Spelarna det rör sig om är Pontus Svahn, Henrik Lundberg samt Jesper Olsen. Samtliga tre kommer närmast från Motala AIF i Hockeytvåan.

Forwarden Pontus Svahn anslöt till Motala i våras och har noterats för nio poäng på 18 matcher. Backen, Henrik Lundberg, har stått för två poäng på 18 matcher och står noterad för en match i Hockeyallsvenskan tillsammans med Vita Hästen. Jesper Olsen har i sin tur noterats för tre poäng från sin backposition.

Olsen och Svahn spelade i fjol i den amerikanske juniorligan WSHL.

– Spelarna har spelat med Motala AIF i division 2 men har valt att kliva av på grund av sin pendlings och arbetssituation. Vi som förening har tillsamman med Motala AIF jobbat på en lösning i god anda och vi är alla glada över att vi kommit fram till en gemensam och bra lösning. Vi vill tacka Motala AIF för deras professionalism, öppenhet och snabbhet i hanterandet av ärendet, skriver IK Guts i ett pressmeddelande.

Samtliga spelare beräknas göra debut i derbyt mot Valdemarsvik på torsdag.