Joakim Berggren har varit moderklubben trogen under större delen av sin hockeykarriär. Undantaget är en säsong i Tingsryds juniorverksamhet samt en stark säsong i Åseda. Säsongen 16/17 går han in på sin sjätte raka säsong i Boro/Vetlanda – och han är på väg mot sin bästa.

– Det är ett bra försvarsspel samt min målvaktstränare, Roger Ahlkvist som är förklaringen. Sedan kan jag tycka att räddningsprocenten många gånger kan ge en missvisande bild. Vinster är det viktigaste att räkna i mitt tycke, säger Joakim Berggren.

Går du mot din bästa säsong någonsin?
– Hmm.. svårt att svara på, tycker att de två senaste säsongerna har varit bra och blivit lite bättre säsong för säsong.  Jag hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen.

Den numera 26-årige Joakim Berggren har trots flera starka säsonger i Hockeytvåan inte haft särskilt många anbud från högre divisioner. Och han är inte säker på att han skulle ta chansen om han fick den.

– Jag var ju i Tingsryds J20 ett år men fick den säsongen förstörd på grund av en skada. Där gjorde jag en liten satsning kan man väl säga. Men nu på senare dagar när man insett att man inte blir något NHL-proffs så har tankarna inte direkt varit på att gå vidare. Samtidigt har jag inte haft så många konkreta förslag uppifrån heller.

Vilka är Hockeytvåans bästa målvakter enligt dig?
– Jag tycker det överlag har varit många bra målvakter i division 2 de senaste säsongerna. Gabriel Popanicic i HA74 är bra, Alexander Lindberg i Alvesta är bra, Simon Zurawski i Motala är vass. Men vi tappade den bästa till Hockeyettan i år och det var ju Anton Svensson i Jonstorp. Anton Dunåker i Mjölby höll jag på att glömma.

Vilka lag tar sig till Alltvåan?
– Jag tror att HA74, Mjölby och Boro kommer ta sig dit. Vi tre är de bästa lagen i vår serie. Fjärdeplatsen tror och hoppas jag att Kalmar nyper. Jag slipper gärna resorna till Skåne och alla torp (skratt).