Ken Kindborn anslöt till Ulricehamn under fjolåret från Vita Hästens J20-lag. I samband med det tog hockeynomaden, Likit Andersson, kontakt med Ken.

– Han hade hört att jag var thailändare och är involverad i hockey där. Jag är född i Thailand och flyttade till Sverige när jag var fyra år. Han frågade om jag ville spela för Thailand. Det kändes sjukt spännande, berättar Ken Kindborn för Riktighockey.se.

Under sommaren bestämdes det att Ken skulle åka över till Bangkok för att visa upp sig för förbundet. I februari äger nämligen Asian Winter Games rum. I den turneringen ska Thailand vara med – då hoppas Ken vara med i laget.

Under fredagen lämnade han Sverige för varmare breddgrader och återvänder inte till Sverige och Ulricehamn förrän den 3 mars nästa år.

Vad vet du om hockeyn i Thailand?
– Nej, jag vet ingenting alls faktiskt. Det ska bli spännande att se vilken nivå det är på. I grunden är vi nog skickligare hockeyspelare, men allt kanske inte handlar om det.

Förutom Ken Kindborn finns division 1-spelaren Jan Isaksson med på resan. Den numera 43-årige Likit Andersson kommer även han att spela ifall kroppen håller.

Men hur känns det att vara borta från laget så länge?
– Egentligen skulle vi åkte den 27 december men det blev ändrat nu i helgen. Det blev lite snabba bud, så nu känns det lite tungt att missa resten av grundserien som det var tänkt att jag skulle spela.

I turneringen kommer förutom Thailand – Kina, Kazakstan, Japan, Singapore, Sydkorea och Malaysia att vara med.
Men några pengar för att de är med och spelar verkar det inte bli.

– Allting är lite luddigt och oklart. Men det visste jag om redan innan så jag kommer köra på. Vi bor och äter gratis i Thailand, men flygbiljetten har vi fått betala själva. Kommer man med i den slutgiltiga truppen kan förbundet betala tillbaka dem pengarna, säger Ken Kindborn avslutningsvis.

Vi på Riktighockey.se vill önska Ken Kindborn ett stort lycka till – och visa hur bra spelarna i Hockeytvåan är därborta i Asien.