Det small ner som en bomb på fredagskvällen och till en dels stora förvåning valde en av Hockeytvåans nykomlingar, Kalmar HC, att sparka sina tränare, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Redan under fredagskvällen gick snacket i sociala medier och på lördagen har det fortsatt. Riktighockey.se har pratat med Kalmar HC:s mycket sympatiske ordförande och tillfällige tränare, Tobias Johansson.

– Det är personer i sociala medier som skapat turbulensen genom att tycka och tänka utan att någon direkt bakgrund eller insikt om det beslutet som föreningen har tagit. Då är det lätt att haka på och sedan har du en snöbollseffekt av det. Beslutet att justera på tränarsidan berodde på att merparten av vår spelartrupp saknade förtroende för våra tränare. Samtidigt har vi tillsammans inte fått ut det vi önskat av laget, säger Tobias Johansson och fortsätter:

– Vi har ett ansvar att agera när en sådan situation uppstår, det hade varit tjänstefel att sitta ned och inte agera utifrån det. Det snackas om hybris men det handlar ingenting om det. Men jag vill vara tydlig med att vi har en trupp av spelare som nu måste höja sig. Det finns alltid ett ansvar hos var och en.

Hur stort ansvar bär ni som byggt truppen?
– 
I grund och botten bär alla ett ansvar för allt som sker i och runt föreningen. Det gäller att vara självkritisk och hela tiden försöka göra saker bättre. Men jag tycker fortfarande att vi har ett väldigt bra lag, saknas det någon pusselbit som vi anser behövas kommer vi överväga alternativen för att stå ännu bättre rustade inför framtiden. Det är halva säsongen kvar, det får man inte glömma.

Hur stort misslyckande skulle det vara att missa Alltvåan?
– Jag vill inte prata i termer av fiasko. Säsongen är inte över för att vi missar Alltvåan. Gör vi det har vi nya spelregler att anpassa oss efter. Då får vi ta bakvägen i stället och förutsättningarna som finns där.

Du kommer vara tränare med bland andra Roger Nyström (sportchef i klubben) är det en långsiktig lösning?
– 
Nej det är ingen långsiktig lösning. Vi för en dialog med flera intressanta namn som vi tror skulle passa perfekt in i den profil av tränare vi söker.

Kalmar HC möter imorgon Jonstorp i en avgörande match om att nå Alltvåan eller ej. Dock krävs det att Mörrum förlorar sin match mot Alvesta.