Vänersborgs HC imponerade under fjolåret och tog sig hela vägen till Alltvåan. Där blev det dock för svårt och laget hamnade till slut sist i tabellen. Den här säsongen skulle det inte bli sämre. Saker och ting har dock inte gått som det ska och de missade Alltvåan. Laget hamnade på en sjätteplats i tabellen – trots att de sitter på klasspelare som bröderna Mårtensson, Marko Sretovic, Ryan Wiley och Johan Larsson – nu bryter de med tränaren, Duane Smith.

– Vi har inte varit nöjda med resultatet under hösten. Visst, vi har haft mycket skador men det gör oss inte unika. Under hösten har vi haft möten där vi tyckt att en del beslut som tagits har varit felaktiga. Det har visat sig att vi har olika uppfattningar om hur a-lagsverksamheten ska skötas. Därför har vi nu beslutat att entlediga Duane från sitt uppdrag, säger Vänersborgs sportchef, Patrik Duretic, till Riktighockey.se.

Vem tar över?
– Det gör vår assisterande tränare, Peter Andersson. Han tar hand om laget säsongen ut.

Hur ser målsättningen ut för resten av säsongen?
– Att ta oss till play off. Det vore dumt att säga någonting annat.

Du tippade era rivaler, Trollhättan, utanför Alltvåan – svider det nu?
– Jag bara väntade på den frågan. Det får jag äta upp nu. Trollhättan har gjort det jättebra, de har haft kontinuitet i sitt spel som välförtjänt tagit dem dit. Nu får vi hoppas att vi kan ställas mot varandra i ett play off. Vårens tre möten var verkligen ett lyft för hockeyn i regionen.

Kanadensaren, Duane Smith, kom till Vänersborgs under fjolåret och tog laget till play off mot Hockeyettan. Vad som händer med honom nu är i skrivande stund oklart.