoppas att han kommer kunna representera dem under VM 2018.

– Jag har haft kontakt med dem i ett bra tag. De vill att jag ska spela där. Det enda jag behöver fixa är ett serbiskt pass men mina föräldrar är därifrån så det ska inte vara så svårt. Däremot är det en lång process för att få ett serbiskt pass efter de inte är med i EU. De vill även att jag ska spela med deras lag som huserar i den ungerska högstaligan, berättar Milos Pusac för Riktighockey.se.

Hur går processen till?
– Det är massa papper som måste fixas. Jag måste åker ner till Serbien och hämta ut papper som jag har där. Sedan måste jag själv lämna in papperna på serbiska konsulatet. Det kan 3-6 månader men jag hoppas att det går snabbare. Egentligen skulle jag vilja spela VM nu i vår men det lär inte hinna lösas innan dess.

Hur stort vore det för dig att representera Serbiens landslag?
– Det var vore riktigt stor. Jag har ju serbiska rötter och ser mig mer som en serb än en svensk. Jag pratar flytande serbiska och är väldigt ortodoxt troende. Det hade varit grymt stort även om det inte är i samma klass som Sverige.

Milos Pusac flyttade under sommaren till Vänersborg men sedan en dryg månad är han tillbaka i moderklubben Gislaved. Något som han förklarar så här:

– Jag fick inte den speltid jag ville ha. Det fick jag i 5-6 matcher och gjorde då tio poäng, så jag visade att jag kunde leverera. Men tränaren såg mig som en spelare i fjärdefemman och det ville inte jag. Men annars var allt bra där – stor eloge till föreningen.

Får vi se GSK gå upp i Hockeytvåan?
–Ja, jag tycker att vi har bra chanser. Topp fyra i Alltrean ska vi lösa.

Simon Casselstrand uppges vara på väg till Virserum. Foto: Kalmar HC
Division 1

Uppgifter: Toppspelare på väg till division 3-klubb

Virserum är nära ännu ett meriterat nyförvärv, enligt uppgifter till riktighockey.se.

Virserum har sedan tidigare en rad profiler i sitt lag – däribland Simon Dahl, Alexander Andersson och Jim Nordh. Nu pekar mycket på att deras nästa nyförvärv blir Hockeyettan-meriterade Simon Casselstrand.

26-åringen skulle egentligen spelat i Kalmar HC den här säsongen men lämnade klubben på försäsongen. Nu pekar flera uppgifter på att han nästa klubbadress alltså blir Virserums SGF i den södra Alltrean.

Casselstrand har tidigare huserat i IK Oskarshamn, Västerviks IK samt Vimmerby HC.

Division 3

Topplag värvar före detta division 1-spelare

Sölvesborg som toppar den södra Alltrean förstärker laget med Joakim Sydegård.

Sölvesborgs IK toppar den södra Alltrean på elva poäng – två poäng före tabelltvåan Nässjö. De har ett mycket kompetent lag på pappret med spelare som Andreas Grönqvist, Adrian Ekström och Viktor Green. Nu förstärker de laget ytterligare med forwarden Joakim Sydegård.

– Joakim är en spelare som kommer tillföra mycket både utanför och på isen. Det är en forward med både fart och rutin, säger Sölvesborgs sportchef, Joakim Broberg.

27-årige Sydegård har bland annat 173 matcher i Hockeyettan på sitt cv och har varit med och kvalat mot Hockeyallsvenskan tillsammans med Olofström. Nu förstärker han alltså Sölvesborg i jakten på Hockeytvåan.

Justus Saldén, Carl Edström och Victor Anderberg är uttagna till Universiaden. Foto:
Division 2

Flera från Hockeytvåan uttagna till Studentkronorna

När Universiaden drar igång om ett par veckor finns fyra killar från Hockeytvåan med i truppen. Vi har pratat med en av dessa.

Om ett par veckor drar Universiaden igång i Almaty, Kazakstan. I laget finns fyra stycken från Hockeytvåan med. Spelarna som förbundskaptenen, Göran Tärnlund, har tagit är ut: Victor Anderberg, Carl Edström, Justus Saldén från Lund Giants och André Grönros från Kållereds SK. Dessutom finns förre Tyringespelare, Viktor Hjärtquist, med i truppen, han huserar numera i IK Guts i Hockeytrean.

Riktighockey.se har pratat med Victor Anderberg som berättar för oss hur det hela går till.

– Det är min sista chans att vara med i turneringen eftersom jag vid nästkommande turnering, 2019, är färdigutbildad. Det var tidigare Giants-spelaren Erik Lyrvall som tipsade mig om turneringen eftersom han deltagit i Universiaden i Granada 2015. Han spelar en viktig roll i alla förberedelser inför årets upplaga, berättar Victor Anderberg för Riktighockey.se.

Hur går det hela till?
– Först och främst måste man ha ekonomiska resurser för att kunna finansiera sin medverkan. Sedan utför man en intresseanmälan till studentkronorna via deras hemsida. Hur sedan uttagningen av truppen ser ut kan jag inte säkert svara på. Vad jag har förstått så verkar det vara ett samspel mellan kaptenen Erik Lyrvall och coach Göran Tärnlund. Eftersom samtliga spelare läser på universitetsnivå så försämras möjligheterna till specifika uttagningar avsevärt.

Vad studerar du till?
– Fysioterapeut(nya benämningen för sjukgymnast).

Ett redan tunt Lund blir ännu tunnare, hur känns det?
– Jag gjorde det klart med Lund att jag skulle åka redan i somras när jag skrev på kontraktet. Men ja, det är klart att jag känner med Lund och önskar att situationen såg annorlunda ut. Oavsett så är jag extremt tacksam över att föreningen gav mig tillåtelse att åka. Det är som sagt, sista chansen.

Ishall
Här kommer Sveriges studentkronor att spela sina matcher.

I turneringen kommer Sverige först att möta USA i en träningsmatch. Därefter väntar gruppspelsmatcher mot Kazakstan, Tjeckien och Kina, innan ett eventuellt slutspel drar i gång.

Hur stor blir det att dra på sig landslagströjan?
– Även om det inte går att jämföra med våra vanliga landslag ska det givetvis bli häftigt att få representera Sverige i en sådan här stor turnering.

I truppen finns även förre Lundspelaren, Fredrik Arvebratt, med. I mål kommer Sverige ha den allsvenskt meriterade, Daniel Hansen, som gjort flera säsonger i bland annat Mora IK.

 

Svante Flood är klar för Stenungsunds Stingers. Foto: Stenungsund Stingers
Division 2

Poängstark forward till Hockeytvåans jumbo – och lite till

Stenungsund hamnade sist med råge i den sydvästra Hockeytvåan. Nu har klubben förstärkt med två spelare – bägge med bra meriter.

Stenungsunds HF gick upp i Hockeytvåan efter en ruggigt fin säsong i Hockeytrean i våras. Men det har varit tufft för laget som till största del består av egna produkter. När grundserien summerades låg laget på sista plats med blott 16 inspelade poäng. Nu plockar de in två förstärkningar i form av forwarden Svante Flood och backen Jonas Olsson.

Den förstnämnde har varit en poängmaskin i Hockeytvåan där han på 182 matcher gjort hela 233 poäng i moderklubben Vänersborgs HC. På pappret en mycket fin värvning.

Jonas Olsson har i sin tur närmare 200 matcher i Hockeytvåan, främst med Bäcken men har även gjort en säsong i Kållered. Under fjolåret lånades han ut till just Stenungsund och var med och spelade upp klubben i division 2.

– Vi har tagit oss igenom grundserien med ett väldigt ungt lag. Det sjätte yngsta division 2-laget i Sverige. Vi hade önskat ett par poäng till men ser att vi måste stärka upp på några positioner för att säkra kontraktet, kommenterar Stenungsunds sportchef, Jörgen Norberg, till Riktighockey.se.