Hampus Melén blev 2013 draftad av NHL-laget Detroit Red Wings till mångas stora förvåning. Han åkte över på camp efter en framgångsrik säsong med Tingsryds J18-lag men tiden därefter har inte blivit som Melén hoppats på. Nu för tiden gör han i stället succé i det Mörrum som i detta nu toppar Alltvåan.

– Jag låg och sov och vaknade av ett samtal från Håkan Andersson som är scout i Detroit. Han berättade att de valt mig och pratade lite om campen. Jag minns faktiskt inte så mycket av det, säger Hampus Melén till Riktighockey.se.

Säsongerna efter hamnade han i Växjö Lakers och Karlskronas J20-lag när han drabbades av en sjukdom. En sjukdom som höll honom borta från spel i närmare ett år. Melén berättar mer..

– Jag fick twar sista året på gymnasiet och missade både skolan och hockeyn. Det har förstört 2,5 år av min hockeykarriär. När det var som värst orkade jag inte ta mig ur sängen och hade lungkapacitet på 50 procent, säger Melén.

Hur blir man frisk från twar?
– Med hjälp av mediciner. Jag har säkert ätit penicillin i 600 dagar de tre senaste åren. Sen fanns det andra lösningar, som att andas genom en maskin till exempel.

Men nu är du friskförklarad?
– Ja, nu märker jag ingenting, och det ska inte komma tillbaka mer. Däremot märks det på konditionen att jag inte tränat så mycket de tre senaste åren.

I år har Melén varit tillbaka på allvar och hittills har den 191 centimeter långa forwarden noterats för 24 poäng på 18 matcher. Säsongen har med andra ord börjat kanonbra för honom.

– Ja, men det har startat bra. Vi är en ung trupp där alla vill framåt hela tiden. Det märks och vi har fått ihop det väldigt bra, alla jobbar för varandra, säger han.

För oss som följt Mörrum från sidan upplevde vi att det var lite kaotiskt innan säsongen, stämmer det?
– Jag kom in rätt sent i truppen, men jag har inte märkt av något alls. Jag vet att de jobbar på ekonomin och att den är bättre än på länge.

Ni blandade och gav lite inledningsvis?
–Jag tror att vändningen kom när vi vände 0–5 till 7–5 mot Boro. Det stärkte oss som grupp.  Vi kanske inte har det mest rutinerade laget – men vi har ett ungt och hungrigt lag. Jag kan lova att inget lag kommer jobba hårdare än oss. Och så trivs vi bra med att slå ur underläge.

Hur långt kan Mörrum gå i år?
– Vi tar bara en match i taget. Men vi siktar på topp sex – och därefter kan allt hända. Vi har fått in tre riktigt bra spelare på slutet nu.

Hur är det att spela i Mörrum?
– Jag tycker att det är riktigt bra. Allt är väldigt proffsigt här, allt från omklädningsrum till heltidsanställt materialare. Jag trivs bra.

Vad tänker du kring din egen framtid?
– Har inte tänkt på den så mycket. Just nu trivs jag väldigt bra i Mörrum, men självklart vill jag spela högre än division 2. Sen när det blir får vi se.

Slutligen, har du någon kontakt med Detroit Red Wings?
– I dag har vi ingen kontakt alls.

I kväll väntar omgång två i Alltvåan. Mörrum tar sig an HA74, hemma i Jössarinken.