Linus Karlsson debuterade redan i fjol i Hockeytvåan som 16-åring. Då stod han för åtta poäng på sina 22 matcher under säsongen. I år har den numera 17-årige Karlsson inlett säsongen fantastiskt – på sina 14 matcher har han noterats för 24 poäng, fördelat på tolv mål och lika många assist. Den är en ödmjuk junior som Riktighockey.se får tag på under söndagen.

– Det har börjat bra denna säsongen, jag har många bra spelare runt om mig och jag har satt lägena som jag fått, säger Linus Karlsson.

Trots att Karlsson fanns med i Smålands TV-puckslag valde han att inte söka något hockeygymnasium. Efter ett moget övervägande valde han att stanna hemma i Landsbro/Vetlanda.

– Det är en bra träningsmiljö här med två ishallar, nära till gym och allt sådant. Jag har alltid trivts bra hemma och fått gott om speltid, dessutom fick jag mycket speltid i J18, J20 och A-laget. Det finns tid att flytta senare, säger Karlsson.

Men det finns klubbar som har hört av sig till dig?
– Det är någon enstaka klubb.

Vad har du för målsättning i framtiden?
– Målet är väl att klättra uppåt i seriesystemet. Men jag har inte bråttom, utan när jag känner att det är dags och andra klubbar vill ha mig så flyttar jag.

Boro/Vetlanda parkerar i skrivande stund på fjärde plats i tabellen med 30 inspelade poäng. Nu återstår det endast åtta omgångar av grundserien och Linus Karlsson tror att att Boro kommer knipa en plats i Alltvåan.

– Jag tror att vi, HA74, Mjölby och även Kalmar till slut kommer att knipa en plats, säger han.

Hur ser du på resten av din säsong?
– Jag kommer fortsätta jobba på och hoppas kunna hjälpa laget till nya segrar, säger en ödmjuk Linus Karlsson avslutningsvis.