Division 2

Premiäromgången – så såg den ut

Det har varit premiär i samtliga serien av Hockeytvåan under söndagen. Vi har sammanställt resultaten och målskyttarna med korta kommentarer.

Alltvåan:

Mjölby–Mörrum 2–6
Målen, MHC: Martin Carlberg, Marcus Schelin.
Målen, MGOIS: Danny Liscio 2, Marcus Ericsson, Hampus Melén, Colin Holmström, Dennis Bernhardtz.
Publik: 317.

Värnamo–Bäcken 5–2
Målen, VGIK: Joakim Rosén 2, Alexander Heiel, Ted Nilsson, Pierré Nilsson-Grans.
Målen, BHC: Joakim Molin, Filip Eklund.
Publik: 360.

Ulricehamn–Boro/Vetlanda 3–2
Målen, UIF: Fredrik Engdahl, Kevin Carlsson, Dennis Landgren.
Målen, BVHC: Alexander Roth, Herman Roth.
Publik: 260.

HA74–Trollhättan 6–5 efter förlängning
Målen, HA74: Simon Lantz, Gustav Andersson, Jonas Pontusson, Robin Carlsson, Olof Svensson, David Ärleskog.
Målen, THC: Philip Erixon 2, Markus Twillman, Emil Andersson, Cameron Yarwood.
Publik: 402.

Kommentar: Två rejäla skrällar i vårt tycke. Mörrum åkte upp till Östergötland – och körde enligt våra rapporter över Mjölby som vi tippat i toppen. Värnamo slog Bäcken utan några större svårigheter. Ulricehamn tog en tung trepoängare hemma mot Boro. Roliga resultat!

Omgångens hetaste: HA74 mot Trollhättan ska enligt rapporterna varit en mycket bra hockeymatch. Värnamo fortsätter att imponera och Mörrum tog en tung bortaseger.

Omgångens flopp: Mjölby. Pallar de pressen?

Fortsättningsserie A:

Sörhaga/Alingsås–Kållered 3–0
Målen, S/A: Emil Persson, Martin Berntsson, Anton Hammarstrand.
Publik: 105.

Töreboda–Stenungsund 6–5 efter straffar
Målen, THC: Markus Grönlind 2, Eric Gustafsson, Sebastian Roos, Christopher Larsson, Mathias Mörk.
Målen: SHF: Daniel Berggren, Joakim Kinger, Linus Rosqvist, Jonathan Fogelström, Pontus Thorén.
Publik: 755.

Kungälv–Hovås 6–4
Målen, KIK: Jesper Hagren 3, Filip Torstensson 2, Sebastian Marcusson.
Målen, HHC: David Aspengren 2, Calvin Smith, Alexander Wetterstrand.
Publik: 124.

Vänersborg–Tibro 6–2
Målen, VHC: Sebastian Kristiansson 2, Samuel Olsson, Johan Larsson, Marko Sretovic,
Målen, TIK: Carl Gustavsson, Patrick Johansson.
Publik: 237.

Kommentar: Här var det svängdörrar i vissa matcher. Vi trodde nog att Stenungsund skulle vinna när man ledde med 3–0 efter en period. Kungälv vände och slog Hoväs och Vänersborg avfärdade Tibro utan problem. MEN! Notera publiksiffran mellan Töreboda och Stenungsund – 755 personer – riktigt bra!

Omgångens hetaste: Törebodas vändning går inte av för hackor, inte heller publiksiffran. Kungälvs Jesper Hagren hade en trevlig eftermiddag mot Hovås.

Omgångens flopp: Kållered. Känns det inte som att det finns oerhört mycket potential i det här laget? Verkar inte få ut någonting. Nollade mot Alingsås.

Fortsättningsserie B:

Kalmar HC–Osby 7–3
Målen, KHC: Jimmie Svensson 3, Jarkko Oikarinen, Simon Israelsson, Kevin Andersson, Pontus Thörnberg.
Målen, OIK: Daniel Petersson 2, Oliver Nilsson.
Publik: 541.

Olofström–Åstorp 7–4
Målen, OIK: Patrik Nyman 2, Mattias Andersson 2, Mattias Nilsson, Michael Paquette, Dillon Duprey.
Målen, ÅIK: Sanny Hafström, Mattias Hammarbäck, Jonathan Stolpe, Simon Rosengren.
Publik: 366.

Jonstorp–Lund 4–5
Målen, JIF: Jacob Persson 2, Mattias Bäckström, Mathias Mauritzon.
Målen, LHC: Simon Westin, Victor Anderberg, Justus Olofsson Saldeen, Pontus Österlund, Carl Edström.
Publik: 125.

Motala–Alvesta 0–1
Mål, ASK: Victor Svangård.
Publik: 158.

Kommentar: Kalmar HC mosade Osby. Olofström lyckades till slut vinna mot Åstorp (som lär bli strykgäng). Jonstorp föll överraskande mot Lund och gav Kalmar HC den biljett de behövde. Alvesta slog Motala i en hockeymatch som inte verkar varit någon rolig historia.

Omgångens hetaste: Jimmie Svensson stänker in tre baljor för Kalmar. Lär bli oerhört viktig för klubben framöver.

Omgångens flopp: Jonstorp. Hade alla möjligheter i världen att få en pangstart på serien – nu blir det uppförsbacke direkt.

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 1

Vi tippar kvalserien

I eftermiddag drar det igång. Riktighockey.se tippar hur vi TROR att kvalserien mot Hockeyettan kommer att sluta.
 1. Halmstad Hammers
  Kommer från division 1 och har i vårt tycke ett kompetent lag på pappret. Lär troligen vinna serien, mycket tack vare att de kommer med ett helt annat tempo i sig.
  Poängkung: Martin Pärna.
 2. Mjölby HC
  Har dominerat i Hockeytvåan under vintern. Nu gäller det för MHC som förfogar över flera klasspelare som David Bremer, Christian Andersson-Gran och Victor Carlsson.
  Poängkung: David Bremer.
 3. Kalmar HC
  Här misstänker vi att det kan bli jämnt skägg. Men Kalmar HC har en betydligt bättre bredd och spets än lagen som vi placerat nedan. Lär ha fullsatt under de flesta av sina matcher – vilket ger en sjätte utespelare emellanåt.
  Poängkung: Jarkko Oikarinen.
 4. HA74
  Tog sig efter många OM och MEN vidare till kvalserien, men det krävdes en hel del dramatik. Hade i vårt tycke behövt förstärka med något extra innan fönstret stängde och har inte riktigt bredden som krävs.
  Poängkung: Jonas Pontusson.
 5. Värnamo GIK
  Har egentligen skrällt sig fram till kvalserien. Var nog ingen som hade räknat med det förutom de själva. Nu tror vi dock att det tar stopp. Blir ett ”se och lära-år” för Tigers som tar ytterligare kliv nästa säsong med Anders ”Fanta” Karlsson i båset.
  Poängkung: Pierré Nilsson Grans

Foto: Vetlandaposten
Division 2

Vi tippar play off

Äntligen är det dags. På onsdagskvällen drar play off mot Hockeyettan igång. Vi har tippat hur vi tror att matcherna kommer sluta.

Mjölby HC–Vänersborgs HC 1
Mjölby vann Alltvåan storstilat – och Vänersborg fortsättningsserien. Det här vinner Mjölby i två raka matcher. Allt annat vore en stor skräll enligt oss. 2–0 i matcher.

Mörrum GoIS–Kalmar HC 1
Troligtvis den mest svårtippade omgången av de alla. Mörrum har blandat och gett medan nykomlingarna Kalmar HC krossade allt motstånd i fortsättningsserien. Men med tanke på att Mörrum spelat flera tuffa matcher under Alltvåan tror vi att de är mer ”förberedda”. 2–1 i matcher.

Ulricehamns IF–Värnamo GIK 1
Även den här omgången är oerhört svårtippad. Ulricehamn har dock 3–1 i matcher på Värnamo under säsongen och har fyllt på laget med Niklas Svensson och Jonatan Lundin Everlund. Känns som att Värnamo efter en stundtals väldigt stark Alltvåa är inne i en lite svacka. 2–1 i matcher.

HA74–Trollhättans HC 1
Nog för att Trollhättan har plusstatistik på Sävsjö-gänget, men detta vinner HA74. Deras offensiv är högklassig och det blir tungan på vågen i den här play off-omgången. 2–1 i matcher.

 

 

Marcus Idoff är klar för Vänersborgs HC. Foto:
Division 2

Vänersborg värvar poängkung från konkurrent

Vänersborgs HC leder fortsättningsserien Nu förstärker de laget med en poängkung från Kållered. "Han kommer att tillföra mycket", säger VHC-sportchefen Patrik Duretic.

Vänersborgs HC missade Alltvåan, något som var en missräkning för klubben. I fortsättningsserien har det gått desto bättre och efter fem omgångar toppar de tabellen med 18 poäng. Nu förstärker de laget med Kållereds poängkung Marcus Idoff.

– Marcus har fått jobb i Trollhättan och hörde av sig till oss. På den vägen är det. När vi dessutom har Johan Larsson skadad behövde vi förstärka laget, säger Vänersborgs sportchef Patrik Duretic till Riktighockey.se.

Vad kommer han tillföra hos er?
– Han kommer tillföra mycket. Framför allt blir han viktig i powerplay. Dessutom kommer han att spetsa till truppen ytterligare.

24-årige Idoff har under säsongen noterats för 33 poäng i Kålleredströjan – men forsätter nu alltså sin karriär i Vänersborgs HC. Han beräknas göra sin debut på onsdagen i VHC-tröjan.

Michael och Andreas Schumacher är klara för Stenungsund. Foto:
Division 1

Monsterförvärv till division 2-klubben – med över 150 AHL-matcher

Stenungsund smällde under torsdagen upp två rejäla nyförvärv. Det rör sig om bröder Schumacher som vänder hem till moderklubben efter spel i bland annat AHL och Hockeyettan

Stenungsund slutade sist i grundserien och lämnade mer att önska. Men inför fortsättningsserien gjorde de klart med flera tunga nyförvärv – nu kommer nästa. Bröderna Michael och Andreas Schumacher är klara för spel i moderklubben Stenungsund.

Michael kommer närmast från Hockeyallsvenskan där han spelat för Södertälje medan brodern Andreas kommer närmast från Hockeyettan och Kallinge/Ronneby.

– Vi får hem två väldigt duktiga spelare. Det känns otroligt roligt för klubben – och även för orten Stenungsund, säger klubbens sportchef Jörgen Norberg till Riktighockey.se.

Den förstnämnda har bland annat 175 AHL-matcher på sitt CV och lär bli en attraktion i Hockeytvåan. Dessa spelare lär sätta skräck i många motståndare.

Kontraktet sträcker sig den här säsongen ut.

 

Milos Pusac hoppas att han snart kan spela för det serbiska landslaget. Foto: Privat
Division 2

Han siktar på spel – i serbiska landslaget

Gislavedsspelaren Milos Pusac hoppas att han inom kort kan representera det serbiska hockeylandslaget. "Det hade varit grymt stort – även om de inte håller samma klass som Sverige", säger Pusac till Riktighockey.se.

GSK-spelaren Milos Pusac, har sina rötter i Serbien – nu siktar han på spel i Serbiens landslag. De har under en längre tid haft kontakt med varandra och Pusac hoppas att han kommer kunna representera dem under VM 2018.

– Jag har haft kontakt med dem i ett bra tag. De vill att jag ska spela där. Det enda jag behöver fixa är ett serbiskt pass men mina föräldrar är därifrån så det ska inte vara så svårt. Däremot är det en lång process för att få ett serbiskt pass efter de inte är med i EU. De vill även att jag ska spela med deras lag som huserar i den ungerska högstaligan, berättar Milos Pusac för Riktighockey.se.

Hur går processen till?
– Det är massa papper som måste fixas. Jag måste åker ner till Serbien och hämta ut papper som jag har där. Sedan måste jag själv lämna in papperna på serbiska konsulatet. Det kan 3-6 månader men jag hoppas att det går snabbare. Egentligen skulle jag vilja spela VM nu i vår men det lär inte hinna lösas innan dess.

Hur stort vore det för dig att representera Serbiens landslag?
– Det var vore riktigt stor. Jag har ju serbiska rötter och ser mig mer som en serb än en svensk. Jag pratar flytande serbiska och är väldigt ortodoxt troende. Det hade varit grymt stort även om det inte är i samma klass som Sverige.

Milos Pusac flyttade under sommaren till Vänersborg men sedan en dryg månad är han tillbaka i moderklubben Gislaved. Något som han förklarar så här:

– Jag fick inte den speltid jag ville ha. Det fick jag i 5-6 matcher och gjorde då tio poäng, så jag visade att jag kunde leverera. Men tränaren såg mig som en spelare i fjärdefemman och det ville inte jag. Men annars var allt bra där – stor eloge till föreningen.

Får vi se GSK gå upp i Hockeytvåan?
–Ja, jag tycker att vi har bra chanser. Topp fyra i Alltrean ska vi lösa.