20-åringen Pontus Thörnberg anslöt till Bäcken i fjol efter flera säsonger i HV71:s verksamhet. Han imponerade och stod för 25 poäng. I år har poängskörden varit skralare och han har noterats för sex poäng på 16 matcher. Nu står det klart att Thörnberg lämnar Bäcken.

– Pontus kommer att lämna oss efter jul. Han lämnar inte på grund av sportsliga grunder utan hans tjej ska spela elitfotboll i Kalmar. Var han spelar är oklart dock, säger Bäckens sportchef, Robin Fors, till Riktighockey.se

Pontus Thörnberg har varit i kontakt med Kalmar HC som har en bred forwardsuppsättning i och med att Craig Gallo och Jimmie Svensson nyligen skrivit på för klubben. Vi får se vilket lag på östkusten som får ta del av 20-åringens tjänster.

Som om inte det vore nog kommer även backen, Victor Fagerberg, att lämna Bäcken. Där uppges en klubb i närområdet ligga nära till hands. 22-åringen har på sina 15 matcher noterats för fyra poäng.

– Det är absolut inga hard feelings från varken vår eller Victors sida, Victor har gjort det jättebra och fått bra med speltid hos oss men väljer att spela i en annan klubb då han har sin bekantskapskrets på ett annat håll, säger kommenterar Robin Fors.

Enligt uppgifter ska han i stället skriva på för Hovås.

Bäcken uppges i sin tur har något riktigt roligt på gång – vi lär få anledning att återkomma till det.