Kalmar HC har under hösten haft problem på målvaktssidan och har bland annat fått låna in en målvakt från Karlskronas juniorlag. Nu verkar det vara slut på målvaktslån, klubben har nämligen gjort klart med den amerikanske målvakten Troy Davenport. Han kommer närmast från SPHL i USA men spelade under förra säsongen hockey på Australien.

– Förra säsongen spelade han med Melbourne Ice i AIHL där det blev 22 matcher. I år har han tillhört klubbarna Tulsa Oilers ECHL samt Peoria Rivermen SPHL. Det är osäkert om han hinner bli spelklar till söndagens match mot Lund men tränar ikväll för första gången med laget, skriver Kalmar på sin webbplats.

Den 32-årige Davenport har tidigare spelat i IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan samt Nybro Vikings i Hockeyettan.

Det hårdsatsande division 2-laget har inlett andra halvan av säsongen bra och toppar den södra fortsättningsserien efter två omgångar.