Motala hade en riktigt tung höst – trots att laget såg bra ut på det berömda pappret. Med stora skadebekymmer hamnade laget på en blygsam åttondeplats i tabellen – 18 poäng från Alltvåan. Nu spänner de bågen på nytt och plockar in två spelare från Vitryssland och en från Ryssland.

Spelarna det rör sig om är: Ivan Dunayev, med meriter från spel i det vitryska juniorlandslaget. Han gjorde stor succé under sin sejour i Hockeytvåan i fjol med Borås dunkade dit 20 mål på sina 25 matcher med klubben.

Backen Yevgeni Palenga, kommer närmast från den ryska ligan VHL. Tidigare har spelat i storklubben Spartak Moskva där han bland annat står noterad för KHL-matcher. Han har vid åtta tillfällen funnits med i Rysslands juniorlandslag.

Forwarden, Vladislav Belsky från Vitryssland. 21-åringen kommer närmast från HK Brest i den vitryska högstaligan.

Motala AIF:s tränare, Jimmy Komulainen, berättar mer om värvningarna:

– Jag har fått jobba hårt runt jul och nyår, nu är det skönt att allting är på plats. Jag har dragit i mina trådar och det har blivit många telefonsamtal, till slut hittade vi en lösning som gjorde allt möjligt, berättar han för Riktighockey.se.

Det måste vara dyra värvningar?
– Ja, det är klart. Det är ju inte gratis men vi har fått med oss sponsorer som hjälper oss att göra detta möjligt. Sen har vi varit sparsamma i övrigt som gör allt möjligt. Det är många knutar som vi jobbat hårt med.

Hur kommer det sig att det blir importer och inga inhemska spelare?
– Det är svårt att få svenska spelare att ställa upp på våra resor som tar ganska lång tid. Vi har försökt men har fått nej från de flesta. Däremot har vi lyckats få med Martin Pettersson från HC Wettern.

Utöver det viskas det om att Motala dessutom har en spelare från USA på kroken. Där är det dock ingen klart. Vi lär få anledning att återkomma.