Marcus Korutschka skrev på för HA74 i våras och lämnade därmed HV71:s juniorverksamhet för Hockeytvåan. Under inledningen av säsongen har han gjort stor succé från sin backposition och har redan gjort 17 poäng.

– Det trodde jag verkligen inte innan säsongen drog igång. Men jag har fått spela med väldigt bra lirare och även spelat mycket powerplay. Det har gjort att poängen har trillat in då och då, säger Marcus Korutschka.

Du ligger trea i backarnas poängliga som junior?
– Ja, det är kul på så sätt att man kan bidra med poäng fast man är junior fortfarande.

19-åringen har inte gjort sig känd som någon poängmaskin tidigare i karriären. I fjol blev det sex poäng i HV-tröjan och noll på de matcherna som han var utlånad till Motala i Hockeytvåan.

– Jag hade min poängmässigt bästa säsong i U16 men det är ju några år sedan nu. Men när självförtroende kommer tillbaka och man hittar glädjen igen så brukar poängen trilla in, förklarar Korutschka.

Vad är skillnaden HA74 kontra Motala?
– Jag kom in med sjukt dåligt självförtroende i Motala. Sedan är det nya spelare och jag tränade aldrig med dem. Den här säsongen var jag med från start och åkte ner och tränade med laget då och då. På så sätt lärde jag känna grabbarna i laget. När vi sedan gick på isen flöt allt bara på. Men den största skillnaden är självförtroendet skulle jag säga.

Numera bor Marcus Korutschka i Sävsjö där han jobbar på Smålandsvillan. Och han trivs bra.

– Jag trivs bra här. Det var en omställning från juniorhockey till seniorhockey, det är allt från mindre träningar till jobb. Men man kommer in i det mer och mer, säger han.

Vem är Hockeytvåans bästa back?
– Oj, det måste nog vara Martin Åkesson i Kalmar. Dock tycker jag att vi och Mjölby har seriens bästa backuppsättningar.

Vilka lag går till Alltvåan?
– Det gör HA74, Boro/Vetlanda, Mjölby och Kalmar.