Foto: Alexander Jepsen
Division 2

I fjol HV71 – nu gör han succé i Hockeytvåan

Marcus Korutschka gör succé i Hockeytvåan och ligger trea i backarnas poängliga. Riktighockey.se har intervjuat honom.

Marcus Korutschka skrev på för HA74 i våras och lämnade därmed HV71:s juniorverksamhet för Hockeytvåan. Under inledningen av säsongen har han gjort stor succé från sin backposition och har redan gjort 17 poäng.

– Det trodde jag verkligen inte innan säsongen drog igång. Men jag har fått spela med väldigt bra lirare och även spelat mycket powerplay. Det har gjort att poängen har trillat in då och då, säger Marcus Korutschka.

Du ligger trea i backarnas poängliga som junior?
– Ja, det är kul på så sätt att man kan bidra med poäng fast man är junior fortfarande.

19-åringen har inte gjort sig känd som någon poängmaskin tidigare i karriären. I fjol blev det sex poäng i HV-tröjan och noll på de matcherna som han var utlånad till Motala i Hockeytvåan.

– Jag hade min poängmässigt bästa säsong i U16 men det är ju några år sedan nu. Men när självförtroende kommer tillbaka och man hittar glädjen igen så brukar poängen trilla in, förklarar Korutschka.

Vad är skillnaden HA74 kontra Motala?
– Jag kom in med sjukt dåligt självförtroende i Motala. Sedan är det nya spelare och jag tränade aldrig med dem. Den här säsongen var jag med från start och åkte ner och tränade med laget då och då. På så sätt lärde jag känna grabbarna i laget. När vi sedan gick på isen flöt allt bara på. Men den största skillnaden är självförtroendet skulle jag säga.

Numera bor Marcus Korutschka i Sävsjö där han jobbar på Smålandsvillan. Och han trivs bra.

– Jag trivs bra här. Det var en omställning från juniorhockey till seniorhockey, det är allt från mindre träningar till jobb. Men man kommer in i det mer och mer, säger han.

Vem är Hockeytvåans bästa back?
– Oj, det måste nog vara Martin Åkesson i Kalmar. Dock tycker jag att vi och Mjölby har seriens bästa backuppsättningar.

Vilka lag går till Alltvåan?
– Det gör HA74, Boro/Vetlanda, Mjölby och Kalmar.

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se